Linkgyűjtemények, téma szerint

A tematikus keresőoldalak tartalma nem Keresőrobotok, hanem emberek által jön létre. Az ideális katalógus gazdái törekednek arra, hogy a katalógus minél hasznosabb oldalakat mutasson be, illetve, hogy besorolásuk lehetőleg minél pontosabb legyen.

Az alább olvasható információk már elavultak, és ezen az oldalon nem is fognak már frissülni. Aktuális információ ezen a címen érhető el: http://www.oldalgazda.hu/linkgyujtemeny

Magyar tematikus keresőoldalak

A magyar téma szerinti keresőoldalak közül a legszervezettebb, legnagyobb és leglátogatottabb a startlap.hu konglomerátum. Leginkább itt érdemes keresni, és ide érdemes magyar weboldalt regisztrálni, ugyanis a többi magyar katalógus felhasználói tábora kicsi, ezért csak elhanyagolható számú látogató érkezik ezekről az oldalakról. Említésre érdemes lehet még a vizsla24.hu linktár, linkcenter.hu, lapozz.hu webtár.

Külföldi tematikus keresők

Az idegennyelvű weboldalak jóval nagyobb nagyságrendje miatt ezek a katalógus oldalak nem annyira jól használhatóak, mivel majdnem hogy lehetetlenség ennyi honlapot kezelhető formában rendszerezni. A klasszikus katalógusok helyett/mellett ajánlott a del.icio.us és a Wikipédia használata az egyes témákban autentikus weblapok felleléséhez.

További kisebb katalógusok

A [Long tail]? jelenségben pont az a jó, hogy ugyanazt az ötletet nemcsak a nagy, tőkeerős cégek képesek megvalósítani, hanem a kisebb oldalak is esélyt kapnak ahhoz, hogy akár már máshol bevált ötletek kissé másképpen történő megvalósításával is megélhessenek. Az alábbi katalógusok a nagyokhoz képest általában nem nyújtanak többet, ezért Keresésre nem a legjobbak, azonban a Linknépszerűség növelése're kiválóak és ezért a Katalógusokba regisztrálás során érdemes lehet ezekre az oldalakra is ellátogatni.

Wideweb.hu

http://www.wideweb.hu/

Kizárólag idegennyelvű verziókkal is rendelkező magyar vagy magyarországi témákkal, cégekkel, szervezetekkel, stb. foglalkozó weboldalakat gyűjt, magyarul nem tudó külföldiek és hazánkban élő külföldiek számára. Jelenleg angol, német, olasz, spanyol, francia és holland nyelvű oldalakat gyűjt. Hasznos segítség lehet az Idegennyelvű oldalak promóciója során.

Hungaroo

http://www.hungaroo.com

Kultúrált kinézetű és funkcionalitású háromnyelvű katalógus (magyar, angol, német). Az optimalizálás szempontjából előnyös az, hogy a többnyelvű magyar honlapok angol és német nyelvi verzióit is be lehet regisztrálni. 2006. decemberAz linkek felvételének átfutási ideje sajnos nem mondható rövidnek.

WYW.hu

http://www.wyw.hu

Ha keresésről van szó, akkor nem annyira egyértelmű az oldal koncepciója, azonban jó tempóban visszajeleznek a linkajánláskor. Klasszikusan olyan katalógus, amit Linknépszerűség növelése céljából érdemes használni.

Magyar Honlap Linkek

http://magyar-honlap.hu

Klasszikus, Open Directory Project-szerű felosztású linkkatalógus, szintén a WYW fejlesztőitől.

Hungarian Web Linkek

http://www.hungarian-web.hu/

Külalakra, felosztásra, tartalomra hagy némi kívánnivalót az oldal, egyébként lásd szinén a WYW-nél leírtakat. (Nem véletlenül: tulajdonosuk ugyanaz.)

Hunvista

hunvista.hu

Többek között egy Open Directory Project tükrözést, egy apróhirdetési rendszert is magába foglaló tematikus linkkatalógus. Bár nem mindig volt így, jelenleg teljes értékű linkeket nyújt a rendszer a regisztráló webmesterek számára.

