A legjobb nemzetközi szabadszavas kereső

A Google Inc. keresője legfontosabb keresőoldal mind magyar nyelvű Keresés, mind a Keresőoptimalizálás szempontjából, AlapműIndexe meglehetősen magas: 14768/17. Ennek megfelelően a honlapokra a legtöbb látogató is e kereső felől érkezik. (A webni.innen.hu webhely látogatóinak majdnem kétharmada innen szokott jönni.)

Honlapok regisztrálása a Googléba

http://www.google.com/addurl/

Összehasonlítás a többi keresővel

Hogy miért ez a kereső a legjobb, arról a Keresők összehasonlítása fejezetben olvashatsz.

Minimalista kezelőfelületek

A Google kezelőfelülete alapjában véve eléggé letisztult, de bizonyos címeken méginkább lecsupaszított felülettel is elérhető a Google adatbázisa.

http://google.co.hu/ie

Az Internet Explorer-ben az alapértelmezett kereső átállítható a Google keresőjére is. Ehhez készítették el ezt az egyszerű oldalt, mely azonban bármely böngésző címsorába beírva is használható. A találatok is leegyszerűsített módon, csak az oldalak TITLE elemét kijelző Találati rangsorban jelennek meg.

http://google.co.hu/pda

Kéziszámítógépek képernyőjére és böngészőire optimalizált változat.

A kezelőfelület világ országaiban, különböző nyelveken

A keresőfelület mintegy 105 nyelven, dialektusban, 122 országra testreszabott változatban létezik. Ez nem jelenti azt, hogy az alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó oldalak teljes egészében le lennének fordítva, hisz ez még például magyar nyelvű fordítás minősége és mennyisége is hagy némi kívánnivalót maga után.

Az egyes országok szerinti és a különböző nyelvű verziók hivatalos listája a http://www.google.sk/language_tools?hl=hu oldalon található.

Többnyelvű országok Googléje

Érdekes megfigyelni, hogy az egyes országok domainneve alatt futó változat felajánlja az ország nemzetiségeinek nyelveit is. Például a .es ccTLD (WikiPedia:ccTLD) alatt futó változat a spanyol mellett felkínálja a katalán, galíciai és a baszk nyelveket. Hasonlóképpen lehet magyarul keresni a romániai és a szlovákiai Googlével.

A hivatalos oldalakon nincsen összesítés arról, hogy az egyes országok keresői milyen nyelvű kezelőfelületeket ajánlanak fel. Ezt az alábbi oldalon található lista segítségével tudhatjuk meg (Az oldal nem teljesen pontos és naprakész):

http://c.asselin.free.fr/french/googleworldwide.htm

Nemcsak weblapok kerülnek be az adatbázisba

A http://www.google.co.hu/intl/hu/help/faq_filetypes.html oldalon található leírás szerint az alábbi fáljtípusokban elmentett szöveges információban is képes keresni a "Gugli" (a szokványos (X)HTML formátumú weblapokon túl):

 • Adobe Portable Document Format ([PDF]?)
 • Adobe PostScript? (ps)
 • Lotus 1-2-3 (wk1, wk2, wk3, wk4, wk5, wki, wks, wku)
 • Lotus WordPro? (lwp)
 • MacWrite? (mw)
 • Microsoft Excel (xls)
 • Microsoft PowerPoint? (ppt)
 • Microsoft Word (doc)
 • Microsoft Works (wks, wps, wdb)
 • Microsoft Write (wri)
 • Rich Text Format (rtf)
 • Shockwave Flash (swf)
 • Text (ans, txt)

Keresési szokások, trendek, meglepetések

aktuális: http://www.google.co.hu/press/zeitgeist.html

archívum: http://www.google.co.hu/press/zeitgeist/archive.html

A legtöbbet keresett Kereső-kifejezések heti, havi és éves statisztikái országonkénti bontásban is, érdekes diagrammokkal, ábrákkal. Számos fun fact és aktuális GoogleFight eredményei között böngészhetünk. Hasonló Keresőszó-toplistákat működtetnek más keresőoldalak is.

Ünnepi logók

http://www.google.co.hu/holidaylogos.html

A jeles napokon új ruhát öltő céglogó jó példa arra, hogy hogyan lehet ötletességet vinni egy ennyire letisztult, minimalista oldalba, illetve humort csempészni egy komoly dolgokkal foglalkozó cég életébe. A fenti oldalon megtalálhatjuk az összes egyedi logót, és még azt is megtudhatjuk, hogy az utóbbi években ki készítette ezeket a kreatív variációkat.

Ha a nyitóoldalon az aktuális ünnepi logóra rákattintunk, akkor a jeles naphoz kapcsolódó keresés találati rangsorát kapjuk. Az lista első helyezettje a Slashdot hatás (lásd: WikiPedia:Slashdot_hat%C3%A1s) miatt általában elérhetetlen szokott lenni.

"Gugli" a barátod!

http://www.fuckinggoogleit.com/

Ha túl egyszerű kérdésekkel bombáznak, akkor ezt a linket lehet elküldeni, a kérdésekre adott (nem túl udvarias) válasz helyett. A fenti célra szolgáltó oldalt találsz -némileg visszafogottabb formában- a http://innen.hu/Google címen is. 2005 augusztus A "Google a barátod" kifejezés 9150-szer szerepelt a weben.

