Weblapok rangsorolása a bejövő linkek alapján

A PageRanktm (PR) a Google Inc. egyik legfontosabb újítása volt, mellyel a Találati rangsor minőségét nagymértékben javítani tudták, felhasználva a honlapok üzemeltetőinek közvetett értékítéletét: Végletekig leegyszerűsítve úgy lehete ezt a bonyolult technológiát leírni, hogy minden A oldalról B oldalra mutató hivatkozás egy, a B oldalra leadott szavazatnak minősül. A szavazat súlya függ attól, hogy a szavazatot leadó A oldalra hányan szavaztak, és így tovább. A fenti analógiához hasonlóan számításba kerülnek az ugyanazon a webhelyen található weblapok is, lehetővé téve a webhely belső hierarchiája szerinti súlyozást is. A Google kereső ennek megfelelően folyamatosan számolja, újraszámolja az adatbázisában levő weblapok PageRank értékét. A felhasználók számára ez egy 1-10-ig terjedő skálán jelenik meg, de minden bizonnyal a tényleges számítás ennél jóval nagyobb számokkal történik, tehát két ugyanolyan PR értékű oldal valójában egy bizonyos értéktartományon belül helyezkedik el. Minden egyes weblapra külön kiszámításra kerül ez az érték, tehát ugyanazon webhely különböző lapjainak különböző PR értéke lehet. Az értékek kiszámolása bonyolult algoritmusokkal történik, módja vélhetőleg folyamatosan finomodik, és titkos, bár a Google-ről szóló első Tudományos publikációkban olvasható PageRank leírást alapul véve nagyvonalakban képet alkothatunk annak mikéntjéről. Az egyes lapok PageRank értékének megtekintése többféleképpen lehetséges, (l. PageRank érték megállapítása című oldal)

Példa néhány nyitólap Page Rank értékére

 • PageRank 10: http://www.google.com http://www.apple.com
  • A legeslegfontosabb cégek weboldalai.
 • Pagerank 9: http://www.w3c.hu http://www.yahoo.com
  • A legfontosabb cégek, intézmények egyéb weboldalai. Gyaníthatóan a a W3C Magyar Iroda weboldalának van a legnagyobb Page Rank értéke a .hu domain alatt.
 • Pagerank 8: http://www.freebsd.org http://www.sztaki.hu
  • Fontos, de nem feltétlenül mindenki által ismert nemzetközi oldalak, például az első a kedvenc operációs rendszerem honlapja, vagy a SZTAKI nyitóoldala.
 • Pagerank 7: http://weblabor.hu http://www.sxc.hu
  • Nagyobb portálok, külföldön is elismert magyar oldalak, mint pl. az SXC stock fotó oldala.
 • Pagerank 6: http://index.hu http://www.hup.hu
  • Nagy portálok birodalma rendkívül sok oldallal, bejövő hivatkozással, illetve nagy magyar cégek oldalai, stb.
 • Pagerank 5: http://webni.innen.hu/
  • Jelen webhely nyitóoldala, de ennek nincs nagy jelentősége.
 • Pagerank 4: http://www.bekecsaba.hu
  • Ez egy alig két tucat lapból álló személyes honlap, nagyságrendileg napi ezer találattal (viszont szerepel az Open Directory Project katalógusában).
 • Pagerank 3: http://pagerank.atw.hu http://ziggystardust.freeblog.hu
  • Az első címet Laca7 olvasóm ajánlotta, a második pedig egy barátom blog oldala pár lappal, néhány kívülről rámutató hivatkozással
 • Pagerank 2:
  • Jelen webhely nyitóoldali PR értéke a kezdetekben 2-es volt, néhány, nem túl sok belső hivatkozással rendelkező weblap továbbra is ilyen.
 • Pagerank 1:
  • Ezt az értéket ritkábban látni nyitóoldalakon, leginkább alacsonyabb nyitóoldali PR értékkel bíró weboldalak eldugottabb aloldalai szokták kapni.
 • Pagerank 0:
  • Induló webhelyek az első hónapokban gyakran nélkülözik a PR értéket.

PageRank 10: a legnagyobb PR értékű nyitóoldalak

Az alábbi lista a PageRank 10-es értékű nyitóoldalakat mutatja a 2005. január 2-ai állapot szerint. Természetesen az egyes domaineken (Pl. Google, Apple, Macromedia ...) belül a felsoroltaknál több PageRank 10-es értékű weblap is található. A számok az egyes lapokra mutató linkek számát jelzik.


1.- Google 3030000
2.- Yahoo! 581000
3.- Adobe Reader - Download 306000
4.- Amazon.com 255000
5.- World Wide Web Consortium 117000
6.- U.S. Government's Official Web Portal 86600
7.- Apple - QuickTime - Download 86200
8.- Real.com 85800
9.- Apple 82900
10.- Adobe Systems Incorporated 82500
11.- NASA 52900
12.- Apple - QuickTime 43300
13.- Energy.gov 40200
14.- Intel Corporation 38100
15.- National Science Foundation (NSF) 30600
16.- Elsevier 29600
17.- Macromedia 27800
18.- Apple .Mac 24900
19.- Apple Store 23900
20.- Massachusetts Institute of Technology 17300
21.- The Web Standards Project 15400
22.- Stanford University 15000
23.- Keio University 3470

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.
A lista eredetileg az azóta megszűnt www.googlemania.com/pagerank10.php cím alatt volt elérhető.

Pagerank érték jelentősége

Mint a fenti példákból kitűnik, a lehetséges Pagerank értékek behatároltak, a webhely méretétől, a site lapjainak számából, rá mutató külső linkekből adódóan. A PR érték nincs egyenes arányban a látogatottsággal. Fontossága akkor érhető tetten, amikor az egyes kifejezésekre válaszul adott Találati rangsor összeállítása történik: ekkor a magasabb PR értékű oldal kerül előrébb, azonban ez csak egy tényező a sok közül az oldalak Rangsorolásának kialakításahoz.

A PR érték - a Találati rangsorban elfoglalt helyezések számához - jóval könnyebben megfogható, mint például az, hogy jól írtuk-e meg az oldal TITLEjét, kihasználjuk-e az oldalban levő potenciált, ezért a weblaptulajdonosok jó részét kifejezetten foglalkoztatja a PR érték növelése, miközben nem fordítanak kellő figyelmet még az Oldal kulcsfontosságú részeinek optimalizálására sem. A PageRank túlmisztifikálása tehát a Weboldal optimalizálás téveszméi közé tartozik: nem attól jól optimizált egy oldal, ha nagy a PR értéke, és fordítva: egy a nagy PR érték korántsem jelenti azt, hogy optimalizált lenne a webhely.

Pagerank számításának megértése

Egyrészt a PageRank leírása című cikk is hasznos lehet ebben, de ha magad szeretnéd többé kevésbé kipróbálni, hogy bizonyos konfigurációk esetén hogyan változik a PR érték, akkor érdemes megnézni a PageRank Decodert a http://www.search-this.com/pagerank_decoder/ oldalon. Ez egy interaktív Flash alapú "játék"; segítségével tetszőleges oldalakat hozhatsz létre, és különbözőképpen összelinkelheted őket, majd kiszámoltathatod a végeredményeket. Mindenképpen nézd meg a demót, és olvasd el a FAQ szekciót, mert a rendszer működése félreértésekre adhat okot.

Page Rank érték kijelzése a Google eszköztáron

A különböző Toolbar Pagerank értékek kijelzése

A PageRank széles körű ismertséget a Google Eszköztár (Google Toolbar) által nyert, mely többek között automatikusan megjeleníti a weblapok PR értékét grafikus formában.

A Google Eszköztár a PageRank értékeket egy egytől tízig terjedő skálán jeleníti meg: ezt szokták még Eszköztár Page Rank-nak is nevezni. Első látásra a zöld csík hossza alapján lehet megmondani az oldal PR értékét, de ha az egérrel a kijelzett érték fölé megyünk, akkor számokkal is megjelenik a PR érték.

Figyelem: A PageRank kijelzése a haladó szintű szolgáltatások közé tartozik, és ha ezek a szolgáltatások engedélyése esetén a Google Inc. adatokat gyűjthet a felhasználói szokásokról. Emellett az eszköztár magától frissül, ha új verzió jelenik meg, anélkül, hogy a felhasználót erről értesítené: végső soron tehát hozzáférése van a felhasználó merevlemezéhez.

A hivatalos Google Toolbar mellett számos Firefox kiegészítő létezik még, mely szintén kijelzi a PR értékeket.

