Google Inc. egyik legfontosabb szolgáltatása webmesterek számára

A szolgáltatás korábban Google Sitemaps néven vált ismerté: mivel az eredeti szerepét –a weboldalak Felgöngyölítését segítő eszköz mivoltát– az idők során jelentősen kibővítették úgy, hogy ma már számos módon níújt visszajelzést a regisztrált weboldalak és a Google kereső viszonyáról, ezért időszerű volt a szolgáltatás elnevezésében is tükrözni ezt a változást. Új megnevezése "Webmaster tools (including Sitemaps)" lett, de címe maradt a régi:

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/

A változásokkal összhangban a szolgáltatáshoz kapcsolódó hivatalos blog elköltözött a http://sitemaps.blogspot.com/ címről a http://googlewebmastercentral.blogspot.com/ , és immár Google Webmaster Central néven szerepel. A webmesterek számára nyújtott szolgáltatásokat egy, a http://www.google.com/webmasters/ címen elérhető, Google Webmaster Central névre keresztelt oldlalon gyűjtötték csokorba, és a Google Groups-on működő hivatalos fórumokat is átszervezték: http://groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help

Az indulás alkalmából változtattak a Google Sitemaps működésén új funkciók bevezetésével, és a meglévők kismértékű átszabásával. A legérdekesebb változás, hogy már megadhatjuk, hogy a Google kereső oldalunkkal kapcsolatos preferenciáit: ti. hogy a www aldomainnel vagy nélküle jelezze ki oldalunkat. További részletek: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2006/08/more-webmaster-tools.html

A fenti változtatások logikus folyományai a Google Inc. hosszútávú törekvéseinek, miszerint egyre szorosabb kapcsolatot próbál ápolni a működéséhez elengedhetetlen tartalmat produkáló webmesterekkel, egyre jobban igyekszik kiszolgálni a weboldalukat a Google kereső szempontjait figyelembe vevő módon fejlesztő oldalgazdákat. E folyamat szerves részének tekinthető a [Matt Cutts]? által működtetett blog is.


comments:

Sitemaps Third Party Programs & Websites -- Tue, 14 Nov 2006 04:13:16 -0500 reply
http://code.google.com/sm_thirdparty.html

A Google Sitemaps formátumhoz kapcsolódó Google Csoportok, A formátumot kezelő szkriptek, kódrészletek, Tartalomkezelő rendszereket kiegészítő plug-in-ek, valamint letölthető és online oldaltérkép-generáló szoftverek listája.

Új, hivatalos weboldal a sitemaps formátumról --OldalGazda, Thu, 16 Nov 2006 06:40:05 -0500 reply
http://www.sitemaps.org/

A Google a napokban egy rendkívül egyszerű oldalt indított a Sitemaps protokol bemutatására.

Sitemaps.org -- Thu, 16 Nov 2006 07:32:30 -0500 reply
Pont azért került új, semleges (és hivatalosabb hangzású) domainre, mert nemcsak a Google, hanem a másik két nagy kereső is átvette a rendszert és a szabványt - és innentől valószínűleg közös felületként üzemeltetik.

Új, hivatalos weboldal a sitemaps formátumról -- Thu, 16 Nov 2006 07:40:28 -0500 reply
Ez az oldal mire használható?

Új, hivatalos weboldal a sitemaps formátumról --OldalGazda, Thu, 16 Nov 2006 07:49:30 -0500 reply
Még nem sok mindenre, de szerintem megéri rajta tartani a szemünk, azt várom, hogy majd jól fog mindenféle irányba fejlődni, ezért is postoltam be :)