Google és a könyvtáros szakma

http://www.google.com/librariancenter/

A Google Librarian Center a könyvtárosok munkáját támogatja, mivel küldetésük hasonló a világ információinak rendszerezése, és mindenki által használható formában történő prezentálása. Jelenleg hírlevél szolgáltatás, és oktatási célú dokumentumok letöltése érhető el az oldalról.

Linkek

http://weblabor.hu/cikkek/googlealapjai1

A Googlével való keresés lehetőségeiről a Weblabor cikke alapján átfogó képet kaphatsz.

http://www.googletutor.com/

Tippek, leírások érdekességek a cég összes szolgáltatásához kapcsolódóan.


comments:

Google Accessible - Akadálymentes Google --OldalGazda, Sat, 22 Jul 2006 03:40:34 -0500 reply
http://labs.google.com/accessible/

Új kísérleti szolgáltatás indult a Google Labs keretében, mely a látásukban korlátozott felhasználók számára készült. Nemcsak hogy egyszerűbbek a találati rangsorok, hanem a Rangsorolás során is előnyt élveznek az Akadálymentes weboldalak. A kezdeményezés azért is érdekes, mert a Google saját oldalain sem túlságosan igyekszik betartani az akadálymentességgel kapcsolatos ajánlásokat.

Google.hu logó változás -- Thu, 24 Aug 2006 06:04:00 -0500 reply
Nemrég a fejlécben lévő Google logó megváltozott és ez szerepelt benne: Google Magyar (és képformátumú volt a "magyar" szó is). Most újra Google Magyarország (és text) szerepel. Vajon miért? Kis dolog, de érdekele, hátha tudtok róla vmit...

Google.hu logó változás --OldalGazda, Thu, 24 Aug 2006 06:15:09 -0500 reply
Nem lehet, hogy valami úton-módon a

http://www.google.com/intl/hu/

oldalon kötöttél ki?

Milyen címet írtál be pontosan? www.google.hu, google.hu, ??

Köszi: JJózsef

Google logó -- Thu, 24 Aug 2006 06:48:08 -0500 reply
Már nem emlékszem... Viszont szerintem elég nagy arculati baki az, hogy egyik helyen így, a másikon pedig úgy szerepel... Egyébként mit takar az "intl/hu"?

Google logó --OldalGazda, Thu, 24 Aug 2006 07:04:52 -0500 reply
Asszem ez tudatos dolog részükről. Ha valaki, akkor mi igazán tudjuk, hogy az országok és a nyelvhatárok nem feltétlenül esnek egybe. Van más nyelveken is ilyen, talán arra az esetre, ha a felhasználó nem egy ország hivatalos nyelvén szeretne keresni. (Ha mondjuk Floridában élő kubai emigráns vagy, akkor nem feltétlenül az ibériai spanyol, vagy a kubai Google-t használnád...) Itt egy lista a verziókról. http://c.asselin.free.fr/french/googleworldwide.htm

Google nyelvi verziók -- Thu, 24 Aug 2006 07:19:26 -0500 reply
Ez szép kis táblázat és értelmes magyarázat volt. Azt hiszem értem már a külömbséget... Köszi!

- -- Tue, 28 Nov 2006 01:44:17 -0500 reply
Tisztelt Szerkesztő! Eddig a Google-ben szerepelt oldalam. Most nem listázza a Google. Ez miért lehet?

nem indexeli a google az oldalam -- Tue, 28 Nov 2006 08:49:15 -0500 reply
Én írok megint. Arra a kifejezésre, hogy apartman budapest előkelő helyen hozott a google és most az oldalam nincs sehol.

nem indexeli a google az oldalam -- Tue, 28 Nov 2006 09:37:18 -0500 reply
Hogy pontosan meg tudjam mondani, ahhoz látnom kellene az oldalt, ismernem kellene a címét. Üdv: JJózsef

... -- Tue, 28 Nov 2006 11:32:07 -0500 reply
www.andrea-apartments.com az oldalam címe

... -- Tue, 28 Nov 2006 13:56:11 -0500 reply
Mihamarabbi válaszát várom:)

nem indexeli a google az oldalam -- Tue, 28 Nov 2006 13:56:51 -0500 reply
Mihamarabbi válaszát várom:)

nem indexeli a google az oldalam -- Tue, 28 Nov 2006 13:59:42 -0500 reply
mostmár indexel a google - de valami hiba történhetett, mert csak annyit ír ki hogy www.andrea-apartments.com és nem pedig azt amit megadtam titlenek és a descriptiont sem írja ki (eddig ezt kiírta és a titlet is) mi lehet az oka? én szúrtam el valamit?