Eszköztárban kijelzett Pagerank skála számítása*

Ha figyelembe vesszük, hogy a PageRank maximális értéke elméletileg dN+(1-d) lehet, ahol N az összes létező weblap száma, a d értéke pedig általában 0,85, akkor nyilvánvaló, hogy a kijelzett PR értéktartományok nem a számított PR értékeket mutatják, hanem azzal valamilyen arányban állnak. Általános nézet szerint az arányosítás nem lineáris, hanem logaritmikus. Ha a d tényező 0,85 akkor a legkisebb PR érték 0,15, a logaritmus alapját pedig 6-nak véve, a következő felosztást kapjuk:

 Eszköztár PR   Valós PageRank
 0/10      0.15 -     0.9
 1/10      0.9 -     5.4
 2/10      5.4 -    32.4
 3/10     32.4 -    194.4
 4/10     194.4 -   1,166.4
 5/10    1,166.4 -   6,998.4
 6/10    6,998.4 -  41,990.4
 7/10   41,990.4 -  251,942.4
 8/10   251,942.4 - 1,511,654.4
 9/10  1,511,654.4 - 9,069,926.4
 10/10 9,069,926.4 - 0.85 × N + 0.15

Nem teljesen biztos, hogy a logaritmikus felosztás szigorú matematikai értelemben történik. Minden bizonnyal a tartományok felosztása egy logaritmikus sémát követ, azonban pontos határait önkényesen választják meg, ezzel befolyásolva, hogy hány weblap esik az egyes Eszköztár Page Rank tartományokba. A logaritmus alapja ebben a sémában valószínűleg 6 és 7 közé esik, ami durva közelítéssel abból vezethető le, hogy a Google link: Speciális kereső-kifejezésre a nagy Page Rank értékű oldalak esetén hány 4-es Eszköztár PR értéknél nagyobbal bíró hivatkozó oldalt jelez ki. (Régebben elmondható volt, hogy a 4-nél nagyobb PR értékű hivatkozó oldalakat jelzi ki a Google kereső a link: kifejezés használatakor, manapság azonban már nem működik ennyire megbízhatóan ez a speciális kifejezés.)

 • Szerző: Markus Sobek (c)2002 eFactory Internet-Agentur KG Online-Marketing, forrás: pr.efactory.de, fordítás: Jároli József A fenti szöveg weben történő reprodukálásának feltétele a Szerzői jogi információk változatlan formában törénő megjelenítése az eredeti angol nyelvű változatra és a magyar nyelvű fordításra mutató teljes értékű html hiperhivatkozások megtartásával.

Eszköztárban kijelzett PageRank aktualizálása

A Pagerank kiszámítása és publikálása régebben szakaszosan, párhónapos ciklusokban történt, manapság azonban a Google által nyilvántartott, és a Rangsorolásnál figyelembe vett értéket folyamatosan számolják, aktualizálják, azonban továbbra is csak párhónapos gyakorisággal aktualizálják. (Ezt Toolbar Pagerank Export-nak hívják) Az eszköztár által kijelzett illetve a Google által használt PR aktuális érték tehát egyes esetekben nagyon eltérő is lehet.

Mikor lesz a következő Page Rank frissítés?

Ezt pontosan nem lehet megjósolni, mindenesetre létezik egy oldal, ahol számon tartják az összes olyan korábbi alkalmat, amikor frissítette a Google a kijelzett Page Rank értékeket, és becslést is adnak arra, hogy az előző adatokat alapul véve körülbelül mikorra vátható a következő frissítés: http://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html

PageRank értékek változása

Kezdetben minden újonnan létrehozott weblap PR értéke nulla. Ha minden rendben van, és problémás techonlógiák nem akadályozzák a weblap Felgöngyölítését, akkor szerencsés esetben leghamarabb egy hét alatt, legkésőbb négy-hat hét alatt kapja meg kezdeti értékét az új weblap. Valószínűleg minél több Teljes értékű link mutat az oldaladra, annál hamarabb, de ettől függetlenül számít az is, hogy éppen hol tart a PageRank aktualizálási ciklusa.

Későbbiekben is előfordulhat, hogy a PageRank értékek olykor egyik napra megváltoznak, majd esetleg pár nap múlva újra visszaáll az előző érték vagy esetleg egy nagyobb szám. A PageRank értékek frissítése ugyanis ciklikusan történik, erről további információt a Google Tánc jelenségét bemutató odlalon találsz.

Linkcsere, fizetett linkek és Page Rank

Néhány esetben még akkor sem adja át a PR értéket egy hivatkozás, ha az egyébként technikailag Teljes értékű linknek tekinthető. Ilyen lehet például, amikor a Google kereső arra utaló jeleket talál, hogy az adott link fizettség ellenében került fel az oldalra. Erre utalnak a Google saját iránymutatásai webmestereknek: "Ne vegyél részt >>link-sémákban<< melyeket arra találtak ki, hogy javítsák oldalad helyezését a találati listában, vagy növeljék a site PageRank értékét." Bővebben lásd még: http://www.mattcutts.com/blog/text-links-and-pagerank/

subtopics:


comments:

pagerank 6 -- Mon, 05 Jun 2006 06:01:30 -0500 reply
Ja én is látom a http://www.hup.hu az 6/10 -es, de sokra nem mennek vele. Csak a főoldal 6/10 -es. Az összes többi aloldal szutyok 0/10-es. Ebből is látszik, hogy maga az oldal nem minőségi csak mindenki mint a hülye, amolyan divatból "defacto" szabványként elhelyez egy linket a www.hup.hu felé. A webmarketing motorja szerintem SUX, már csak azért is mert sok GNU/Linux oldalakon is szerepel, ami nem igazán a profilja a HUP-nak. Linux és Unix ugyan rokon és sok Linux hír van a HUP-on is, de szerintem jóval több Linux hír van mint Unix. Nem is értem miért Hungarian Unix Portal :) A legviccesebb az egészben meg az, hogy magát a webszervert meg a freeBSD szolgálja ki. De ha a kis ördög mellé rakták le a voksukat jobb lenne freeBSD híreket szolgáltatni, s akkor lenne legalább egy jó Hungarian freeBSD portál :) Én elég sok helyen találkoztam már a http://www.linuxbazis.hu/ oldallal is. Nem számoltam össze a back linkeket. Google-el ügyebár ezt nem is érdemes, hiszen az sok hasznos információt back link ügyben nem közöl. Back linkek vizsgálatára szerintem a legjobb az AV.com HUP-ra 5800 back linket mutatott ki, www.linuxbazis.hu -ra meg 7020 -at (Június 5), érdekes módon a LinuxBázis? csak 5/10 -es (tehát PR szintjén) a jelentéktelen oldalak közé sorolható, míg a HUP.hu meg 6/10 -es, amely már az igazán elterjedt oldalak közé sorolható. Viszont érdekes eset amit fentebb írtam, hogy a LinuxBázis? aloldalai is rendelkeznek PR értékkel. Pl. a hírek szekció ugyanúgy 5/10 -es mint a főoldal. A directory -k is kaptak PR értéket. A HUP-nál csak a főoldal 6/10 -es. Ezért gondolok arra, hogy lehet a HUP-nál, csak egy "defacto" mánia szabvány van, míg a másik oldal esetében pedig releváns találati linkek elhelyezésén van a hangsúly.

pagerank 6 --OldalGazda, Mon, 05 Jun 2006 06:28:17 -0500 reply
Igen, az altavista is elég jól mutatja a [Bejövő hivatkozás]?okat, a Yahoo! keresőhöz és az MSN Keresőhöz hasonlóan. Az általad összehasonlított két webhely aloldalainak effajta összehasonlítása pedig rendkívül önkényes: bármiféle érvényes következtetést csak kb. akkor tudnál levonni, ha összeszámolnád a a két webhely összes lapján a PR értékeket, majd szépen összeadnád őket egyenként.

Egyébiránt a hup és a linuxbázis egy lapon említése hogyismondjam legalábbis a realitásérzék némi megbicsaklásáról, vagy pedig erős, személyes indíttatású elfogultságról tanuskodik, ezért engedd meg, hogy eltekintsek a további meglátásaid kommentálásától.

Üdv: JJózsef

Nem kívánt link -- Wed, 19 Jul 2006 02:29:37 -0500 reply
Mi van abban az esetben, ha valaki "önkényesen" felvetette az oldalam linkjét egy Google által "feketelistás" oldalra? Lehet kötelezni egy ilyen oldalt, hogy ne hivatkozzon az oldalamra? Üdv.: Blendegúz

harzol -- Wed, 19 Jul 2006 02:31:38 -0500 reply
Ne törődj vele. Amíg nem linkeled vissza, addig nem lesz belőle károd.

Re:Nem kívánt link -- Wed, 19 Jul 2006 02:39:21 -0500 reply
Egyetértek, a lényeg, hogy Te ne linkeld meg azt az oldalt. Ha téged ennél is jobban zavar, akkor írj egy kultúrált e-mailt a webmesternek, nekem ez általában be szokott jönni az ilyen jellegű eseteknél. Egyébként kíváncsi lennék, hogy melyik az a feketelistás oldal ;)

Nem kívánt link -- Wed, 19 Jul 2006 02:44:46 -0500 reply
Köszi! Ez megnyugtató... A feketelistás oldal? Hát a dmoz.org :D

Nem kívánt link -- Wed, 19 Jul 2006 02:50:00 -0500 reply
Hmmmm.... Ezt ugye csak viccnek szántad?