optimalizálás -- Sun, 07 Jan 2007 13:25:05 -0500 reply
Többször olvastam ezt a weblapot és tényleg nagyon sokat segített eddig. Jelenleg viszon nagyon elakadtam és eddig még sehol nem találtam írott anyagot a problémára. Eddig Három honlapot próbáltam optimalizálni. A másodiknál már viszonylag jól sikerültek a dolgok és tudtam azt is, hogy csak egy negyedév mulva lesz időm foglalkozni a következő témával melynek már ismertem a tartalmát. Mivel zavart az, hogy az első két esetben egy hónap is ráment arra, hogy a google megtalálja ezért nulla tartalommal feltettem egy lapot egyetlen egy rámutató linkel. Azt hiszem ez nagy hiba volt. Ezt követően fél év mulva elkészült a tartalmas lap és nagyon sok értékes külső linket sikerült ráültetnem a függöny és karnis szóra, mert itt ez volt amire gyúrni akartam. Ezóta eltelt egy fél év és szemben az első két lapommal melynél pl. a bambusz szóra (165e találat) már a 18. vagyok és szép folyamatosan jövök felfelé a függönynél (300e találat) az első 300-ban nem vagyok. A meglepetés ezután ért. Kínomban elkezdtem mindenen gondolkodni és a jobb statisztikák miatt bejelentkeztem a google account-ba. Itt webmewster eszközökben van egy query statisztika melyben az meg szerettem volna nézni hanyadik a függöny szóra ez a weblapom. Itt azt láttam, hogy a szó előtt és mögött * és szóköz mögötte is szóköz és * van és állítólag erre a 3. vagyok. Rákattintok kilistázza (de nem a * függöny *-ot ) hanem a függönyt és sehol nem vagyok. A másik két honlap egyetlen egy szavánál sincsen csillag csak ennél. Mit jelent ez és van-e rá valami gyógyszer. Köszönettel: Tóth János www.fuggony.info

Külső linkekre rakott kifejezések kijelzése -- Sun, 18 Mar 2007 13:46:18 -0400 reply
googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/03/get-more-complete-picture-about-how.html

A rendszer eddig is mutatta az egyes Linkre rakott kulcsszavakat, azonban mostantól nem csak az egyes kulcsszavak jelennek meg, hanem az egész kifejezés pontosan úgy, ahogyan azt a külső oldalak készítői az oldalunkra mutató linkre tették (mínusz kisbetű-nagybetű és írásjel különbségek). Sajnos jelenleg azok a kifejezések is megjelennek, ahol a linkre rakott szöveg megegyezik az URL-lel, illetve maximum csak száz kifejezés jelenhet meg: e két dolog sokat levon az új funkció értékéből.

Tudja valaki? -- Sun, 01 Apr 2007 17:46:30 -0400 reply
URL results URL Googlebot Allowed - Detected as a directory; specific files may have different restrictions Tudja valaki, hogy ez mi és mitől van? ?

Tudja valaki? --Longhand, Sun, 01 Apr 2007 17:55:23 -0400 reply
robots.txt fileodban engedélyzve van Googlebot-nak az oldal indexelése, de vannak más egyéni szabályok is definiálva amitől nem teljesen egyértelmű a all access. Hogy néz ki a robots.txt file-od?

Tudja valaki? --Longhand, Sun, 01 Apr 2007 18:00:12 -0400 reply
egyébként az lehet, hogy valami portál renszert használsz (pl. Joomla), az meg disallow-ot nyom a rendszerkönyvtárakra, de nincs ezzel semmi gond.

Tudja valaki?? -- Mon, 02 Apr 2007 02:48:52 -0400 reply
Ráhibáztál, Joomla. A robot.txt a gyári és a vadiúj lapomon is ez a helyzet. A furcsa az, hogy ez az üzenet pár hete jelent csak meg, addig semmi. Viszont ugyanúgy pár hete iszonyú táncot jár a google az oldalaimmal. Összefüggés lehet köztük?

Tudja valaki?? -- Mon, 02 Apr 2007 02:52:33 -0400 reply
Pár napja kitöröltem a robots.txt-ket és most nézem így is azt írja.

Webmaster Tools - szivatás -- Fri, 06 Apr 2007 02:41:05 -0400 reply
A Google mindig is híres volt arról, hogy a webmestereket szereti szivatni (ld. például használhatatlan link: parancs), vagyis ami funkció kifezetten webmestereknek készül, az nagyságrendekkel ócskább, mint ami a Google-tól bármilyen más területen várható.

Két személyes tapasztalat a Webmaster tools-ról:

A website-omon található oldalak 25-30%-ra azt állítja, hogy "PageRank not yet assigned", vagyis hogy még nem rendeltek hozzájuk PR-értéket. Mivel 2-3 oldal kivételével minden oldalam többhónapos, és ugyebár a PageRank-et állítólag folyamatosan frissítik az egyes oldalakra vonatkozóan, a két állítás közül az egyik helyből nem igaz.