Re:nem indexeli a google az oldalam -- Tue, 28 Nov 2006 16:41:28 -0500 reply
Azt hiszem, a mai nap tanulsága alapján (mert nem ez volt az első ilyesfajta kérdés) érdemes bevezetni azt a szabályt, hogy csak akkor ér kérdezni indexel/nem indexel, ezt csinál/azt csinál a Google jellegű kérdéseket, ha igazoltan eltelt már egy-két hét az észlelt változás óta. A türelmetlenség nemcsak az én időmet rabolja, de az oldal változásait rendszeresen (előfizetéssel, RSS-sel) követő olvasókét is, és mint ilyen, nemkívánatos dolog... Nem árt továbbá a felmerült problémákat a többiek számára reprodukálható módon leírni. OldalGazda

mennyi energiát lehetne megtakarítani, ha fekete alapon fehér betűket jelenítene meg a Google kereső -- Tue, 23 Jan 2007 06:55:56 -0500 reply
http://ecoiron.blogspot.com/2007/01/black-google-would-save-3000-megawatts.html

Egy képernyőnyi fehér szín több fényerőt követel a kijelzőtől, minek következtében több energiát használ fel...

Eddig sénki nem talalkozott az esettel. -- Mon, 19 Feb 2007 05:03:42 -0500 reply
Üdv mindenkinek.

Nem teljesen hozzászólás, hanem egy olyan tapasztalat, amelyel meg nem talakoztam, és szerintem nagyon kevesen.

A problema a kov: Van egy weboldal, a www.gumihaz.hu és optimalizálást utánn az oldal a google keresoben az elso 10 helyen volt az oldallal kapcsolatos kulcsszavakban, de valami ismeretlen ok miat most a googleben meg sem jelenik vagy ha igen akkor a tobb 100ik listában. Lehet valaki tudja a problema gyokeret?

Eddig sénki nem talalkozott az esettel. --OldalGazda, Mon, 19 Feb 2007 05:11:43 -0500 reply
Szia!

Lehet, hogy csak átmeneti változás, a Google tánc miatt. Gyere vissza egy hét múlva, ha nem történt javulás.

ÉN IGEN -- Fri, 23 Feb 2007 10:20:17 -0500 reply
Velem pont ugyanez történt, febr.20.án. www.templatecenter.hu Többszöri honlap-szerkezetváltoztatás után a múlt hét végén végre beolvasott a google több kulcsszavammal az első 10-be. A Google Fiókomban a kiírt kúlcsszavak találatai pontosan azon a helyen voltak mint azt a táblázat mutatta, vagy még előrébb. Minden csoda 3 napig tart és ez pont így is történt, szerdán leellenőrizgettem a poziciókat és azt vettem észre, hogy az 1,2,3,... helyeken lévő találatok csak az ötven-hatvanadik helyen, vagy egyáltalán nem találhatóak meg. (nem hiszem, hogy ez lehet a gond, de előtte való napon 13h-tól szerverkarbantartás volt kb éjfélig, az oldalam nem volt elérhető)Tud valaki valamilyen okosságot erre?

nálam is hasonló a helyzet -- Fri, 23 Feb 2007 11:43:34 -0500 reply
Hosszú ideig, egyik oldalam egy fő kulcsszamra 1. helyen volt a Google-ban, pár hete eltűnt, illetve a 300 akárhányadik helyre sorolta. Majd pár nappal ezelőtt újra első volt, majd újra eltűnt. A kulcsszóhoz kepcsolódó egyéb számomra fontos kifejezésekkel együtt keresve, első helyen vagyok. Ki érti ezt? Az oldal szerkezetén évek óta nem változtattam (tehát semmi manipulálás), napi jeletős frissítéssel bír a lap, és mégis ezt teszi velem... :) Sajnos érezhető olyan 50%, vagy több, egyedi látogatóvesztés / nap. Hát ennyit a Google fontosságáról. Nagyon fontos! jazz

látogatóvesztés -- Fri, 23 Feb 2007 15:08:27 -0500 reply
Az teljesen igaz, hogy legalább fele látogatóval kevesebb lett, szomorú. Az érdekes az, hogy ha beírok egy kúlcsszót, amivel az elsők között voltam, az összes rámmutató oldal bejön csak én nem. Ezt egyszer már eljátszotta a gugli, de gondoltam én voltam a hibás mert domainnevet váltottam, az új helyen teljesen átalakítottam az oldalt, többször is, Url-barát ezközt alkalmaztam. Még a mai napig benne van a gugli agyában az előző webcímem meg a különféle url elérési címeim. Lehet ez kavar be neki??? Tanúlság: ne sokat kavarj az oldaladon, ha egy formában elkészíted a weblapod, ne variáld át többszőr. gondolom én....

Eddig sénki nem talalkozott az esettel. -- Wed, 07 Mar 2007 13:04:54 -0500 reply
Udv mindeniknek.

Sajna nem jött be teljesen a várakozási stratégia, most az történt, hogy vissza indexelte az oldalt a google az elso 10 be, ott tartotta 1,5 hétig, aztán ismét utolsóként jelenik meg a wwww.gumihaz.hu Vajon ilyen gyakran lehet talakozni a google táncal mint jelenséggel? És ha igen, akkor más oldalakat miért nem indexel uj pozicióba? Vagy valami mas a porobléma gyokere? Elore is nagyon koszi a segitseget.