Gugu

http://gugu.hu

Érdekes koncepció alapján létrehozott katalógus: a hierarchikusan szervezett katalógusba bejegyzett oldalak elsődleges megjelenési formája ugyanis egy mátrixban elhelyezett kis logó, melyre rákattintva a mátrix mellett egy mikrotartalom-darab (kvázi mikrohonlap) formátumú leírás tűnik fel. Új weboldal-bejegyzést regisztrált felhasználók hozhatnak létre: a mind a logó, mind a leírás weblapba ágyazott vizuális szerkesztők segítségével történik: a bejegyzés létrehozásához és tetszés szerinti formázásához így nem kell semmilyen HTML és képszerkesztési tudás. A szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető. Az optimalizálás szempontjából azért jó ez a katalógus, mert tetszés szerint lehet Mélylinkelést csinálni, és a Linkre rakott kulcsszavak is általunk szabadon választhatóak.

Sárgalap.hu

http://sargalap.hu

Nem túl sok linkkel rendelkező [Startpagina klón]?.

Weblink

http://weblink.hu

Szintén egy egyszerű srartpagina klón.

Linkweb

http://linkweb.hu

Bár viccesen mutat a weblink.hu után, van ilyen is. Hátránya, hogy regisztrálni kell a bejegyzéshez, ráadásul legalább 100 (vagy 150) szó kell a leíráshoz...

LinkDr?.hu

http://www.linkdr.hu

Startpagina klón, mely 2006 végén indult.

Linkbank.hu

http://www.linkbank.hu/

Szintén Startpagina klón, 5-ös PageRank értékkel a nyitóoldalán.

Magyar katalógusok amikkel nem érdemes foglalkozni

Ezek a katalógusok se a Keresés se a Keresőoptimalizálás szempontjából nem bírnak túl nagy értékkel.

Hudir

http://hudir.hu

Az internetezés hőskorát idéző oldal, gyakorlatilag nem működik, új linket nem érdemes ajánlani, mert sohasem jegyzik be.

Internettudakozó

http://www.internettudakozo.hu

2006. december regisztráció nem lehetséges. A megfelelő menüpontok a http://feltoltesalatt.internettudakozo.hu/ címre irányítanak át.

Link katalógus

http://linkkatalogus.hu/

A bejegyzett oldalak számára nyem nyújt Teljes értékű linket.

Minden további katalógus

Az itt fel nem sorolt további magyar katalógusokkal pedig végképp nem kell foglalkozni, kivéve, ha új az az oldal és még nem fedezte fel sem OldalGazda, sem a webni.innen.hu olvasói.


comments:

klon.hu -- Thu, 04 May 2006 05:34:37 -0500 reply
Sziasztok!

egy új lapot szeretnék ajánlani, a http://www.klon.hu -t. Érdekes stratégia a startlap-tól, hogy a futottak még kategóriának is konkurenciát állít.

üdv,n (az egyik "futottak még kategóriás lap" üzemeltetője)

WYW - Magyar Honlap -- Thu, 25 Jan 2007 12:02:52 -0500 reply
Kedves Józsi!