Nem kívánt link -- Wed, 19 Jul 2006 02:55:21 -0500 reply
Attól mert még egy csomó szakadék oldal egy az egyben tükrözi az [Open Directory]? tartalmát, azért még nem lesz neked rossz, ez ne tévesszen meg. Különben hiába írnál e-mailt a tükröző oldalaknak, hiszen ők általában jogszerűen használják fel az ODP tartalmát. Az ODP-ből meg épeszű ember nem akarja kivetetni magát.

webni.innen.hu - mert hülye azért nem vagyok -- Wed, 19 Jul 2006 03:00:01 -0500 reply
Tudom, hogy szoktak itt elmebetegek is hozzászólni (ld: matáv tudakozó aloldal), de az ODP csak poén volt... (Egyébiránt magam is ODP szerkesztő vagyok egy kategóriában) Üdv.: Blendegúz

webni.innen.hu - mert hülye azért nem vagyok -- Wed, 19 Jul 2006 03:12:15 -0500 reply
Nem elmebetegek ők, csak kicsit el vannak veszve egy számukra ismeretlen közegben. Tényleg, mesélnél egy kicsit pl. hogy hányadszorra jelentkeztél, mire felvettek? Mekkora kategóriát kezelsz? köszi: JJózsef

ODP szerkesztés -- Wed, 19 Jul 2006 03:26:08 -0500 reply
Hát igazán nem nagy a kategória, amit kezelek, de jó egy kicsit belekóstolni ebbe is... Itt megnézheted: http://dmoz.org/profiles/blendeguz.html Amúgy elég sokat kellett várni, kb 5 hónapot... és egy csomó "szűrésen" kellett átmenni előtte. Üdv.: Blendegúz

PageRank - ODP -- Tue, 01 Aug 2006 13:10:15 -0500 reply
Pár hete tettem egy nagy hülyeséget. Az egyik aloldalamat a Remove URL-el véletlenül kiírtottam a google keresőjéből. A leírása szerint 180 napig nem veszi fel újra a keresőbe a google(a PageRank 4-ről 0-ra esett vissza). Van valami mód a gyorsabb újrafelvételre? Pl. valahova írni stb. A másik kérdésem az ODP-vel kapcsolatos. 1.5 éve sikertelenül próbálom bejutatni az oldalam, még válasz levelet sem kaptam, ez normális?

Re:PageRank - ODP --OldalGazda, Tue, 01 Aug 2006 14:39:44 -0500 reply
Hát, ha azt tetted, amit leírtál, akkor 6 hónapig valóban nem sok esélyed lehet, hogy visszakerülj a Google indexébe. Személyes tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban, azonban nagyon valószínűnek tartom ezt. Az ODP-vel kapcsolatban pedig nagyonis előfordulhat, hogy vársz egy csomót. Nem tudom például, hányszor próbáltad beküldeni: újrapróbáltad-e mondjuk fél évente, vagy másfél éve rendületlenül vársz... Érdekes lehet még, hogy milyen kategóriába próbáltál jelentkezni, ha ugyanis van szerkesztője a kategóriának, akkor az oldal alján az ki van írva, és őt megkeresheted esetleg külön is. Biztos, hogy jó megfelelő kategóriába próbáltad bejuttatni az oldalt? Biztos, hogy betartottad az ajánlás egyéb szabályait is?

W3C.hu -- Wed, 02 Aug 2006 07:11:39 -0500 reply
Van 9-es PageRank is kis hazánkban: http://www.w3c.hu

Re: W3C.hu --OldalGazda, Wed, 02 Aug 2006 07:26:39 -0500 reply
Köszi!

Ennek megfelelően aktualizáltam a listát!

JJózsef

Re:PageRank - ODP -- Wed, 02 Aug 2006 10:58:55 -0500 reply
Hála az égnek csak egy aloldalt intéztem így el, de azért eléggé bosszantó. Az ODP-nél kb. 3 havonta újraküldtem , de semmi eredménye. A kategóriánál ügyeltem, hogy a megfelelőbe menjen, viszont a szerkesztő nincs feltüntetve az oldalon(Szótárak).

Re:PageRank - ODP --OldalGazda, Wed, 02 Aug 2006 11:18:43 -0500 reply
Szerintem akkor menj fel a Magyar kategóriáig egészen, az az első kategória ugyanis, ahol fel vannak tüntetve szerkesztők. Kattints a nevükre, és küldj nekik üzenetet, hátha az segíthet.

Re:PageRank - ODP -- Wed, 02 Aug 2006 18:58:09 -0500 reply
Köszi. Felvettem velük a kapcsolatot és egyben jelentkeztem a kategória szerkesztőjének.

pagerank 6 -- Mon, 18 Sep 2006 05:47:38 -0500 reply
dehülyevagy, édesfiam.

kapd.be -- Mon, 18 Sep 2006 11:23:22 -0500 reply
http://Jároli-József.kapd.be

kapd.be -- Mon, 18 Sep 2006 11:23:48 -0500 reply
http://Jaroli-Jozsef.kapd.be

Re: kapd.be --OldalGazda, Mon, 18 Sep 2006 12:28:25 -0500 reply
Szeretem a kultúrált és az intelligens megnyilvánulásokat...

Re: kapd.be -- Mon, 18 Sep 2006 12:37:10 -0500 reply
Kinek szurod ennyire a szemet? Es miert? :-) Da a mostani gyurcsanybeszed utan, az ilyen beirasok mar szinte laza semmik.

pgrank -- Mon, 18 Sep 2006 12:51:45 -0500 reply
Mit tudsz te a pagerankról Józsi?

pgrank --OldalGazda, Mon, 18 Sep 2006 13:26:13 -0500 reply
felteszem ez robbantotta ki az egész indulatáradatot...

hup.hu/node/29670

Hupos hőzöngők, bravó! -- Mon, 18 Sep 2006 14:05:10 -0500 reply
Ez a HUP oldaláról induló idiotizmus nagyjából elérte a "Matáv Tudakozó Plusz" beírásainak színvonalát. Odafigyeléssel olvasni nem képes (vagy nem hajlandó) funkcionális analfabéták a világ legtermészetesebb módján kezdenek el ész nélkül alpári módon fröcsögni és ócsárolni valakit.

Az egyértelműség kedvéért: egy ún. hozzászóló vagyok (tudjátok, gyerekek, olyasvalaki, aki nem az oldal gazdája, és mégis beirogat ide...), ahogy az is egy hozzászóló volt, aki a HUP-ról írt negatív véleményt.

Re: Hupos hőzöngők, bravó! -- Tue, 19 Sep 2006 11:22:26 -0500 reply
Mit HUPpogtok? itt ? :-)

pagerank 6 -- Tue, 03 Oct 2006 03:23:10 -0400 reply
Szerintem a skac aki írt a hup és LinuxBázis? -ról, csak egy véleményt írt le. Neki ez a véleménye. Mellesleg szerintem igazad van, mert a LinuxBázis? és a HUP -ot egy lapon említeni tényleg nem lehet. Hihetetlen, hogy a HUP milyen vacak és néha irreleváns, valamint platform hűtlen. De persze ez meg csak az én véleményem nem kell elfogadni :) Amúgy meg aki összehasonlítást végzett LinuxBázis? és HUP között jó lenne ha megfelelő PR csekkolót használna. Én a LinuxBázis? -t 6/10 -esnek látom.

Kucubácsi -- Tue, 03 Oct 2006 06:21:56 -0400 reply
Szerbusztok - ez az első hozzászolásom és kérdésem. A weboldalamnak Pr értéke 5/10 volt, mult héten kijavítottuk a forráskodot a W3c megfelelönek tartott intsukcióira, ezután két napra a google Pr értéke 4/10 es lett. Kész vagyok idegileg tud e valaki mondani valamit erre. És ráadásul az első 10 találati helyről a 25 re dobott vissza. Pedig most szabályos a weboldal.

Kucubácsi -- Tue, 03 Oct 2006 13:24:20 -0400 reply
Szia!

Most éppen PageRank frissités van. Én is esek nem PageRank -ilag hanem csuszok le a második helyről.

rand :-(

Re: Kucubácsi -- Tue, 03 Oct 2006 16:17:01 -0400 reply
A W3C előírásai körülbelül akkora hatással vannak a PageRank értékekre, mint hogy például vízéren áll-e a szerver, vagy sem: a PR értékeknél leginkább csak a kimenő és a bejövő linkek számítanak.

Egyébként valóban, a napokban PageRank frissítés zajlott, továbbá számos weboldalon tapasztaltam egyéb változásokat, mint pl. olyan weboldalak, amiket eddig nem nagyon akart felgöngyölíteni a Google, azokat mostmár egyszercsak teljes egészében látta, stb.

Na mit szóltok az új PR értékekhez? -- Thu, 05 Oct 2006 23:57:47 -0400 reply
Nagyon osztogatós kedvében volt most 2006 októberében a Google. Valmi módosítás lehetet az algoritmusban, mert pl az, hogy az xpedient.hu weboldal 6os lett az nevetséges.