A "Crawl rate" menüpontban megadja, hogy napi átlagban hány oldalt jár be a robot a site-on. Ez nálam az oldalak több mint 50%-a (naponta!). Ebből elvileg az következne, hogy 2 naponta, de ha nem egyenletesen indexel, akkor is kb. hetente kellene minden oldalnak frissülnie az adatbázisukban. A valóság ezzel szemben az, hogy még közvetlenül a nyitóoldalról belinkelt (vagyis könnyen elérhető, magas szintű) lapjaim is állnak a Google-ban másfél-két hónapos cache-elt példánnyal.

Szóval hatalmas nagy jófejség, hogy "nyit" a Google a webmesterek irányába, de ezt a régi megszokott módján, hazugsággal, dezinformációkkal, szándékos összezavarással teszi. (Mert azt ugye senki nem hiheti, hogy egy kisvárosnyi PhD?-s csodagyerek pont ezeket a problémákat ne tudta volna megoldani, ha akarja...)

extrém kulcsszavakkal keresők előnyben!!!! --papys, Fri, 13 Apr 2007 03:53:47 -0400 reply
Pár napja új kulcsszavakat hozott a gugli a Query stats-ban, ami finoman fogalmazva is röhej! Első lettem a: atom gyorshitel szóval, ami nem más mint két teljesen különálló dolog összemosása: Best Képes Apró. RSS 1.0. ATOM 0.3 ... Gyorshitel. Hirdetések megtekintése : bhitel. Kínál Jó. Gyorshitel autótulajdonosoknak gépjárműfedezetre! ...

meg a " húsvéti búzafű " is egy érdekes összemosás: VIP Parfüméria húsvéti meglepetése! (Szépségápolás - Egészség / Egyéb) ... Életmentő Búzafű · BEST-HITEL @ HITELKÖZVETÍTÉS!!! BEST-HITEL @ HITELKÖZVETÍTÉS! ... ezt jobb helyeken csúsztatásnak nevezik

Ami a legviccesebb: atom autótulajdonosoknak - keresőszót beírod, én vagyok vele az első Best Képes Apró. RSS 1.0. ATOM 0.3 ... Gyorshitel autótulajdonosoknak gépjárműfedezetre! Gyorsan pénzhez szeretne jutni? Gyors kölcsönre van szüksége? ...

Az extrém kulcsszavakkal keresők előnyben!!!!

Milyen gyakran frissül? -- Wed, 25 Apr 2007 09:24:13 -0400 reply
Milyen gyakran frissülnek az adatok a GoogleWebmasterToolsban?? regeltem, de 3 hete ugyanazokat az adatokat mutatja.

Milyen gyakran frissül? -- Wed, 25 Apr 2007 11:14:01 -0400 reply
Klasszikusan elő szokott fordulni gyakran, hogy az új funkciók először nem minden felhasználónál jelennek meg, csak fokozatosan, ahogy a szerverek bírják a terhelést valószínűleg. Ennek megfelelően ne csodálkozz akkor sem, ha bár mát működik nálad a dolog, de nem frissül különösebben. Egyébként pont ma néztem én is, hogy a Yahoo! több linket, frissebb listát mutat, mint a Google.

Frissült --mag13, Sat, 16 Jun 2007 01:54:45 -0400 reply
Sziasztok!

Frissültek a webtools adataim így az oldalara mutató linkek száma 259-ről felugrott 1279-re. Ennek nagyon örülök,csak megint verifyzni kellene az oldalt azt írja, de a meta tag benne vanaz oldalban. vagy minden egyes oldalba be kellene raknom?

Köszi

Re: Frissült -- Sun, 17 Jun 2007 15:11:13 -0400 reply
Én is láttam némi frissülést, és -legalábbis ahogy a Google írja- elég csak a nyitóoldalra felrakni a kérdéses meta tagot. Persze technikailag olykor kérdéses, hogy mi is számít nyitólapnak... (pl. FRAMEs szerkezet esetén.)

Új: előfizetések statisztikája + ráncfelvarrás --OldalGazda, Mon, 17 Sep 2007 03:12:21 -0400 reply
Új funkciót adtak hozzá a Webmaster Tools-hoz: ezentúl már nyomon követhetjük, hogy hány előfizető olvassa a Google RSS feldolgozó szolgáltatásai segítségével oldalunk (mint pl. Google Reader, iGoogle, Orkut).