Nem egyedi az eset -- Wed, 07 Mar 2007 13:11:54 -0500 reply
Én is hasonló cipőben járok egy fontos kulcsszavammal, most pl. 4 napig örülhettem újra a pool pozíciónak, majd ma ismét hátrasorolt a Google... (jazz)

adWords ill pozicio osszefugges? -- Wed, 07 Mar 2007 13:31:12 -0500 reply
Ismet gumihaz.hu

Miutan levett kerethiany miatt a google adWords azutann a jo pozicio is a multe lett, vagy ezis puszta veletlen, remelem igen es nem ennyire inkorekt a modszer, hogy ilyen trukkokhoz folyamodnak.

adWords ill pozicio osszefugges? -- Wed, 07 Mar 2007 13:37:54 -0500 reply
Nyugodj meg, legyél türelemmel, nem függ össze.

Egyedi eset - nem --hunvista, Wed, 07 Mar 2007 13:57:39 -0500 reply
Én több szavakkal is így vagyok. Az "online tv" kulcsszóra most 2. vagyok, ez egész februárban 2 és 30 között változott naponta többször. Most vagy 3 napja ott hagyott a 2. helyen. A "világtérkép" kulcsszóval szintén ez a szitu, de többet is mondhatnék. Én azóta látok furcsaságokat mióta google.hu van, de lehet, hogy csak beképzelem.

Forgalom rossz helyezésből -- Sat, 10 Mar 2007 10:07:23 -0500 reply
Nálam néha előfordul, hogy a statisztika szerint meglepően sokan jönnek egy adott napon egy bizonyos kulcsszóra, aztán megnézem, hogy talán ennyire előrehozott-e a Google, és nem. Ugyanott vagyok mondjuk a 121. helyen, és mégis jött egy féltucat látogató arra a szóra. Ez is elég furcsa.

Google a barátod... -- Tue, 13 Mar 2007 11:28:49 -0400 reply
... vagy a barátnőd? www.technewsdaily.net/uploaded_images/google-girl-780952.jpg

Re:adWords ill pozicio osszefugges? -- Wed, 14 Mar 2007 13:30:57 -0400 reply
Lehet benne valami, mert tegnapelőtt eltávolítottam egy google hirdetést a header mezőből és má hirdetését tettem be helyette, mára meg azt vettem észre, hogy a googlirol egy találatom se volt. Hirdetőportálom van és napi 160 egyedi látogatóm volt, ma meg 13. Ja és eddig nem volt táncika, szépen folyamatosan kúsztam felfelé. Azért vettem ki a hirdetést mert kevés kattintás volt rajta, de ezt így megtorolni??? Elgondolkodtató!!

Re mégegyszer -- Wed, 14 Mar 2007 13:44:25 -0400 reply
Most néztem egy másik oldalam, amiről ugyanúgy levettem a google hirdetést és más jellegűt tettem fel helyette, az összes kulcsszavam eltünt a webmaster tools Query statból. nem is volt szinte semmi találat az oldalamon. Talán jobban el kéne gondolkodni a dolgon?

Hátrasorolva kitudja hova -- Mon, 19 Mar 2007 07:25:51 -0400 reply
Az én oldalamat is hátrasorolta a google, 180000 találatból egy hónapig vígan ott volt az új oldalam az első helyen az adott szóra keresve, majd eltünt a süllyesztőben, az első 10 oldalon sincs rajta. Mondjuk szerencse hogy annyi nagy látogatottságú oldalról mutat rá link az oldalra, de a google-ön keresztül csak 13 látogató volt 3-4 nap alatt. (ígyis napi 100-as látogatottságú az oldal, de sokkal nagyobb lenne ha a google-ről is jönnének az emberek mint rég) Mind1 kihasználtam az alacsony látogatottságot egy oldal felújításra, és már biztosan jó meta rész is, (már nincs olyan dolog amiért büntethetik az oldalt) A kérdésem: ha az oldalam büntetett(nemtudom ezért csúszott-e le), mert véletlen valami rossz szerepelt a meta részben mikor kerülhet vissza a régi helyére vagy valamennyivel előrébb az oldal?

Hátrasorolva kitudja hova -- Mon, 19 Mar 2007 08:01:47 -0400 reply
A Meta tagok egyáltalán nem olyan fontosak. Büntetésbe meg nem kerül csak úgy az ember, és az azt jelenti, hogy vagy nincs beindexelve egyetlen weblap sem a webhelyről, vagy pedig az összes weblap a Kiegészítő találatok között jelenik meg, ha rákeresel a site: Speciális kereső-kifejezésekkel.

Hátrasorolva kitudja hova -- Mon, 19 Mar 2007 12:12:32 -0400 reply
De bevan indexelve az összes weblap, és az összes aloldala ... aztán csakúgy hátrasorolták az amúgy 3-as pagerankkal rendelkező oldalam. Különben már többször hátrasorolták, de közelse ennyivel(max. 6 oldallal), de mindig magától visszajött az első helyre annélkül hogy bármit is csináltam volna vele. De félek hogy ha ennyire hátrasorolt a google most nem fog csak nagyonhosszú idő múlva, vagy egyáltalán nem fog visszakerülni az oldalam.

Ékezet -- Wed, 21 Mar 2007 05:29:46 -0400 reply
Mivel a webcím nem tartalmaz ékezetet és egybe íródik, hiába regisztráltam az oldalt, ha valaki rákeres a helyesen leírt ékezetes és külön írt névre nem találja az oldalt.Hogyan tudnám a kereső kulcs szavakat is regisztrálni?