Na mit szóltok az új PR értékekhez? -- Fri, 06 Oct 2006 03:29:22 -0400 reply
Én hármat meg négyet látok www-vel, meg www nélkül, szóval érdekes.

sunya -- Wed, 11 Oct 2006 15:39:51 -0400 reply
nekem már kb 2-3 hónapja van honlapom, látogatják is a honlapot, mégsincs még pagerank-om :((

miért ?

sunya -- Thu, 12 Oct 2006 04:09:21 -0400 reply
Valószínű, hogy van már PageRank-ed, csak még nem exportálták abba az adatbázisba, ahol ahonnan az Eszköztár PageRank-ot szedik. Manapság ugyanis folyamatosan (újra)számolják a PR értékeket, viszont csak időközönként adják tudtára a "világnak". A következő export (két-három hónap múlva) alkalmával biztos Neked is lesz PageRank-od :)

Már csak jövőre -- Thu, 12 Oct 2006 14:42:17 -0400 reply
Jó eséllyel már csak jövőre lesz nyilvános PageRank frissítés, ne csüggedj :)

keresomarketing.blogter.hu/?post_id=85706

pagerank 0 és 2 -- Fri, 13 Oct 2006 01:13:58 -0400 reply
Van egy weblapom, aminek a pagerank-e így:

http://www.valami.hu 0 viszont így: http://valami.hu 2-es

Ez mitől van? A linkeket általában www-vel adtam meg máshol... A whysoft emiatt mindig 0-ás pagerank-et mutat, pedig elég sok oldalon szerepel.

pagerank 0 és 2 --OldalGazda, Fri, 13 Oct 2006 03:28:52 -0400 reply
válasz itt »»» www

Page Rank -- Fri, 13 Oct 2006 07:44:13 -0400 reply
Szia ! Júliusban tettem fel weblapomat és nagyon szeretném, ha emelkedne a PR értéke. Nagyon sok helyen regisztráltattam már de a PR nem mozdul.Ma az egyik weblap elemző ezt írta ki:

 1. / 10 az aktuális PageRank 62 oldalt indexel a Google 0 oldal hivatkozik az URL-re 113 oldalon található meg a videocegtar.hu karaktersorozat

Mit jelent a "0 oldal hivatkozik az URL-re", ezt hogyan lehet "növelni", vagy mit kell csinálnom? Köszi:hadas

sunya -- Fri, 13 Oct 2006 10:19:36 -0400 reply
melyik weblap elemző volt ez ? kipróbálom énis

Ez az -- Fri, 13 Oct 2006 18:20:47 -0400 reply
http://pagerank.whysoft.hu/

sunya -- Sat, 14 Oct 2006 01:43:01 -0400 reply
megnéztem az én honlapomat ezzel;

 1. / 10 az aktuális PageRank
 2. oldalt indexel a Google
 3. oldal hivatkozik az URL-re
 4. oldalon található meg a www.gothic3.hu karaktersorozat

sunya -- Sat, 14 Oct 2006 01:43:52 -0400 reply
dúrva, épp a lényeget nem jelenítni meg :S:S

 1. / 10 az aktuális PageRank, 390 oldalt indexel a Google, 0 oldal hivatkozik az URL-re, 491 oldalon található meg a www.gothic3.hu karaktersorozat

kezdő -- Sat, 14 Oct 2006 04:09:58 -0400 reply
Akkor mi a lényeg és azt hol lehet megnézni és végül is ez mit jelent: "0 oldal hivatkozik az URL-re"?

several -- Tue, 24 Oct 2006 18:11:07 -0400 reply
Ez engem is érdekelne! Mi az hogy 0 oldal hivatkozik az url-re amikor a startlap külömböző oldaliról is van rá mutató link pl!?

Re: kezdő + several -- Wed, 25 Oct 2006 00:42:56 -0400 reply
A kérdéses érték azt mutatja, hogy az említett szolgáltatás mennyit ér. De erre kis gondolkodással egy kezdő is rájöhetne.

Re: kezdő + several --OldalGazda, Wed, 25 Oct 2006 13:18:31 -0400 reply
Igen, igaza volt az előttem szólónak. Használjátok a Yahoo! Site Explorer, vagy a Live kereső hasonló szolgáltatásait: Írjátok be, a yahoo keresőbe, vagy a live.com -on a linkdomain: -nal kezdődő Speciális kereső-kifejezést.

Üdv: József

kezdő -- Tue, 07 Nov 2006 03:43:34 -0500 reply
Sziasztok! Szerintetek ez miért van így, minden érték jobb az alsó weblapnál és mégis 0 a PR ? Erre tud valaki válaszolni?

 • 2 / 10 az aktuális PageRank
 • 0 oldalt indexel a Google
 • 3 oldal hivatkozik az URL-re
 • 46 oldalon található meg a steelstep.hu karaktersorozat

videocegtar.hu

 • 0 / 10 az aktuális PageRank
 • 91 oldalt indexel a Google
 • 16 oldal hivatkozik az URL-re
 • 206 oldalon található meg a videocegtar.hu karaktersorozat

kezdő -- Tue, 07 Nov 2006 03:46:47 -0500 reply
Az előző hozzászólásomnál a felső weblap PR értékét levágta kiírásnál, de egyébként 2.

kezdő --OldalGazda, Tue, 07 Nov 2006 10:12:09 -0500 reply
Várj türelemmel, és a következő Toolbar Page Rank érték exportnál, ami valószínűleg kap majd PR értéket. Egyszerűen fiatal az oldal még, kell pár hónap, míg kikalkulálja és megjeleníti neked ezt a Google.

A bejövő linkek számát pedig vagy a Yahoo!, vagy Live kereső mondja meg pontosan, a Google semmiképpen sem jó erre.

kezdő -- Tue, 07 Nov 2006 11:55:14 -0500 reply
Köszönöm válaszodat.Akkor igaz a közmondás:türelem PR-t terem. Üdv.

kezdő -- Sun, 12 Nov 2006 04:59:17 -0500 reply
Van még egy kérdésem, lehet hogy hülyeség, de úgy tanul az ember, ha kérdez. Az nem lehetséges, hogy sok oldalt indexel a Google és a PR megoszlik a weblapon, mert én minden oldalt indexeltetek.

kezdő2 -- Sun, 12 Nov 2006 05:09:50 -0500 reply
A Google, tudtommal minden oldalon a tartalmat vizsgálja. Azt gondolom ezzel nincs semmi baj.

Re:kezdő --OldalGazda, Sun, 12 Nov 2006 07:55:55 -0500 reply
hogy tisztázzuk a dolgot

van a webhely: ami egy domainnéven található weblapok összessége, mint pl. webni.innen.hu

van a weblap: ami egyetlen HTML dokumentum, mint pl. webni.innen.hu/PageRank

A webhelynek nincsen PageRanke? értéke, csak a webhely nyitóoldalának, hiszen a PR érték az egyes weblapokra vonatkozik, nem pedig a webhelyed egészére. (További részletek: PageRank leírása)

a kezdő2 című kérdést meg nem értem.

kezdő2 -- Sun, 12 Nov 2006 08:14:34 -0500 reply
Bocs, de én azt hittem, hogy minden HTML dokumentum a webhelyen belül is külön van PageRank sorolva. Lehet, hogy nem így van.

Amúgy előzőleg nem is tettem fel kérdést.

... -- Tue, 14 Nov 2006 03:40:56 -0500 reply
Kapcsolódok a kezdő2-höz, mert szerintem nem értette jól, de lehet, hogy én nem.Tehát ha van egy webhelyünk akkor minden rajta lévő weboldalnak lehet különböző PR értéke, az egyiknek 6 a másiknak akár 2 is lehet. Jól értettem? Ha webhely nyitóoldalának van PR értéke akkor miér különbözik a http://videocegtar.hu "adata"

videocegtar.hu 0 / 10 az aktuális PageRank 95 oldalt indexel a Google 0 oldal hivatkozik az URL-re 187 oldalon található meg a videocegtar.hu karaktersorozat a http://videocegtar.hu/index.html-től ami nekem a nyitóoldalam? videocegtar.hu/index.html 0 / 10 az aktuális PageRank 0 oldalt indexel a Google 0 oldal hivatkozik az URL-re 2 oldalon található meg a videocegtar.hu/index.html karaktersorozat

Kérdésem:amikor beírom a weblapom címét a PR keresőbe, akkor most mit néz meg?

re: videocégtár --OldalGazda, Tue, 14 Nov 2006 07:28:57 -0500 reply
Szia!

Jól értetted, minden egyes weblapnak van PR értéke, ami egy weboldalon belül is külöbnözni szokott, (illetve az is jelent valamit, ha éppen nicsen értéke.) a webhelynek, mint olyannak pedig nincs PR értéke, az algoritmus szempontjából csak az URL-ek számítanak, az most hogy hol van az a weblap, nem sokat nyom a latba. Mivel általában nem szoktunk a weben mappákat nézegetni (a domainnév is egy nagy mappának, a legfelsőbb szintű mappának számít.), viszont sokszor csak mappákra hivatkozunk, (a domainneveknél praktikusan mindig) ezért a weben létezik egy olyan konvenció, hogyha / jelre végződik egy cím, akkor a webszerver kikeresi az adott mappában található alapértelmezett nevű fájlt (index.html, index.php, index_html, FrontPage, etc, a technolgiától függően) és azt úgy szolgálja fel, hogy közben meg sem mondja akár a böngészőnek, hogy pontosan mi is a címe ennek az alapértelmezett fájlnak. Ezért van, hogy a Te oldaladat mindenki a / jelre végződő rövid címmel hivatkozza, maximum Te nem.

Szóval, amikor beírod a keresőd címét, akkor a beírt URL-re nyilvántartott PR értéket látod. Egyébként meg ennek az egésznek semmi jelentősége sincsen, úgyis ugyanaz lesz a PR érték, ha van index.html a végén, ha nincs.