Köszönöm, hogy szót ejtettél katalógusainról, bár a két oldal, az valóban két tartalmilag különböző oldal... :) A Magyar Honlap volt az első saját kezelésünkben lévő linkgyűjtemény, ezt követte az ötlet, egy katalógusrendszer létrehozására. Ami ugye nem újdonság magyarföldön, de mégsem tűnt elvetendő ötletnek, ami az oldalaink látogatottságának növekedése is alátámaszt. Keresési koncepciónk: jelenleg nincs... :) Vannak elképzeléseink az oldalak fejlődése és tartós fennmaradása érdekében, de egyik keresőóriással (beleértve a mgyar keresőket is), sem kívánjuk felvenni a harcot, nem ez a célunk. Mi is akkor a célunk? Semmiképpen sem az, hogy pl. visszamutató hivatkozások számának növelésével hizlaljuk a PageRank értékünket. Ezt a tevékenységet, mint minden több subdomainből álló katalógus, házon belül is megteheti. Így, mi minden az adott kategóriába beküldött és releváns tartalommal bíró linket jóváhagyunk, DE!... Ügyelünk a link megfelelő kategóriába történő besorolására ami, mivel "senki sem lehet tökéletesen tisztában mindennel" elv alapján, jól vagy rosszul sikerül. (szerény onkritika). Nem utasítunk el a minőség úgynevezett szem előtt tartása miatt, free honlapokról érkező linkeket, mert a tartalom, nem mindíg "pénzfüggő". Természetesen az igaz, ha valaki komolyan gondolja üzleti, vagy noprofit honlapját, annak mindenklppen meggondolandó, és érdemes rááldozni azt az éves párezer forintot egy saját domain névre és egy esetleges fizetős tárhelyre, vagy akár saját szerverre. Mi is a katalógusok elsődleges célja, pl. egy webmester szemszögéből: Szerintem: Az oldalára mutató TELJES értékű link, a releváns tartalom, illetve az oldalról érkező találatok száma. (ha valamit kihagytam, javítsatok ki). Az hogy egy relatíve fiatal katalógusból nem érkezik kellő számú találat, még nem jelenti azt, hogy nem érdemes foglalkozni vele. webni.innen.hu sem úgy indult, hogy naponta 10000 egyedi látogatója volt, mégis itt vagyunk. Szómiszó, hazabeszélve, de javaslom mindenkinek, hogy javasolja weboldalát katalógusainkba, mert az idő nagy úr, és még akár nagyon jól is elsülhet... Nem beszélve a magyar-honlap.hu ma felfedezett 6-os PR. értékéről...

Magyar katalógus lista -- Fri, 26 Jan 2007 09:47:48 -0500 reply
Sziasztok!Én a következő magyar katalógusokat szoktam használni:

 • www.ahova.hu
 • www.best-top.hu
 • www.directory.google.com
 • www.gugu.hu
 • www.hasznoslink.hu
 • www.hasznosoldalak.hu
 • www.hu.hungaroo.com
 • www.hungarian-web.hu
 • www.hunvista.hu
 • www.kartotek.hu
 • www.kedvencoldalaim.hu
 • www.lapozz.hu
 • www.linkbank.hu
 • www.linkcenter.hu
 • www.linkdr.hu
 • www.linkem.hu
 • www.linkpark.hu
 • www.linkweb.hu
 • www.magyar-honlap.hu
 • www.ok.hu/linktar
 • www.prim.hu/maci
 • www.sargalap.hu
 • www.startolj.hu
 • www.t-online.hu/linktar
 • www.toppon.hu
 • www.webcim.info
 • www.webkatalogus.mconet.hu
 • www.weblink.hu
 • www.witamin.hu
 • www.wyw.hu

LinkCsere? -- Fri, 26 Jan 2007 16:11:03 -0500 reply
Köszi szépen jó kis listát küldtél!

Kellene egy levlistát csinálni linkcserére, mit szóltok az ötlethez. Vagy weboldalt? Ahol kategóriákat kiválasztva regisztrálhatna az ember, hogy milyen témáju oldalak tulajdonosaival cserélne linkeket. Létezik esetleg már ilyen magyar weboldal?

Longhand (utaznek.hu ; mp3convert.net ; lldir.com )

LinkCsere? -- Sat, 27 Jan 2007 14:26:11 -0500 reply
Létezik ilyen. Az adverticum nyomja, de náluk fizetni kell. Vagy van egy saját rendszerünk is (privát, ingyenes), de a címét nem írnám be az oldal tulajdonosának hozzájárulása nélkül.

Linkcsere -- Sat, 27 Jan 2007 14:31:48 -0500 reply
Akkor megköszönném, ha elküldenéd a longhandcoder kukaccc d0t com -ra :)

Re:WYW - Magyar Honlap --OldalGazda, Sat, 27 Jan 2007 16:46:50 -0500 reply
Szia!