Re: Ékezet -- Wed, 21 Mar 2007 05:53:37 -0400 reply
kulcsszavakat regisztrálni nem lehet. A kívánt hatás eléréséhez tartalmaznia kell a Kulcsszavakat a weblapoknak és/vagy a Linkre rakott kulcsszavaknak. Röviden ennyi, bővebben meg kezdd a Keresőoptimalizálás szócikknél és jó olvasgatást!

... -- Wed, 21 Mar 2007 06:14:21 -0400 reply
Köszi!

Flash -- Wed, 21 Mar 2007 06:17:41 -0400 reply
Köszi a választ, még talán annyit kérdeznék, hogy ha a kérdéses szöveg, (mondjuk egy zenekar neve.) flash intróban, vagy oldalon található, a google akkor is megtalálhatja?

Flash -- Wed, 21 Mar 2007 06:44:53 -0400 reply
nehezen, lásd»» Flash

Peresztegi Zoltán az Origo-nál. -- Thu, 22 Mar 2007 04:11:53 -0400 reply
origo.hu/vendegszoba/techbazis/20070320google.html

Valami nem stimmel a guglival --papys, Sun, 25 Mar 2007 05:56:18 -0400 reply
www.templatecenter.hu kb 2 hét múlva megint az elsők között volt jópár kulcsszóval. Ez tartott vagy két hétig és ma megint eltünt a keresőből. Ki érti ezt?? Ami mégfurcsább, hogy a másik két weblapom 4-4 PR-osak majd egy évig volt a hitel (3 millió találatból) szóval az első ötben 2.-3. helyen. Feltelepítettem egy új sitemap-ot ami elvileg sokkal jobb, másnapra mindkét lapom eltünt a googliból. Kivettem a sitmapot a webmesterből és az egyik lapom másnapra visszakerült a második helyre meg az összes kulcsszóval is. A másikat jóval hátrább találtam meg. A napi 300 egyedi látogatóból lett napi 30. Ez persze meglátszik az Adsense pénztárcámon is rendesen. Az is érdekes, hogy a többi keresőben az elsők közt hozza az összes lapomat csak a gugli táncol ennyire. Szomorú, hogy ennyire ki vagyunk szolgáltatva a guglinak. MO-on a netezők nem ismernek más keresőt csak a google-t, így kénytelenek vagyunk a kedvéban járni, rá optimalizálni. papy's

Valami nem stimmel a guglival --hunvista, Sun, 25 Mar 2007 06:20:52 -0400 reply
most megyek törölni a sitemapokat, mert egy ideje én is folyamatosan panaszkodom hasonlók miatt, kíváncsi leszek az eredményre

Sitemap -- Mon, 26 Mar 2007 03:26:59 -0400 reply
Én nem azt mondtam hogy töröltem a sitemaot hanem hogy az újat töröltem és a régit tettem vissza. Érvényes Sitemap nélkül nem működnek a webmaster bizonyos funkciói.

RE:Sitemap --hunvista, Mon, 26 Mar 2007 04:24:16 -0400 reply
Félreértettem. Viszont már többször hallottam, hogy a sitemap körül gondok vannak. Mostmár töröltem őket és megvárom mi lesz belőle. Meg lehet kérdezni mivel készítetted a sitemapokat? Én a "Google Site Map Builder" (http://www.sitemapbuilder.net/) -el készítettem, de azóta olyan Google tánc van, hogy beleszédülök.

SiteMapppp? --papys, Mon, 26 Mar 2007 12:15:59 -0400 reply
Én Joomla!-t használok és van hozzá egy frankó sitemap a joomap. Egyébként az újról, ami a gondot előidézte, közben kiderült, hogy hibás.

45 éve --Sajt, Thu, 12 Apr 2007 09:15:54 -0400 reply
És ma az is kiderült, hála a google-nek; hogy 45 éve volt az, hogy Jurij Gagarin /elsőként/ az űrben járt.

valami gond van...tényleg --haLad, Thu, 12 Apr 2007 09:41:19 -0400 reply
Tényleg van valami gond a google-val. Most csináltam egy próbát egy lapoldalammal. Beírtam a keresőbe, hogy "ágynemű varrás" 31. helyen hozza a lapcímet, de rákattintva az "ágyszekrény gyártás" oldal jön be. Gyors próba a yahoo-n. ugyanezen keresésre a lapoldal a 2. helyen és helyes tartalommal. Na aki ezt nekem meg tudja magyarázni, annak jó vagyok egy sörre.