Ezen kívül frissítették a felhasználói felület kinézetét és változtattak a navigáción.

Lefordították továbbá még húsz nyelvre a kezelőfelületet. (Magyar nincs közöttük.)

Milyen gyakran frissül? --Ibrahim, Fri, 02 Nov 2007 05:16:01 -0400 reply
2007. október 20-án indítottam el egy vadonat új PHP MYSQL alapú szájtot. Az oldal OScommerce?-re épül, és 715 címszó (termék) került az adatbázisba, tehát ennyi oldalnak minimum lennie kell. Még az indulás napján beregisztráltam a webmaster toolbe, és még aznap generáltam egy sitemap-ot a http://www.auditmypc.com/free-sitemap-generator.asp generátorával, ami nekem elég jól bevált. A sitemap 7000 soros, még aznap fel lett töltve. A főoldalt és 16 másikat egy hét után nyelte be a Google, de a webmaster tool gyakorlatilag még semmit nem mond azóta sem a keresési találatokról, sem egyebekről. Korábbi tapasztalataim alapján az ilyen méretű weboldalak feldolgozása legalább három-négy hetet vesz igénybe, tehát türelmesen várok, mert az aloldalaimra gyakorlatilag a google semmilyen találatot nem hoz még.

Segítsetek! HTTP errors (131) --John, Mon, 12 Nov 2007 05:53:23 -0500 reply
Segítsetek! Kiestem a Google-ból :( Regisztráltam a webmasterbe, és ezt írja: HTTP errors (131) Ilyen 403-as hibákkal van tele:

 http://kepfeltoltes.hu/071106/feneeee_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 

, leginkább olyan részek ezek amiket tagok érhetnek csak el... Ilyen komment írás stb.. Nem értem hogy találta meg a google..

Ezekután kiegészítettem jópár napja a robots.txt-t ezzel: Disallow: /download.php?report. Disallow: /email.php?news. Disallow: /comment.php?reply.* Disallow: /user.php

De semmi se történt, majd a Remove URLs? résznél az adott tiltott oldalakat beírtam, hogy hátha akkor törli. Nem tudom, hogy kell e vagy egyáltalán ez-e a funkciója(csak tipp), csak próbálkoztam:

 http://kepfeltoltes.hu/071112/removal_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mit kéne tennem? Mi lehet a baj?

Ja azt még nem is írtam, hogy miután a robots.txt-t módosítottam, jött 5 újabb hiba "URLs? restricted by robots.txt" néven:

Valaki segítsen plz :(

Re: Segítsetek! HTTP errors (131) --OldalGazda, Mon, 12 Nov 2007 07:36:03 -0500 reply
A probléma abban gyökerezik, hogy úgy működik az oldalad, hogy névtelen felhasználók számára elérhető oldalakról is meglinkel olyan weblapokat, melyeket csak bizonyos jogosultságok birtokában lehet megnézni. Erre egyetlen megoldás van, ha úgy alakítod át az oldal kódját, hogy nem csak akkor dob hibaüzenetet, ha valaki olyan linket akar megnézni, amire nem jogosult, hanem egyáltalán a rendszer ki sem küldi a legenerált HTML kódban azokat a linkeket, melyek az adott felhasználó számára tiltott oldalakra mutatnak. Ez a normális megoldás, emellett valóban kérhetnéd az eltávolítását kézzel a Google Webmaster Toolsban, de ennek nem sok értelme van, mert gondolom ezek a fajta linkekből az oldal működése során végig újabbak és újabbak keletkeznek. A robots.txt-t is akár dinamikusan is össze lehetne állítani a szerveren úgy, hogy letiltsa az épp aktuálisan letiltanivalót, de ez is csak egy csúnya workaround. A lényeg, hogy érdd el, hogy ne jelenjen meg olyan link az oldaladon, mely az adott felhasználó elől rejteni kívánt oldalakra mutat. Másrészt pedig ezek az URL-ek hibásak, hiszen a kérdőjel után egy paraméter nevének kellene jönnie először, utána egy egyenlőségjelnek, majd utána az adott paraméter értékének.

kereső -- Tue, 13 Nov 2007 14:31:32 -0500 reply
Meg tudná mondani valaki miért tűnt el az oldalam a google keresőből, pedig semmit nem változattam rajta nem rég úgy kb. 1 napra újra feltűnt most pedig megint nincs pedig jó pár olyan kulcsszó van amire az első 10-be voltam. Ha tudnátok segíteni, mi lehet ennek az oka azt megköszönném! :)

Add a Sitemap -- Tue, 13 Nov 2007 14:46:51 -0500 reply
Aki tud segitsen. Köszönöm! Webmaster Tools -- ban - a Add a Sitemap - azt az urlt kell beraknom, ahol az oldal elkészített oldaltérképe van. Van valamilyen elvárás a oldaltérkép elkészítésénél?