Köszi a visszajelzést! Én személyesen örülök minden olyan újabb katalógusnak, ami megfelel néhány alapvető kritériumnak: Teljes értékű link, jó reakcióidő, spammentesség, decens PageRank, stb..., szóval ami ahhoz kell, hogy munkám során (=Keresőoptimalizálás) használhassam. Konkrétan pedig a Ti oldalaitokat ( http://wyw.hu , http://magyar-honlap.hu , http://hungarian-web.hu ) csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretné növelni a linkjei számát. Más kérdés, hogy ez az oldal a Keresésről is szól, és ebből a szempontból is értékelnem kell az oldalakat, de ez ne kedvtelenítsen el: ettől függetlenül sok látogatót és magas CTR-eket kívánva maradok tisztelettel: JJózsef

Re: Magyar katalógus lista --OldalGazda, Sat, 27 Jan 2007 16:56:01 -0500 reply
Szia!

Köszi a listát, szuper! Nem mondom, hogy azonnal, de hamarosan megpróbálom teljesebbé tenni. JJózsef

Re: LinkCsere? --OldalGazda, Sat, 27 Jan 2007 17:02:58 -0500 reply
Kérlek, írd ide be nyugodtan, mire gondoltál: Minden link, ami az oldal témájával kapcsolatos, szívesen látott. Az alapelv itt az, hogy ha valami inkább az olvasók számára hasznos, mint Neked, akkor ne hezitálj.

Nekem egyébként egy cím jutott csak eszembe a kérdéssel kapcsolatban: http://www.linkfarm.hu/ (bár még nem megy nagyon).

Egyébként pedig ajánlom az e-mailt: egy jól megírt e-mail ereje egyszerűen varázslatos :) keresd ki a hasonló témájú, de leginkább nem konkurens, vagy területileg más helyen illetékes oldalakat, és keresd meg őket e-mailban...

LinkCsere? -- Sun, 28 Jan 2007 09:53:51 -0500 reply
Regisztráltam is. Egyébként mik a tapasztalatotok, hoz valami forgalmat? Külföldiek közül a Recevedlinks.com és a LinkVault?.com valamelyikét fogom most kipróbálni egy angol nyelvű oldalamon. Ezekkel van valakinek tapasztalat?

Longhand

Re: HunVista? visszlink --OldalGazda, Mon, 29 Jan 2007 04:52:14 -0500 reply
Bocs, igen, kijavítottam az oldalt, sőt kicsit át is struktúráltam, hogy jobban képben legyenek az olvasók az egyes katalógusok értékeivel. Mondhattad volna, hogy ezért volt ilyen fontos a dolog, jobb szeretem az őszinteséget: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Szavaz%C3%A1s_t%C3%B6rl%C3%A9sr%C5%91l#HunVista.hu

HunVista? vs Wiki -- Mon, 29 Jan 2007 05:56:45 -0500 reply
Nem azért volt fontos. Én azt lesza**m. Sokkal fontosabb, hogy egy szakmai oldalon ne legyek leminősítve. De igazad van, szólni kellett volna.