valami gond van...tényleg -- Thu, 12 Apr 2007 09:47:58 -0400 reply
az általad listázott ágyszekrény gyártó cég hibás szekrényei vezettek a látogató hasadt ágyneműjéhez akinek emiatt újabb ágyneműt kell varratnia

re... --haLad, Thu, 12 Apr 2007 10:41:21 -0400 reply
Hát ezért nem jár sör... komolyan érdekelne, hogy mi lehet a fenntieknek az oka. Mondjuk az oldalgazda, ha kisegítene egy szakértő válasszal. Köszi

re... --haLad, Thu, 12 Apr 2007 10:46:44 -0400 reply
Különben a listában szereplő két céget személyesen is ismerem. Ha gondolod, akkor add át a hibás termékről a szükséges információt. Majd továbbítom, de megteheted saját magad is. Feltételezem nem jópofáskodás akart lenni a beírásod, ha igen, akkor ez nem az a hely... kösz

re... -- Thu, 12 Apr 2007 10:53:24 -0400 reply
Ah, hogy is lett volna "jópofáskodás" hót komolyan gondoltam, köszönöm előre is közbenjárásod a szakadt párna ügyében, nagyon derék srác vagy. Van egy tönkrement mosógépem is, meg a biciklim hátsó kereke gyakran leereszt, ha tudnál valamit intézni. De majd egy másik helyen megbeszéljük, ha ismersz internetnél dolgozó embert személyesen akinek a weblapján ezt meg lehetne beszélni.

valami gond van...tényleg --hunvista, Thu, 12 Apr 2007 11:04:20 -0400 reply
Peresztegi monnyon le! :)

aki ezt nekem meg tudja magyarázni -- Thu, 12 Apr 2007 14:51:07 -0400 reply
Rettentő bonyolult a megoldás. Az "igazi" ágyneművarrás oldalad nincs bent a Google adatbázisában. Viszont mivel az ágyszekrénygyártás oldaladnak is az "ágynemű varrás" címet adtad - te tudod, miért - a kereső ezt dobja fel a kérdéses kifejezésre.

ree.. aki ezt nek... --haLad, Thu, 12 Apr 2007 15:40:33 -0400 reply
Az ágynemű varrás oldal címe: http://www.halad.hu/abc_aagynemu_varras.htm Az ágyszekrény gyártás címe pedig: http://www.halad.hu/abc_aagyszekreny_gyartas.htm

... szóval nem értem, amit írtál

u.a. a cím -- Thu, 12 Apr 2007 15:48:27 -0400 reply
Tényleg ugyanaz a 2 címe. :) Nem a 2 URL, hanem mind a 2-nek az a címe, hogy "ágynemű varrás", az ágyszekrény gyártásnak is, ez lehet a probléma

ua.. --haLad, Thu, 12 Apr 2007 16:05:34 -0400 reply
Kösz... igazad van..., de a yahoo-nál, akkor miért nem? de eddig jó vagy egy sörre...

re:u.a. a cím -- Thu, 12 Apr 2007 16:47:21 -0400 reply
vigyázni kell a címekkel. nekem is van két kis lapocskám és majdnem ugyanaz a címe mindkettőnek bár az url teljesen más és mégis összekeveria gugli, nem győzöm köldözgetni az addurl-t papys

furcsa!!! --papys, Fri, 13 Apr 2007 03:33:09 -0400 reply
site:webaruhaz.templatecenter.hu ha ezt beírod és a Tárolt változatot megnézed érdekes dolgot mutat. A kép egy másik szájtomat mutatja és a szöveg "Ez az oldal a(z) http://webaruhaz.templatecenter.hu/ingyen-sablonok/78.html weboldal G o o g l e által gyorsítótárazott változata, mely a következő dátum szerinti állapotot tükrözi: 24 márc. 2007 05:52:27 GMT." abszolút hibás, mert ez az oldal csak egy oldalból áll, tehát a /ingyen-sablonok/78.html nem lehetséges. Tavaj novemberben csakugyan több oldalból állt, más szerkezetü lap volt, de ezt az url-t hozzárendelni az idén márciusban készített oldalhoz?? - furcsa!!!

(az előzőt már rég töröltem csak mivel 3 PR-a volt, újra felhasználtam elosztó lapnak)

furcsa!!! -- Fri, 13 Apr 2007 06:15:53 -0400 reply
Erre nagyon nehéz valamit is mondani, anélkül, hogy tudná az ember, hogy pontosan mik történtek az elmúlt időben a kérdéses szerveren és a kérdéses domainneveken.

furcsa!!! --papys, Fri, 13 Apr 2007 07:00:03 -0400 reply
Röviden a lényeg: tavaj novemberben csináltam egy webáruházat, amit kb december végén- január elején töröltem. Meghagytam egy refresst az anyaoldalra. más nem volt a mappájában. Március elején szervert váltottam és ide már nem töltöttem fel az aldomaint. A gugliban véletlen ráakadtam a lapom címére, http://webaruhaz.templatecenter.hu - egész jó helyen és mivel közben a PR-je 3-as lett(ki érti) gondoltam csinálok egy, egy darab oldalból álló, a weblapomra mutató átirányítós oldalt. Szépen bejelentettem a google-nak (többszőr is) és mostanra elfogyott az összes régi oldaltalálat a site:webaruhaz.templatecenter.hu -ra csak ez az egy maradt, de ez is hibás. Egyébként a templét amit mutat az a http://weblap.besthungary.hu templétje (ez is ugyanilyen lap). Tehát a webcím teljesen más viszont az oldal címe meg szinte azonos.

furi

Ujjab Tánc??? -- Mon, 23 Apr 2007 09:42:40 -0400 reply
Udv mindenkinek. Nallam megint jarja a tancot a gugli. Vagy nem? Az elmult 3 honapban legalabb 4 alkalommal tancolt, es nem teljesen vagyok biztos benne, hogy ez tanc. Valaki esetleg tudna nekem segiteni tanacsaival, hogy mi is az ami torteneik az oldallal. Az oldal cime: www.gumihaz.hu

Elore is koszi tanacsaitokat.