De ha továbbra is a Google-vel nézed a bejövő linkeket, akkor nem fogok többet válaszolni Neked, mert akkor azt fogom látni, hogy sem ér semmit az erőfeszítésem.

kezdő -- Thu, 16 Nov 2006 04:44:11 -0500 reply
Köszi a választ.

kezdő -- Tue, 28 Nov 2006 07:58:52 -0500 reply
Nem a bejövő linkeket néztem, hanem azt, hogy a "videóreklám" szóra hanyadik helyen dobja ki a weblapomat (eddig 2-3 helyen volt az első oldalon) és megdöbbenve tapasztaltam hogy eltünt a videocegtar.hu index oldala a google-ból.Mi lehet ennek az oka, hol lehet utánanézni? Esetleg letiltották?

Videócégtár -- Tue, 28 Nov 2006 08:54:16 -0500 reply
Nem tűnt az el, bent van több mint száz oldallal.

kezdő -- Tue, 28 Nov 2006 09:16:16 -0500 reply
Mindegyik weblap meg van, csak a index.html tünt el, aminek ez a címe: "Videócégtár és Linkkatalógus - videóreklám - videó hirdetés - cégkatalógus - linkek"

Ha eddig beírtam a keresőbe a "linkkatalógus" "videóreklám" "videóhirdetés" keresőszavakat akkor az index html-t dobta ki találatként és ezt nem találja most. De ha beírom az index.html-em fenti címét akkor se találja, tehát csak egy oldal tünt el.

kezdő -- Tue, 28 Nov 2006 10:28:52 -0500 reply
Ha nem jön vissza pár nap múlva sem, akkor térjünk vissza majd a témára. Köszi: JJózsef

kezdő -- Thu, 30 Nov 2006 17:03:15 -0500 reply
"Visszajött"

PageRank matematikája, ábrákkal --OldalGazda, Tue, 05 Dec 2006 03:15:20 -0500 reply
http://www.ams.org/featurecolumn/archive/pagerank.html

A "Hogyan találja meg a Google a tűdet a web szénakazlában?" című cikkben a PageRank matematikáját mutatják be angolul.

Törölt a google az adatbázisából? -- Sat, 10 Mar 2007 14:42:31 -0500 reply
Pár napja még jó pozíciót elfoglaló oldalamat az utolsó helyte tette a google és ha a "Tárolt változat" gombra kattintok akkor ezt kapom: 209.85.135.104/keret.cgi?/search azaz Not Found Google Error... Tehát törölte a beindexelt működő lapomat. Szerintetek visszajön ez még, vagy egyszerűen kirúgott a google?

Törölt a google az adatbázisából? --OldalGazda, Sun, 11 Mar 2007 04:31:11 -0400 reply
Mi a kérdéses oldal címe, mire keresel rá, amikor ezt a jelenséget tapasztalod?

Szia Józsi - Ha már felébredtél... :) -- Sun, 11 Mar 2007 05:00:40 -0400 reply
Nem pilláznád meg az egyik oldalam: mozi-dvd.hu Hosszú időn keresztül első voltam a "filmek" kulcsszóra, saccperkábé abban az időszakban, amikor mások is elkezdtek írogatni ilyesmiket, nekem is hátrasorolta az az oldalam erre a keresőkifejezésre, pedig az oldal szerkezetén semmit sem változtattam hosszú idő óta. pl. múlt héten 4 napig újra első voltam, most újra nem... :) Ez a játék, már úgy másfél hónapja megy. Összetett kifejezésekre viszont, mint pl. dvd vagy mozi filmek továbbra is első vagyok. Annyit észrevettem, hogy amikor ahátrasorol, a keresőtalálatokból is kivesz vagy 2 millió találatot. Mivel, jelek szerint nem egyedi az eset, ezért is kérnélek egy rövid elemzésre. (jazz)

Tánc? --hunvista, Sun, 11 Mar 2007 05:12:01 -0400 reply
Ugye, hogy nem vagyok egyedül a problémával. Én a Google tánc részben írtam erről, mert szerintem oda kapcsolódik a téma.

Ez már szinte nem is tánc -- Sun, 11 Mar 2007 05:17:30 -0400 reply
Én azt gyanítom, a Google valamit módosított az algoritmusán, és az esetleges tánc, abból adódik, hogy néha visszahozza valamelyik adatbázisából a régebbi adatokat. Engem az érdekelne, hogy pl. az oldalamon mi az, amit kifogásol az "új" algoritmus szerint. Persze lehet hogy nem jól gondolkodom.

Re: Ez már szinte nem is tánc --OldalGazda, Sun, 11 Mar 2007 16:23:55 -0400 reply
Az az igazság, hogy az oldalak, amikkel most aktuálisan foglalkozok, nem mutatták ezeket az általatok észlelt ugrálásokat. Valószínű, hogy nem a szokásos Google tánc lehet, hanem valami algo update, de egyelőre nem találtam erről beszámolókat. Majd holnap még szétnézek, ha lesz rá időm. Mindenesetre egy dologgal lehet ezeknek az ingadozásoknak elébe menni: linkek, linkek, linkek. Az adott oldalra Mélylinkeléssel, és a megfelelő Linkre rakott kulcsszavakkal.

Végre! --Zsolti, Mon, 30 Apr 2007 14:21:17 -0400 reply
Nemrég panaszkodtam, hogy a februárban elkészült lapomnak nincs pr értéke. Örömmel jelentem, hogy ma végre lett és rögtön 4-es!

Végre.... --haLad, Tue, 01 May 2007 07:16:56 -0400 reply
Gratulálok Zsolti, de had kérdezzem.... Mindezt csak linkeléssel érted el, vagy van más is?

Végre.... --Sajt, Tue, 01 May 2007 09:20:43 -0400 reply
Nekem is van két PR4-es oldalam, de szerintem nem nagy eredmény ez... PR5 sokkal jobban hangzik : ))

Egy kis ihelet a linkstratégiához, mert látom érdekel a téma:

Persze, fontos hogy a katalógusokban szerepeljen az lap, de én hasznosabbnak találom figyelni a fórumokat és blogokat amelyek az oldalad témájáról szólnak, és ott linkelgetni, természetesen ésszerűen, nem kommentspamre gondolok. Vagy még bloggereknek szoktam emailezni, hogy írjanak egy postot, amiben linkelik az oldalam, természetesen felajánlva visszamutató linket, vagy 10.000 bannermegjelenést. Ez a pagerank értékre kevésbé hat, inkább sok érdeklődő látogatóra számíhatsz így. Általában belemennek, mert tudok érdekes tartalmat nyújtani.

Mivel lehetőség nyílik ilyenkor, hogy Te add meg a linked szövegét, ezért mindeképpen szöveges linket használj -ne bannert vagy minibannert tegyél be-, és a link szövegében szerepeljenek a legfontosabb kulcsszavak. Például ha nacikat árulsz akkor valami ilyesmi:

OlcsóFarmer?.hu - minőségi nadrágok a legjobb áron.

Itt még fontosnak tartom megjegyezni, hogy ne használj szóismétléseket, egyszerűen azért mert felesleges. Például -szerintem- így egyáltalán nem jó:

OlcsóFarmer?.hu - minőségi farmerek a olcsó áron.

Kicsit eltértem a témától, de remélem, hogy tudtam újat mondani.

Végre.... --Zsolti, Wed, 02 May 2007 03:20:29 -0400 reply
Köszi a grat-ot! Mindent kipróbáltam az itt olvasottak alapján, amiért köszönet jár az egész itt kommentelő gárdának! Az oldalam témájához vágó oldalakon vannak linkjeim, némelyeken a kezdőlapok igen jó helyein. A lapomon nagyrészt egyedi tartalom van, gondolom ez is hozzásegített a jó ponthoz. Volt a mostani oldalamnak egy elődje ingyenes szolgáltatónál, 3-mas pr fölé sehogy sem bírtam küzdeni. Az új oldal .hu domainen már az első héten dupla látogatottságot hozott az ingyeneshez képest. Úgy gondolom a .hu, vagy .com minden szempontból előny. A pr5-höz még sokat kell dolgoznom, de mivel egy kis réteghez szól a lapom, kemény dió lesz. Az adsense is jól muzsikál számomra, úgy számolom, május vége felé meglesz a 2. kifizetési limit. Biztos van, akinek ennek többszöröse jön be, de én ezt már személyes sikernek könyvelem el.

Vére...Végre --papys, Wed, 02 May 2007 04:56:29 -0400 reply
Szerintem nem igazán kell örülni az egybőli pr4-nek. A Google általában "megelőlegezi" a magasabb pr-t, aztán pár hónap múlvalva ha "kiérdemelte" a paciens, meghagyja vagy leveszi. Ezt jó pár lapnál megfigyeltem. Gondolom a rá mutató linkek minőségétől is függ.