Sitemap generálás --Ibrahim, Tue, 13 Nov 2007 23:41:28 -0500 reply
A sitemap generáló program egyáltalán nem mindegy milyen. Én többet is kipróbáltam, és ez jött be: http://www.auditmypc.com/free-sitemap-generator.asp Az oldalon van egy videó, ami megmutatja, hogy hogyan kell az oldaltérképet készíteni. Az én tapasztalataim szerint az a legjobb, ha mindent alaphelyzetben hagysz, és úgy indítod el a generálást.

Add a Sitemap --OldalGazda, Wed, 14 Nov 2007 02:36:54 -0500 reply
igen, van elvárás az oldaltérképed formátumával kapcsolatban. Minderről a http://sitemaps.org címen olvashatsz bővebben. Ha nincs Tartalomkezelő rendszered, vagy az valamilyen egyedi fejlesztés, akkor használj valami sitemap generátor programot, ha van, akkor keress rá, hogy létezik-e az adott CMS-hez sitemap generáló eszköz. További részleteket találhatsz a Google Sitemaps című bejegyzésben is.

Re: kereső --OldalGazda, Wed, 14 Nov 2007 02:38:27 -0500 reply
Valószínű, hogy új még az oldalad. Ha egy-két héten belül nem változik a helyzet, akkor gyere vissza ide, mondd meg, hogy mi az oldal címe, megnézzük és segítünk. Addig azonban legjobb, ha türelmes próbálsz maradni :)

Sitemap generálás -- Wed, 14 Nov 2007 11:34:36 -0500 reply
Köszönöm a tippet!

Van esetleg egy oldal, ahol magyarul is megvan mit kell csinálni és hogyan? - Sitemap generálás - t?

Re: Segítsetek! HTTP errors (131) --John, Sun, 18 Nov 2007 14:15:36 -0500 reply
Megvan a hiba...

Az oldalam bannolta a googlebotot autómatikusan...

Csak nem tudom miért.. Levettem a bannt, de 1-2 nap múlva újra :( Mondjuk azóta nem... De sajna nem tom miért bannolta többször. Amúgy ezt írta az oldal indoklásnak: Hit count exceeded (101 requests within allotted time) Nem tudom miért van.. De már kezdek feljebb jönni a googleba :)

Esetleg nem tudjátok miért bannolhatta? (Amúgy kivettem azokat a linkeket, amikhez be kelle jeletkezni...)

Re: Segítsetek! HTTP errors (131) --OldalGazda, Mon, 19 Nov 2007 06:01:02 -0500 reply
Próbáld meg egy kicsit alaposabban, mások számára is érthetőbben megfogalmazni a fenti hozzászólásod, mert így sajnos, nem nagyon tudok segíteni, mert nem látok tisztán...

Magyrul beszél hozzám .. -- Fri, 14 Dec 2007 16:07:17 -0500 reply
Sziasztok!

Délelőtt még angol volt, most este pedig magyarul beszél hozzám.

Remek. Igaz a heti keresőszavak eltűntek .. pedig tetszett.

N.T.

... -- Sat, 15 Dec 2007 04:29:08 -0500 reply
Nkem miért nem magyar :( Hoogy kell beállítani?

Re: Webmaser Tools magyarul --OldalGazda, Sat, 15 Dec 2007 06:08:13 -0500 reply
1. vagy a böngésződ nyelvi beállításai úgy legyenek, hogy a magyar legyen az első, vagy pedig keresd meg az url-ben a hl=en paramétert és írd át hl=hu paraméterre. Ez a paraméter kábé az összes Google szolgáltatásnál állítja a nyelvet.