Ujjab Tánc -- Mon, 23 Apr 2007 15:37:59 -0400 reply
Google a "tánc évébe lépett"

Érdekes megjelenítés -- Tue, 12 Jun 2007 11:58:00 -0400 reply
Ha rákerestek a google.hu -n arra, hogy yamaha superbike akkor nagyon jól használhatóan jeleníti meg a www.yamaha-racing.com (első találat) domaint. Tudja valaki, hogy ezt, hogy lehet elérni? Van az oldalon egy sitemap és ennek elemeit mutatja a Gogole, de mitől?

Érdekes megjelenítés --OldalGazda, Wed, 13 Jun 2007 07:07:56 -0400 reply
Bizonyos számú bejövő link, meg valószínűleg néhány egyéb paraméter (lényeg: az oldal nagynak és fontosnak tűnik) megléte esetén dönt úgy a rendszer, hogy olyan, kibővített kivonatot jelenítsen meg a találati rangsorokban, mely felsorolásszerűen mutat még néhány fontosabb aloldalt. Vélhetőleg ennek nem túl sok köze van ahhoz, hogy az oldalon van sitemap, legalábbis valószínűleg nem ez az elsődleges szempont.

Érdekes megjelenítés -- Wed, 13 Jun 2007 11:52:07 -0400 reply
Ok, köszi. Egyéb hasonló oldalakat megnézve én is erre jutottam.

Google.hu - google.co.uk --vargazoltan, Fri, 06 Jul 2007 06:03:51 -0400 reply
Sziasztok!

Mi lehet annak az oka, hogy ha rákeresek egy kifejezésre a google.hu-n és a google.co.uk-n akkor nem ugyanazokat a találatokat adja?!

pl: "szeged hotel" google.hu: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=szeged+hotel&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta= google.co.uk: http://www.google.co.uk/search?hl=hu&q=hotel+szeged&btnG=Google+keres%C3%A9s

szeretném tudni az okát és azt, hogy az oldalamon hogyan tudom elérni, hogy minkét (minden) google oldalon előkelő helyen szerepeljen. Mire figyeljek?

google problema -- Fri, 06 Jul 2007 12:05:45 -0400 reply
Tamadt egy kis gondom tegnapelott, ha esetleg tud valaki tanacsot adni itt, azt megkoszonnem.

Van egy PR4-es oldalam, tobb, mint 2 evvel ezelott csinaltam, szoval nem tulsagosan keresobarat a mai webes tendenciakhoz viszonyitva, de eleg jol teljesitett tegnapelottig, az osszes fontosabb kulcsszora top10ben (esetleg top20ban) volt. Tegnap viszont hirtelen eltunt a google-bol, nyom nelkul. Az indexben tovabbra is benne van (tobbezer indexelt aloldallal), a googlebot jelenleg is jarkal a site-on, a pagerank is megmaradt, a domainre rakeresve elso helyen van, sot a domainbol elhagyva a TLD-t, szinten megvan az elso hely. De ezenkivul semmi mas fontosabb kulcsszora nincs bent a top100ban sem. Az egyik kulcsszora amelyikre eddig top10ben volt, elkezdtem tuzetesebben keresni es a 240. hely kornyeken talaltam meg. Kevesbe relevans es kevesbe fontos kulcsszavakkal tovabbra is jon 1-2 latogato, de a legfontosabbakkal senki, ugyhogy ez egy eleg komoly ervagas :(

Nincs valakinek otlete, hogy mi lehet ennek az oka? Elore is koszi

google problema --OldalGazda, Sat, 07 Jul 2007 05:56:34 -0400 reply
Az ilyen kérdésekre nem lehet érdemben válaszolni, hacsak nem tudjuk, hogy mi a kérdéses domainnév, és pontosan mi történt vele az elmúlt egy-két hónapban. De lehet, hogy még ezeknek az információknak a birtokában is csak találgathat az ember, vagy ötleteket/gyanút oszthat meg.

Re: Google.hu - google.co.uk --OldalGazda, Sat, 07 Jul 2007 08:02:47 -0400 reply
Erről írtam egy új bejegyzést: Különböző találati rangsorok címen. Mellesleg különböző kifejezéseket adtál meg: nem mindegy, hogy hotel szeged vagy szeged hotel: a különbségek ebben az esetben ezért voltak ennyire markánsak. (Mondjuk akkor is kicsit különbözne, ha pontosan ugyanazt a kifejezést adod meg.)

google problema -- Sat, 07 Jul 2007 16:28:22 -0400 reply
Konkret domainnevet azert nem irtam, mert ha jol emlekszem itt eleg szigoruak a spammelesre vonatkozo szabalyok. Azota egyebkent utanaolvastam egy-ket dolognak es rajottem a problema okara, valoszinuleg atkerult minden aloldal (a fooldal is) a google masodlagos indexebe (kiegeszito talalatok), aminek valoszinuleg az elavult linkstruktura az oka, ugyhogy most elvegzek egy kisebb atalakitast es meglatjuk mi lesz. Ha tenyleg ez a gond, akkor a backlinkeknek koszonhetoen remelhetoleg hamar visszakerulok, sot meg talan jobbak is lesznek a helyezesek, google szereti a letisztult oldalakat.