Egyébként az itt és a hasonló keresőmarketinggel foglalkozó lapokon írtakkal szöges ellentétben csináltam egy weblapot, amire semilyen kűlső link nem hivatkozik, semmilyen értékes tartalmi elemmel nem rendelkezik, aldomaines, semmi trükk és mégis másfél hónap után pr2-őt kapott és a google keresőben az adott kulcsszavakra az első vagy az első oldalon van megelőzve a "nagy" oldalakat amelyek magas pr-rel és rengeteg akár 9pr-es linkkel és nagy mennyiségű tartalommal rendelkeznek. Véleményem szerint ami számit az az, hogy jó legyen a weboldal címe és tökéletesen megírt legyen a description-ja. Ja és a fő oldalon pár mondat ami találkozik a címmel, leírással, kulcsszavakkal. Itt se adom meg az oldal címét, nehogy hivatkozás kerüljön rá, kiváncsi vagyok a fejleményekre. (ezt az oldalt kizárólag különféle sablonok bemutatására csináltam és nem volt szándékom helyezést elérni vele, a kulcsszó: joomla templates - most nézem, hogy a nemzetközi keresőben is az első a kis kettes pr-jével) http://www.google.hu/search?hl=hu&rls=GGGL%2CGGGL%3A2006-36%2CGGGL%3Ahu&q=Joomla+temlates&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3D

Egyébként van egy példám (több is) a fenn írtakra, hogy semmilyen link nem mutat az oldalra az adott témában, a tartalmában egyetlen szó sem utal a kulcsszóra, teljesen másról szól és mégis cca. 3millió találatból a második. Írd be a google-ba hitel és a második a hitelfolyoirat.hu, aminek értelemszerűen semmi köze a kulcsszóhoz.

Gondolom ez felveti azt a kérdést is, hogy a - regisztráció - főoldal - elfelejtett jelszó és hasonló szavakkal mi alapján rangsoról a gugli, nyílván ezekre a kúlcsszavakra senki nem optimalizál és ezek majd minden weblapon megtalálhatók és erre vonatkozó linkeket sem helyez el senki és mégis vannak elsők a több millióból. Pl. a regisztráció szóra 32 millió találatból nem a "domain regisztráció" az első hanem a Népszabadság Online: Untitled document (mindkettő pr5-ös) Ezek is érdekes dolgok nem?

Okoskodás --Gabber, Thu, 03 May 2007 21:10:04 -0400 reply
Az a google link elírt, templatesből kimaradt egy p. Egyébként nincs itt nagy hókusz pókusz. Azért lehet az aldomain jó helyen mivel a fődomain viszonylag erősebb, pr3 és 239 hivatkozás mutat rá.

A nemzetközi keresőben nincs sehol egyébként. Az alap nemzetközi kereső a magyaroknak a preferált magyar lapokat rakja előrébb, míg ha egy unatkozó londoni csávesz keres rá, akkor értelemszerűen a preferált angol lapok fognak bejönni neki. Ugyan így az összes többi országban.

Úgy tudod ezt nézni, hogy a google toolbarban a search box beállításnál berakod pl USA és a toolbarban keresel. Viola, nulla magyar találat a joomla templates szóra.

Viszont --Gabber, Thu, 03 May 2007 21:13:36 -0400 reply
PR ügyében új lapoknál tényleg előfordul az, hogy legelső pr adásnál inkább többet kapsz, majd következő alkalommal csökken az érték, ha csak nem futtattad maximálisan a weblapot.

Nekem is most egy lap először 4est kapott, most 3 lett. Egy régi pr5 lapom pedig 4, ez utóbbi azért dúrva. 2400 link, minden létező helyen benn vagyok ami számít, és levesz 4re. Nevetséges:)

ingyenes szolgáltatónál --ManiAc?, Fri, 04 May 2007 03:15:33 -0400 reply
Nekem az extrán több pr4 es oldalam is van, szerintem ezen semmi se múlik, hogy a szolgáltatás ellenértékét nem pénzben, előre fizeted, legalábbis a kereső szempontjából. Az ingyenes szolgáltató véleményem szerint akkor gáz csak, ha az oldalt frame -ben jeleníti meg. De ez csak az én véleményem.

Okoskodás-ra --papys, Fri, 04 May 2007 03:30:00 -0400 reply
Abban igazad van, hogy elírtam de a helyes beírásra is a negyedik(amikor ezt írom) viszont így az arány meg sokkal jobb mert 2,300,000 a találat -(tegnap este én is észrevettem az elírást)- a magyaron akkor is az első - "s" nélkül meg a második. A beállításokkal egyébként tisztában vagyok. A nemzetközit a "Web" -re értettem a "magyar" beállítás mellett./szép lenne ha az angol google-ban is helyezést kapna/ http://www.google.hu/search?hl=hu&rls=GGGL%2CGGGL%3A2006-36%2CGGGL%3Ahu&q=joomla+templates&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3D

A főoldal is csak most lett 3-as pr eddig 2-es volt és az a 239 hivatkozás se sok pl. a te 2400-adhoz képest. (a pagerank jóslás nem jött be, négyest igért, hármas lett)

Én ezt az oldalt nem népszerűsíteni akarom, hanem inkább csak az érdekességét akarom bemutatni annak, hogy rá mutató linkek nélkül is és különösebb tartalom meg egyéb optimalizáló tevékenységek nélkül is miket érhet el egy oldal PageRank és helyezés tekintetében.

Ami még igencsak furcsa, hogy az oldalon egyszer se szerepel a "joomla templates" kifejezés, template van. Ezt megfigyeltem egy másik lapomon is, amelyik egy kulcsszóra az 1millió találatból az első az adott szóra, nem található meg az a kulcsszó a szövegben se sehol és mégis.

A rá mutató linkek gpr.hut és az anyaoldalt leszámítva meg tényleg nulla. A főoldalra mutató linkek megy szerintem nem számítanak az aloldalra. http://siteexplorer.search.yahoo.com/advsearch?p=http%3A%2F%2Fjoomla.templatecenter.hu&bwm=p&bwmf=u

Szeretném ha további hozzáértők is leírnák véleményüket e témában a közösség okulására.

Okoskodás-ra --OldalGazda, Tue, 08 May 2007 17:38:18 -0400 reply
Néhány reakció a fentebb elhangzottakra

 • őszintén megvallva, én már kb. két éve csak diagnosztikai céllal figyelem a Page Rank értékeket, és kizárólag csak másokét (van-e vagy nincs = bünti vagy nem, ill. ha akarok egy linket elhelyez(tet)ni a kérdéses oldalon) a saját oldalaim, (és a nem "büntiben levő" ügyfeleim) PR-jeiről nem sok fogalmam van.
 • mivel a PR számítás egyik alapelve, hogy egy weblap = egy szavazat, ezért létre lehet hozni egy sok oldalból álló, a webbel csak egy-két minimális linken át érintkező webhelyet, helyenként PR 2-es értékekel...
 • gondolom, általában a nyitóoldalaitok PR értékeiről esett itt szó: nos ezt a nyitóoldalról kifelé mutató linkek száma, a webhely oldalainak megfelelő összelinkelése, illetve a webhely egészéről kifelé mutató linkek strukturálása is nagyon-nagyon befolyásolja.
 • bár nem használok Google Toolbar-t (vannak jobb firefox add-onok is..), de az teljesen fix, hogy mi itt nem ugyanazokat a találati eredményket látjuk, mint pl. Németországban. (ez utóbbival kapcsolatban vannak friss tapasztalataim :) Ez ellen szerintem csak proxik védenek...
 • az, hogy a joomla template keresőkifejezésre megjelennek a joomla templates kifejezést tartalmazó oldalak, az teljesen természetes, a Google egyfajta pszeudo-Szótövezést alkalmaz az egynél több kulcscszóból álló keresőkifejezéseknél.
 • a főoldalra mutató linkek igenis számítanak az alodalak esetén is, hiszen a főoldalról (jó esetben) mutatnak linkek az aloldalakra :)

Összefoglalásképp: nem a PR a fontos, hanem a látogatottság, illetve nem a linkek száma számít, hanem hogy mennyi PR-t adnak át: ez utóbbi meg a hivatkozó oldalon található linkek számától és a hivatkozó oldal PR értékétől függ...

Okoskodás-ra --Longhand, Tue, 08 May 2007 17:42:20 -0400 reply
PR érték akkor is megmarad ha kidobnak a google indexből, tehát abszolut nem befolyásolja egy honlap Pagerank-jét ha bármilyen büntetést szenved.

Okoskodás-ra --OldalGazda, Wed, 09 May 2007 17:04:04 -0400 reply
Igen, de van az a fajta "bünti" jelenség is, ami azzal jár, hogy nem kapnak az oldalak PR értéket, és leginkább csak a Kiegészítő találatok között jelennek meg ezek az oldalak.

re: Okoskodás-ra --papys, Sat, 12 May 2007 04:15:15 -0400 reply
Lenne egypár észrevételem a válaszodra: "gondolom, általában a nyitóoldalaitok PR értékeiről" a joomla.templatecenter szinte az összes oldalra kapott PR -2-őt nem csak a nyitóra.?