Fórum magyarul -- Tue, 08 Jan 2008 07:53:58 -0500 reply
Meg most olvasom a webmester center blogon, hogy van magyar webmester csoport: hxxp://groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-hu/

meta php fusionban -- Tue, 22 Jan 2008 05:20:40 -0500 reply
tudna vki segíteni abban, h a metataget hova kell elhelyezni php fusion 6 rendszert alkalmazó sitenál? subheader.phpval probálkoztam, de nem vált be v rossz helyre szúrhattam.

meta php fusionban -- Tue, 22 Jan 2008 07:03:21 -0500 reply
közben megtaláltam a megoldást a Google Webmester Súgócsoport oldalon.

Kérdés -- Mon, 11 Feb 2008 08:00:41 -0500 reply
Google kereső, eredményeivel kapcsolatosan tudok valakinek írni? - Van googles emberke, ahová lehet írni?

Földrajzi cél volt nincs? -- Sun, 09 Mar 2008 17:40:55 -0400 reply
eszközök/földrajzi cél beállításánál nálam eltünt az állitás lehetősége... lol..

ti át tudjátok állitani a célt?

nekem ugyanis .hu a domainem, kiirja hogy magyar a cél, holott német, meg angolra kéne állitanom.. vagy esetleg lemaradtam vmiről?

Re: Földrajzi cél volt nincs? -- Sun, 09 Mar 2008 17:48:32 -0400 reply
A .hu domaint nálam is rögzítette Magyarországra. De nem hinném, hogy ez sokat számít. Ha a honlap szövege angol + mutatnak rá nemzetközi linkek, a Google van annyira eszes, hogy ne csak magyaroknak mutogassa az oldalaidat.

reRe: Földrajzi cél volt nincs? -- Sun, 09 Mar 2008 18:00:28 -0400 reply
5 évig magyar tartalom volt rajt, 2 nemzetközi linkje van össze :) szoval igen, ha nem igy lenne, nem zavarna

linkek volt - nincs --polo88, Sun, 16 Mar 2008 10:30:54 -0400 reply
Oldalam helyzetét rendszeresen nyomon követem a google eszközeivel. Minap néztem meg a linkeket: 1 sem volt! Pedig legutóbb 50-et is mutatott. Ennek ellenére a weblapot nem dobta hátrébb, csak tartok tőle, hogy maradandó lesz ez így (és akkor a helyezésem is sokat romlik). Lehetséges, hogy komment spam-gyanús viselkedésem váltotta ezt ki (néhány fórumban, a releváns témákban, ahol értelmese volt, hozzászóltam, és linkeket szúrtam be)? Vagy csak átmeneti zavar lehet?

linkek volt - nincs --OldalGazda, Mon, 17 Mar 2008 09:29:03 -0400 reply
Ez mit jelent pontosan: "google eszközeivel"? Szerintem itt lehet valahol a kutya elásva...

Az elásott kutya -- Mon, 17 Mar 2008 11:47:36 -0400 reply
groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-Indexing/browse_thread/thread/b5ea9aa1daa69ba0/1fcb8f17cc6e26f6#1fcb8f17cc6e26f6

linkeke nincs - volt --polo88, Mon, 17 Mar 2008 16:41:03 -0400 reply
Google-eszközeivel: google webmaster eszközök A linkek épp úgy, ahogy eltűntek, vissza is jöttek. Csak közben az oldalam 2 fontos kulcsszóra is visszacsúszott. Remélem csak a google táncol.

linkeke nincs - volt --OldalGazda, Mon, 17 Mar 2008 17:25:22 -0400 reply
Köszi a linket, és köszi a visszajelzést! Úgy látszik, valami átmeneti probléma állhatott az anomália hátterében. Remélhetőleg visszaállnak a helyezéseid hamarosan.

IP kizárás -- Tue, 21 Oct 2008 07:41:05 -0400 reply
Üdv! Azt szeretném, hogy amikor én nyitom meg az odalamat, az ne számitson bele a statisztikákba. Nem tudja valaki, h lehet IP cimet kizárni a statisztikai mérésből?

IP kizárás -- Tue, 21 Oct 2008 07:46:00 -0400 reply
Olyan sokszor nyitod meg az oldaladat naponta, hogy ez számít? Nekem van pl napi 5-600 egyéni látogatóm, ha 1-2 alkalommal rányitok a lapomra naponta, az nem fogja megborítani a statisztika pontosságát.