Page rank bünti:-( -- Mon, 16 Jul 2007 15:00:41 -0400 reply
Üdv Nektek! Remélem tudtok segíteni... Hogyan lehet egy oldal page rank értéket visszanyerni. 3 hete ezt keresem a neten, de nem jártam sikerrel:-( Nincs-e olyan form, ahol ezt lehet kérelmezni. 2 napig volt egy olyan rejtett link a főoldalunkon, amiért büntibe rakhatott a google… Tudom a bünti bármeddig tarthat. A pagerank 4-ről 0-ra esett, és azóta is ott figyel már máj. eleje óta. Érdekessége a dolognak, hogy a google továbbra is megtalálja az oldalunkat ill. rengeteg aloldalt is... Szerintetek?

Page rank bünti:-( --OldalGazda, Wed, 18 Jul 2007 03:17:13 -0400 reply
Konkrétan visszanyerni úgy lehet, hogy ha levetted a problémás dolgot az oldaladról, akkor vagy reménykedhetsz, hogy magától változik a helyzet, vagy nekifoghatsz a Linknépszerűség növelése'nek, mert ezzel gyakoribbá válhatnak a Googlebot látogatásai is, továbbá nagyon leegyszerűsítve nőhet az oldalad "respektje" a Google szemében. Ha nem jelennének meg a webelyed lapjai a találatok között, akkor csinálhatnál egy egy reinclusion request-et, aminek módját egyszer már leírtam az [Ellenjavalt technikák]? oldalon, ezért itt nem tenném meg mégegyszer, ráadásul szerintem nálad nem is kell. Ja, és keress rá a site:énoldalam.hu kifejezéssel a webhelyedről nyilvántartott lapokra: ha sok a Kiegészítő találatok között nyilvántartott lap, illetve szinte csak ez van, akkor ez az enyhébb "bünti" jele is lehet. (A durva az, hogy semmi sem jelenik meg a webhelyedről erre a keresésre) Sok sikert!

Hogyan nézne ki a Google a Google miatt? --OldalGazda, Tue, 16 Oct 2007 03:57:17 -0400 reply
http://www.meangene.com/google/design_for_google.html

Szellemes fricska arról, hogy a Google rangsorolási algoritmusai milyen praktikákra kényszerítik a webmesterket, és arról, hogyan nézne ki a Google nyitóoldala, ha nekik is figyelembe kellene venniük azt, amit a keresőtudatos webmesterekre "kényszerítenek rá"... Azért a SEO lényegét nem itt kell megérteni.

mark64@freemail.hu -- Tue, 29 Jan 2008 13:52:10 -0500 reply

Kérdés -- Mon, 18 Feb 2008 06:26:56 -0500 reply
Legegyszerűbben, hogyan lehet megoldani, hogy a google keresőben nem szeretném, hogy megjelenjen egy oldal? Egy html, meta, valmi módszer van?

rekérdés --CsillagPor?, Mon, 18 Feb 2008 06:59:46 -0500 reply
Legegyszerűbben, ha nem rakod fel :-) . De komolyan... meta name="robots" content="noindex,follow" robot.txt -be User-agent: * Disallow: /

megcsinálhatod flash-ben vagy kiírathatod javascripttel a szöveget, kihagyod a title ill. meta description sorokat... ne mutasson rá sehonnan link és egyebek. Anti keresőoptimalizálás! :-)

rekérdés -- Mon, 18 Feb 2008 07:18:09 -0500 reply
Köszi a tippeket

RE:rekérdés --OldalGazda, Mon, 18 Feb 2008 07:26:41 -0500 reply
Van erről egy egész bejegyzés is: Weboldalak elrejtése :)

Google találati rangsorok szűrése idő szerint --OldalGazda, Mon, 28 Apr 2008 04:11:33 -0400 reply
http://lifehacker.com/384375/filter-google-results-by-date-with-a-url-trick

Ha a következő paramétert hozzáadjuk a kapott találati rangsor URL-jéhez, akkor a keresőadatbázisba kerülés ideje szerint is lekérdezhetjük a találatokat, egy, a keresőmező mellett megjelenő legördülő menü segítségével:

 &as_qdr=d

Hasznos lehet a Keresők segítségével történő nyomonkövetésnél is, megnézni pl., hogy az elmúlt egy hétben milyen más oldalakra került fel weboldalunk.

Let me google that for you! --OldalGazda, Thu, 20 Nov 2008 06:59:32 -0500 reply
A Google a barátod!-hoz hasonló célra lehet felhasználni a http://letmegooglethatforyou.com/ szolgáltatását: megmutathatjuk a tőlünk kérdezőknek, hogy hogyan kaphatott volna hamarabb választ, relatív triviális kérdésére.

nagyon klasz -- Sat, 21 Sep 2013 18:45:41 -0400 reply


Google
 

A webni.innen.hu nyugdíjba vonult, hozzászólások letiltva.