"eredményket látjuk, mint pl. Németországban" talán ez a természetes, MO-n élünk és ide készítjük a weblapokat, nemtom mit kezdenék egy németországi vagy vietnámi elsőhelyezéssel!? Nyílván a netezők többsége a .hut vagy co.hut használja, ill. a google a magyar IP cím alapján magyar találatokat mutat nekik. /a .com nekem be se jön, átvált hura/

"megjelennek a joomla templates kifejezést tartalmazó" mint már feljebb írtam, a weblapomon nem szerepel templates "s" szó és mégis azzal vagyok az első, a template -vel sajnos csak a második. Ezzel kapcsolatban találtam egy hasonló érdekes lapot, a "képes hirdetések" keresésre az első a hirdetesonline, viszont a lapján egyetlen egy "képes" kifejezést se találtam. se szövegben se meta-ban, se sehol és mégis. Ehhez hasonló a "online hitel" szóra az első a hitel.besthungary (saját) és itt sincs ez a kifejezés sehol, ami hasonlít hozzá az a "online hitelközvetítés", viszont az utánam lévő több mint egymilliónál meg kimondottan ez a kulcsszó szerepel és mégsem előznek meg.

"főoldalra mutató linkek igenis számítanak" itt nem az aloldalakról beszéltam, hanem az aldomainről. Több lapom is van ami aldomaines és a témája teljesen más mint a fődomain lap tartalma, nyílván itt nem számít a főoldalra mutató link az aldomainen futó oldalra.(szerintem)

Longhandnak teljesen igaza van, sőt, elővettem a már egy éve nem használt aldomaint, felraktam rá egy lapot, a gugli pár nap alatt újra indexelte és a PR-ja időközben hármas lett, holott nem is volt indexelve.

Link -- Tue, 21 Aug 2007 10:18:36 -0400 reply
Kedves József!

Biztosan ismeri a pagerank.whysoft.hu oldalt. Szeretném megtudni, hogy egy lekérdezésnél a táblázatban mi az a "Link"? Mit mutat meg?, és hogy lehet elérni, hogy annak száma megnőjön?

Link -- Tue, 21 Aug 2007 10:18:51 -0400 reply
Kedves Józsf!

Biztosan ismeri a pagerank.whysoft.hu oldalt. Szeretném megtudni, hogy egy lekérdezésnél a táblázatban mi az a "Link"? Mit mutat meg?, és hogy lehet elérni, hogy annak száma megnőjön?

Link jó kérdés! -- Tue, 21 Aug 2007 10:24:28 -0400 reply
Erre én is kíváncsi lennék, mert nekem kb 1 hétig 0 az értéke, utána 1 héten keresztül 20 körüli, aztán megint 0, és így tovább.

link -- Tue, 21 Aug 2007 19:42:53 -0400 reply
A link az oldalra mutató hivatkozások száma (de gondolom csak amennyit a Google mutat, a link: lekérdezésnél, és az mindig igencsak töredéke a valós oldalra mutató hivatkozásoknak). Hogy mitől 0-zódik néha le? Talán attól, hogy most volt Backlink update, és néha még olyan datacentereket ad ki, ahol még az nem történt meg.

Vicces Badge-k a mostani PR update áldozatainak --OldalGazda, Wed, 31 Oct 2007 04:26:54 -0400 reply
http://www.sportsayer.com/google-pagerank-victims.php

Vicces kis badge-k (címkék) találhatóak ezen az oldalon, jóízűen kifigurázva a PageRank toolbart, és a közelmúlt történéseit...

PageRank technikai kérésem lenne -- Tue, 11 Dec 2007 12:08:44 -0500 reply
Rengeteg oldalon látom (link tárakban), hogy pagerank kijelző van a linkek mellett. Tudtok erről valamit, hogy hogyan lehet ezt megcsinálni, illetve hogy milyen szabályozás van ezzel kapcsolatban. Arra gondolok, hogy külön engedélyt kell kérni, hogy lekérdezzem a pagerank értéket a google adatbázisából, vagy ezt bárki megteheti? Hunvista Lajos biztos tudna nekem segíteni, mert például nála is látom.

Ash

PageRank technikai kérésem lenne --hunvista, Tue, 11 Dec 2007 15:12:54 -0500 reply
Jelentkezem! Kontaktálj a HunVista? lap alján és mailban küldök kódot. // HunVista? Lajos

Lajos -- Tue, 11 Dec 2007 16:32:12 -0500 reply
Köszi rendes vagy, de már azóta találtam kódot, csak az lenne a kérdésem, hogy szabad nekem ezt használni? Ash

Lajos --hunvista, Tue, 11 Dec 2007 16:56:54 -0500 reply
Ha nem lenne szabad a Google nem engedné kiolvasni az adatot.

ingadozás -- Tue, 08 Jan 2008 13:26:01 -0500 reply
Nem tudom, hogy mi van mostanában a pr-el. Egyik napról a másikra 0, aztán a következő nap 4-es, oda-vissza kb két hete és az indexelt oldalak száma is drasztikusan csökken, aztán visszaáll, stb. Másoknál is ez van?

ingadozás -- Sun, 13 Jan 2008 14:02:49 -0500 reply
Szia!

Én csak tegnap vettem észre. És egy oldalam plusz felé tendál, örülök egy kicsit.

index.hu -- Tue, 04 Mar 2008 12:26:05 -0500 reply
pagerankje nulla lett, figyeltétek? az okát tudja vki?

Zsolti

re:index.hu -- Tue, 04 Mar 2008 12:51:49 -0500 reply
Mindenkinek érdeme szerint.

re:index.hu -- Tue, 04 Mar 2008 12:53:39 -0500 reply
Melesleg én nem figyeltem, de volt valaha magasabb? Az aloldalaknak meg van a rank-je, és sohasem a kezdőoldal a legfontosabb!

re:index.hu -- Tue, 04 Mar 2008 12:54:18 -0500 reply
... ha egyáltalán manapság valaki fontosnak tartja a pagerank-et... :-)

re:index.hu --OldalGazda, Tue, 04 Mar 2008 15:53:52 -0500 reply
Igen, ez egy érdekes jelenség: pl. az index.hu/ PR értéke nulla, de az index.hu/index.html PR értéke már megint 6... Egyelőre ez inkább egy szalajtásnak tűnik nekem a Google algoritmusaiban. Egyéb vélemény, ötlet?

ingadozás --KozSzolga?, Wed, 05 Mar 2008 04:09:02 -0500 reply
Tényleg lehetett most valami változás, az egyik oldalam most ment fel 4-es PR-re...

ingadozás -- Wed, 05 Mar 2008 04:14:56 -0500 reply
Én már nem is nézem a saját oldalamét, gyakorlatilag naponta változik 0-4 között. Egy éve folyamatosan 4-es volt a lapom, kb 3 hete folyamatosan változik. Tegnap épp 3mas volt, ma már 0ás. Ha jól van megcsinálva a lapod, akkor simán lenyomhatsz egy magasabb pr értékű lapot, szerintem egyre kevesebb a jelentősége a pr-nek. Lehet akárhányezer backlinked és ezáltal magas pr-ed, ha a tartalom az oldaladon nem az, amit a felhasználó keres, 5 mp alatt odébbáll.

ingadozás --KozSzolga?, Wed, 05 Mar 2008 05:03:46 -0500 reply
Ja, a Google helyében én is elkezdenék keresni más módszereket. Aztán, ha azt bevezettem, rögtön a következő lépésen törném a fejem, mert rövidesen úgyis megtalálják a kiskapukat...

linkelés? -- Wed, 05 Mar 2008 05:13:29 -0500 reply
Egy oldalról egy linknek az ellinkelésnél, mindegy hogy új ablakban nyílik meg az oldal vagy nem mindegy? Melyik beállítás jobb az oldalnak?

ingadozás -- Wed, 05 Mar 2008 05:22:31 -0500 reply
Szerinted nem így gondolkodik a Google? Minden fejlesztőnek így kell gondolkodnia, úgy gondolom. :)

Re:linkelés? --OldalGazda, Wed, 05 Mar 2008 07:14:16 -0500 reply
Ha új ablakban akarod nyitni az oldaladon található külső linkeket, akkor nagyobb lehet az esélye, hogy miután követték a nálad található új linkeket és megnézték azt az oldalt, akkor visszatérnek még a Te oldaladra is utána. Más hatása nem jut eszembe így hirtelen.

Re:linkelés? -- Wed, 05 Mar 2008 07:19:13 -0500 reply
Akkor az új ablakban nyítás jobb az oldalnak, ha jól értem, köszi az infot.

Nulla PageRank több hónap után? -- Wed, 16 Apr 2008 09:24:35 -0400 reply
Sziasztok! Miért lehet az, hogy egy oldal nem kap PR értéket, pedig már több hónapja fut és organikusban jól teljesít a kulcsszavakra?

Nulla PageRank több hónap után? -- Fri, 18 Apr 2008 16:32:38 -0400 reply
Csak semmi pánik! Nekem fél évig nulla volt, utána állt be a PR-érték, de akkor rögtön 4-esre.

lefelé -- Mon, 28 Apr 2008 15:23:09 -0400 reply
Nem tudom, hogy mások hogyan állnak pr ügyileg mostanában, de én nem dicsekedhetek. A whysoft pr ellenőrzőjét használom közel egy éve. Nagyjából 1 hónap óta folyamatos esésben vagyok. Az oldalam 4-es pr-je mai napon már csak 2-es, a bejövő linkek valahol a fél évvel ezelőttit közelítik és az indexelt oldalaim száma is napról napra csökken. Ezzel szemben a látogatottság nő. Tehát bánom is én, ha 2-es a pr-em, ha jön bőven látogató, de mégsem értem, hogy mi állhat a háttérben.