Ex site -- Wed, 22 Oct 2008 21:52:59 -0400 reply
Le akarok szedni a google-ról egy rosszul sikerült honlapot, hónapok óta kudarc.Az üzemeltető állítólag kikapcsolta, de még mindig ott virít. Mit tegyek?

Re:Ex site -- Thu, 23 Oct 2008 12:31:18 -0400 reply
Ellenőrizd le, hogy 404 státuszkóddal válaszol-e az üzemeltetőd szervere. Ha igen, akkor kábé legyél türelemmel, mert gondolom, ha le van kapcsolva a dolog, akkor se a robots.txt-t nem tudod reszelni, és az oldalad sem lesz verify-olt a webmaster toolsban, hogy le tudd tiltani a Tools/Remove URLs? menüpontban. Ha nem, akkor kérd meg az üzemeltetőt, hogy állítsa be rendesen a szerverét.

IP kizárás -- Thu, 23 Oct 2008 13:10:10 -0400 reply
Köszi a választ. Ezzel sokat segítettél! :D

SEGÍTSÉG! -- Mon, 12 Jan 2009 10:21:07 -0500 reply
Kérem segítsen valaki, aki tud! Kb 2 hete az oldalunk egyik napról a másikra eltűnt a google találati listájáról, ahol már 2 éve az első volt a "korfu" szóra keresve! A page rank 4-esről 0-ra esett, egyetlen éjszaka alatt! Mivel mi reklámmal foglalkozunk, így ez gyakorlatilag csődbe vitte a vállalkozást! Kérem, aki ért hozzá, adjon tanácsot, hova lehet fordulni, mit lehet tenni? Segítségét előre is köszönöm! Várhelyi Tamás.

RE:SEGÍTSÉG! --OldalGazda, Mon, 12 Jan 2009 10:46:11 -0500 reply
Először is ki kellene találni, nagy valószínűséggel mi történt az oldallal. Ehhez 0. esetben kellene tudni az oldal címét, de általában hasznos szokott lenni az is, ha a "károsult" oldal tulajdonosa elmondja, hogy mit csinált az oldallal, illetve az oldalt körülvevő linkekkel kapcsolatban mondjuk az elmúlt fél évben. Ha tudjuk, hogy miért tűnt el az oldal, akkor el lehet kezdeni megtenni a megfelelő lépéseket a probléma kiküszöbölésére.

Részletek -- Mon, 12 Jan 2009 13:48:21 -0500 reply
Kedves Oldalgazda!

Nagyon köszönöm a gyors választ! A részletek a következők. Az oldal a www.korfuinfo.hu, egy turisztikai portál és az egész 3 hete kezdődött, amikor is az oldalt nem lehetett megjeleníteni, kb 2 hétig. FTP megy, tárhely rendben, domainek kifizetve, de a böngészőben nem jelenik meg. A névszervereket felügyelő cég szerint náluk sem történt semmi, de újra megnézték és beállították. Jelenleg egyik nap megy, másik nap nem, össze vissza. Most éppen átregisztrálom a domain neveket ahhoz a céghez, aki az oldalt csinálta 3 évvel ezelött, és ahol a tárhely van, mert eddig ezek külön voltak, de így is szépen működött 3 évig! Semmi nem változott meg tudtommal, ezért nem értem, miért állt fejre a dolog. A névszerverek page rankja szintén 0, nem tudom jelent e ez valamit, illetve sokszor van olyan üzenetem, hogy nem található a szerver, a kiszolgáló, vagy a DNS. Az elmúlt fél év is eseménytelenül telt, rendesen működött az oldal, mindíg az első helyen voltunk a google -ban az elmúlt 2 évben. És nem lecsúsztunk, hanem egyszerűen eltüntünk a találati listáról egyetlen nap alatt! A névszervert büntették valamiért és minket is magával rántott? Ha most máshol lesz minden, akkor visszakaphatjuk a nehéz munkával elért helyünket, vagy ezt elbuktuk? (rosszkor voltunk rossz helyen?)

... -- Mon, 12 Jan 2009 19:03:31 -0500 reply
nslookup -pal megnézve korfuinfo.hu bejegyezve, jelenleg www rekord nincs, szolgáltatótok a webdialog.hu, korfuinfo.hu ra be is jöttök. www rekordot vissza kell rakni.