Re: lefelé --OldalGazda, Tue, 29 Apr 2008 04:14:28 -0400 reply
Az oldal ismeretének hiányában csak együttérzésemet tudom kifejezni ;)

lefelé megoldódott -- Sun, 04 May 2008 08:46:49 -0400 reply
Talán helyrebillent a pr-em. Tegnap visszaállt 4-re és a többi érték is a szokást mutatja. Hab a tortán, hogy a legfontosabb kulcsszavamra bekerültem az első 8 közé. Nekem ez nagy eredmény, mert erős a konkurencia, eddig a 15. hely körül mozogtam.

éjjjen, PR:4 :) -- Sat, 26 Jul 2008 03:46:09 -0400 reply
PageRank check today :)

re: éjjjen, PR:4 :) -- Sat, 26 Jul 2008 16:35:09 -0400 reply
Fura egy vagdalkozás... Van olyan oldalam (pontosabban egy lap egy oldalból) ami egy hónapos, sehonnan nincs rá visszamutató link és semmiről PR3 lett. Általában kellemes meglepetések értek engem is.

Go fast:P -- Sun, 27 Jul 2008 14:43:12 -0400 reply
Mai nap örömteli számomra. Sikerült elérni a PR3 szintet, így végre kitörtem a szürke portálok sorából:)

Re: Go fast P: --btamas, Sun, 27 Jul 2008 16:44:42 -0400 reply
Ettől még szürke maradsz. Mondd már el légyszi el mi változott volna, ha akár 5-ös, vagy 6-os PR-t kaptál volna? Lenne több látogatód? Jobban fizetne a PPC hirdetés? Előrébb kerülnél a google-ban a kulcsszavaddal? Vagy mi? Szerintem az égvilágon semmi enm változott. Ha szürke voltál az maradsz, ha meg nem, akkor nem a pr emel ki.

Én -- Sun, 27 Jul 2008 17:09:42 -0400 reply
Végre 4 pr-t kaptam. Változik e a kattintások értéke vagy sem?

Go fast:P -- Mon, 28 Jul 2008 06:14:23 -0400 reply
Kedves btamas! Az általad felsoroltak közül természetesen semmi sem változik a PR növekedés hatására! DE, ami nagyon fontos, hogy sokkal könnyebben szerzek ezentúl partnereket a kölcsönös banner/reklámcsere téren. Szóval közvetve hozhat akár napi +10/20/30 látogatót is, persze ehhez ne felejtsük el, hogy még hosszú szervezés áll előttem. Illetve ismerek olyan linkgyújteményt, ami a Pr érték szerint teszi sorba a találatokat, ergo onnan is jöhet napi +1/2/3 látogató. Tudom, hogy apróságnak hangzik, de aki a kicsit nem becsüli...

re: Re: Go fast P: -- Mon, 28 Jul 2008 14:32:16 -0400 reply
Mindig ez a "PR nem számít semmit" duma! Vajon az ír e ilyeneket akinek jól megy a lapja magas PR értékkel?! Az egész Google algoritmus alapja csupán. Azonkívűl mi a brontnak foglalkozik több milliárd weboldal ezen értékével, gondolom nem olcsón, ha semmi értelme?

Nem ér semmit a PR? Az iskolában a matek ötösért mennyit kaptál, vagy akkor is rögtön az jutott eszedbe, hogy ugyanolyan szürke maradsz?

Vagy nem volt ötösöd? :-) Bocs, csak vicc!

re: Go fast P: --btamas, Tue, 29 Jul 2008 03:46:55 -0400 reply
Ezek szerint a google a tanítóbácsi? A PR a jegy? Most csinálok egy újabb weblapot, kb 1 hét múlva kész lesz. Jó pár hónapig nem lesz PR értéke, mégis sok látogatóü lesz rajta. Tudom. Sőt a kereső is húzni fogja, nem sokára első oldalon. Tudom. A lap ízléses lesz tele a témába vágó infóval . A látogatóknak tetszeni fog. Tudom. Most remegjek, hogy hanyas PR értéke lesz 3-4-es? Sok lapom most 3-ról 4-es lett most, de semmi az égvilágon nem változott. Szerintem a látogatóknak kell csinálni lapot, nem a google pr-nek. Az jön, beáll úgyis. Van 5-ös PR lapom napi 30 látogatóval, és van pl. 0-ás napi 1000 látogatóval. Én nem ájulok el a pr-től. Persze van akinek csak ez a fokmérője, és nem a látogatók, természetesen azt is megértem.

re: re: Go fast P: -- Tue, 29 Jul 2008 12:57:52 -0400 reply
Félreértetted. Engem is csak a látogatók érdekelnek. De ez a PR nem számítozás is érdekel olyan szempontból, hogy nem értem az indítékot. Miért fáj valakinek, ha egy másik valaki örül a PR3 vagy PR4 értéknek? Miért? Egyébként látogatókban nincs hiány az oldalaimon, de ismétlem, nem értem miért fáj, ha emelkedett valaki más PR értéke? Amúgy szerintem meg olyan lapokat kell csinálni, amik megélnének akkor is, ha holnaptól lekapcsolná a gugli a szervereit. Na ezen érdemes gondolkodni, azon nem, hogy minek az a PR!

re: Go fast P: --btamas, Tue, 29 Jul 2008 17:40:15 -0400 reply
Ha azt mondom nem fáj, akkor rendben? Örülj.

re: Go fast P: -- Wed, 30 Jul 2008 02:33:04 -0400 reply
:-))))

re: Go fast P: --WebIro?, Mon, 18 Aug 2008 12:37:32 -0400 reply
A PR tényleg totál nem számít egy oldal látogatottsága szempontjából - márpedig ez a legfontosabb mutató, nem? Nekem is van 3 PR-es oldalam, aminek a látogatottsága napi 30-40 közt mozog... Valószínűleg csak azért ilyen a PR-értéke, mert egy PR4-es oldalamra kitettem egy linket ebbe az irányba. A Google valószínűleg figyelembe vesz még vagy 50 másik tényezőt az oldalak rangsorolása során. Kedves GoFast?, azért hajrá, ez is egy fontos lépés a sok közül.

PR megállapítás -- Fri, 31 Oct 2008 10:29:00 -0400 reply
Hello! NEm? tudjátok, hogy mikor lesz a következő PR megállapítás?

PR megállapítás --OldalGazda, Mon, 03 Nov 2008 05:53:50 -0500 reply
Nem iagzán lehet tudni. Utoljára már igen régen volt, lásd: http://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html

... --CsillagPor?, Mon, 03 Nov 2008 14:03:49 -0500 reply
Van egy ilyen: http://www.pagerankalert.com/ A feliratkozás után, a megadott címekről rögtön küldi a változásokat. Mellesleg az adott oldalon (ahová sorolható az oldalad) teljes értékű linket ad.

Ja ... PR megállapítás --CsillagPor?, Mon, 03 Nov 2008 14:08:09 -0500 reply
Ja, még azt elfelejtettem, hogy nem volt olyan rég, nekem az utolsó levelet, 09.28 -án küldték és akkor valóban változott is 6 oldalam felfele.

A rámutató linkek -- Tue, 17 Mar 2009 13:05:33 -0400 reply
A kérdésem, hogy a rámutató linkek adatai milyen gyakran frissülnek google-nál? Yahoo már rég mutatja, amit a google még nem. Köszi

azbezt.hu -- Tue, 09 Feb 2010 10:39:05 -0500 reply
azbezt.hu

Nem kap pr-t -- Wed, 13 Oct 2010 04:35:55 -0400 reply
Van egy weblapom melyet több mint fél éve csinálok, naponta frissítem, van 250 indexelt oldala és mé mindig nullás a PR-je. Duplikáció nincs benne, hirtelen nem kapott sok linket, leellenőriztettem több oldalon, hogy nincs-e google tiltás alatt. Fizetett linkem nincs, de esetleg arra gondolok, hogy valamit mégiscsak annak érzékel. A honlap idén április elején indult. Nincs esetleg egyéb ötlet, hogy vajon miért nem kap PR-t?

Nem kap pr-t --OldalGazda, Wed, 13 Oct 2010 04:38:45 -0400 reply
A válasz egyszerű: azóta nem volt publikus Page Rank frissítés...

Nem kap pr-t -- Wed, 13 Oct 2010 05:51:47 -0400 reply
Szerintem csak úgy... De komolyan. Nekem van egy olyan oldalam, ami tele volt 1-2-3-4-es PR-el. Elég komolyan megváltoztattam mindent rajta, július közepén indult az új verzió, többek között az összes URL is megváltozott, de szépen 301-el át lettek irányítva az újra. Azóta rengeteget bővült. A keresőkben a helyei maradtak, tehát minden rendben az átirányítással is. Se a régi átirányított oldalaknak, se az újaknak nincs vagy 0 a PR értéke.

Szóval szerintem nem igazán van mostanság PR frissítés a Google-nél, majd egyszer lesz... a találati listán való helyezés a lényeg.


Google
 

A webni.innen.hu nyugdíjba vonult, hozzászólások letiltva.