Van egy kis warning is:

***************************************** Az ellenőrző procedúra outputja: ............................................................................... M-GREET -I- [korfuinfo.hu]? Domi version 20081015 M-PNAM -I- [korfuinfo.hu]? primary NS name: ns1.szervernet.hu M-PADD -I- [korfuinfo.hu]? primary NS addr: 195.56.170.1 M-PGET -I- [korfuinfo.hu]? getting domain from NS 195.56.170.1 ... M-PARI -W- [korfuinfo.hu]? NS records inconsistent with parent !!! M-RERR -W- [korfuinfo.hu]? SOA parameters don't comply with RIPE M-NS -I- [korfuinfo.hu]? A records for DNS servers: addr of NS ns1.szervernet.hu.: 195.56.170.1 addr of NS ns2.szervernet.hu.: 195.56.172.1 M-SOA -I- [korfuinfo.hu]? A record for SOA mail host ns1.szervernet.hu: addr is 195.56.170.1 M-MX -I- [korfuinfo.hu]? A records for MX records: addr of MX mail.korfuinfo.hu.: 94.125.180.40 M-TRNO -I- [korfuinfo.hu]? skipping traceroute, servers on diff nets 195.56.170.1 195.56.172.1 M-NSC -I- [korfuinfo.hu]? checking NS records ... M-SGET -I- [korfuinfo.hu]? getting data from 195.56.172.1 ns2.szervernet.hu ... M-PMAI -I- [korfuinfo.hu]? checking postmaster e-mail at mail.korfuinfo.hu, 94.125.180.40 ... M-VOUT -I- [korfuinfo.hu]? address verification: Ok M-MXOK -I- [korfuinfo.hu]? MX server okay M-VOUT -I- [korfuinfo.hu]? address verification: 2.1.5 Ok M-OK -S- [korfuinfo.hu]? All's well............ that ends well.................

RE:Részletek --OldalGazda, Tue, 13 Jan 2009 02:57:43 -0500 reply
Köszi a segítséget a fenti hozzászólónak: igen be kellene állíttassátok, hogy a www.korfuinfo.hu is működjék. Aztán kábé nincs más, mint türelemmel lenni pár hétig, és aztán nézni, hogy javul-e a helyzetetek. Például ha rákerestek a korfuinfo vagy a korfuinfo.hu keresőkifejezésekre, akkor a Ti oldalatoknak kell majd elsőnek bejönni. Amíg nem így van, addig még továbbra is fennál a probléma, vagy már nem áll fenn, de a Google-nél még nem tért minden vissza a régi kerékvágásba.

Köszönöm! -- Tue, 13 Jan 2009 05:47:34 -0500 reply
Nagyon köszönöm a segítséget, továbbítottam a rendszergazdának, reméljük megoldódik a probléma hamarosan! Egyébként a korfuinfo-ra keresve megtalál a google, de korfu-ra keresve nem, és erre keresve voltunk az elsők két éven át! Ez is helyre fog állni majd, vagy kérni kell a google-tól a felülvizsgálatot?

RE:Köszönöm! --OldalGazda, Tue, 13 Jan 2009 05:54:40 -0500 reply
Szerintem nem kell semmit kérni a Google-től, úgysem fognak foglalkozni vele, nincs annyi ember a Földön, ami kellene ahhoz, hogy minden kérést megnézzenek a Google-nél. Az oldalad nevére rákeresés pedig egy diagnosztikai eszköz csupán (ha nem te vagy az első, akkor általában gáz van), amíg ott nem látsz javulást, addig a kurrensebb kulcsszavak esetében se várj semmit.

BestPC? -- Wed, 14 Jan 2009 11:36:27 -0500 reply
Kedves Korfuinfo.hu!

Az oldal keywords túltengésben szenved, nem érdemes 10-12nél több kulcsszót megadni. A meta adatoknál több kulcsszó kétszer van megadva és vannak fölösleges kulcsszavak, ezeket érdemes lenne kiszedni minél hamarabb. A descriptionben csak a 3-4 legfontosabb kulcsszót fogalmazza bele. A főoldali szövegeket újra kéne gondolni. Például a köszöntő szövegben egyszer sem szerepel a Korfu szó. De például a Galéria menüpont is lehetne "Korfu galéria". Első körben ennyit ajánlhatok. Sok sikert! Sulyok Zoltán BestPC?


Google
 

A webni.innen.hu nyugdíjba vonult, hozzászólások letiltva.