re: HunVista?? vs Wiki -- Mon, 29 Jan 2007 15:00:00 -0500 reply
Épületes volt végigolvasni ezt a Wikipédiás vitát. Arra ösztökélt, hogy meg se próbáljak szócikket írni egyetlen weboldalról sem. Egy-két mondat igazán megfogott, pl. a HunVistán? elhelyezett AdSense hirdetésekkel kapcsolatban, illetve a "kereskedelmi célú" bejegyzésekkel kapcsolatban. pozitív példaként felmerül az "xy ismerősnek jelölt" portál esete, amit istenítenek, pedig ugye abszolúte nem kereskedelmi célú portál, többmás honlappal egyetemben. Sajnos az eredeti bejegyzést nem találtam meg a Wikipédián, mert a "magyar honlapok wikipédia" keresőkifejezésre nem akadtam rá az oldalra. :( Vagy lehet hogy törölték. Mi a jelentős, és mi a jelentéktelen? Ez ugyanolyan szubjektív kérdés, minhogy tetszik-e az oldal dizájnja vagy sem. Más lehet a fontos X polgártársnak, és más Y polgártársnak. Wikipédia Szabad Enciklopédia. Vagy nevezzük ezentúl a Wikipédia a cenzúrázott Enciklopédia néven? Miért nem a bejegyzés (szócikk, vagy nevezzük aminek akarjuk), minősége és értéke dönt arról, hogy maradjon, vagy törlődjön. A HunVista? katalógus szerkesztőjéről, nem feltételezem hogy nem lett volna képes, egy mindenki számára érthető leírás megalkotására. Maga a weboldal sem gagyi, mindenképpen megérdemelt volna egy pozitív értékelést a cenzoroktól. "Pistike vagyok, ez a honlapom, nagyon jóóóó", igen, ez cenzúrázandó! De ha valaki átfogó leírást ír az oldaláról, és az oldal maga, hasznos információkkal bír, szerintem mindenképpen bele kell hogy férjen egy enciklopédiának nevezett honlap tartalmába.

jazz

re: HunVista?? vs Wiki --OldalGazda, Tue, 30 Jan 2007 07:46:00 -0500 reply
Már nem ez az első maradjon/ne maradjon a Wikipédián vita, amiben valamilyen szinten én is érintve vagyok, úgyhogy egy kicsit más megközelítést engedj meg nekem:

A Wikipédia nem abban az értelemben Szabad, mint ahogy Te gondolod, ez nem egy anarchikus rendszer: bonyolult szabályai, szokásjogai vannak. A most működő rendszer semmiben eem más, mint amit Te javasolnál: a különbség csak annyi, hogy nem Pistike honlapjánál húzzák meg a határt, mint ahogy Te tennéd, hanem feljebb. Mellesleg a legfőbb probléma a szócikk megfogalmazásával van, nem is a témájával/létével: ez egy nettó marketingszöveg, ami ráadásul nagyrészt az oldal tulajdonosának véleményén alapul (pl. "Sokan kétségbe vonják a webkatalógusok létjogosultságát."), nem pedig valamilyen vélhetőleg általános vélekedésen.

De hogy legyen egy kis Keresőoptimalizáláshoz, tehát az oldal témájához jobban illő tanulság: nos hogy weboldalunkat sikeresen promotáljuk a Wikipédián, ahhoz tudni kell hogy milyen megfogalmazás elfogadott arrafelé, és mindenképpen kerülni kell a marketingszakmából elcsent fordulatokat, mert előbb-utóbb úgyis kitörlik, mert nem odavaló.

Köszönet & kérés -- Tue, 30 Jan 2007 07:59:08 -0500 reply
jazz: Köszönöm a dícsérő szavakat. Csak az ilyen vélemények miatt nem töröltem még az egészet a francuba :) József: Ha szépen megkérlek írnál, egy pár sort a wikibe a hunvistáról? Aztán megiszunk valamit :) Lehet, hogy tényleg velem van a baj. Vagy úgyis törlés lesz a vége és nem érdemes görcsölni?

HunVista? Lajos

re: HunVista??? vs Wiki OldalGazdá?-nak -- Fri, 02 Feb 2007 08:01:17 -0500 reply
Persze, természetesen igazad van. Csak mivel szakmai téren megérintett engem is a kérdés, lehet hogy első hevületemben, negatív hozzáállással reagáltam az olvasottakra. Ugyanis szerintem, volt egy-két igen "nyegle", felelőtlenül megfogalmazott hozzászólás a szerkesztők részéről, amitől felment bennem a pumpa. De mégegyszer hozzáteszem, nem volt alkalmam elolvasni az eredeti bejegyzést... Sajnos.

re: Köszönet & kérés -- Fri, 02 Feb 2007 08:10:57 -0500 reply
Kedves Lajos!

Igazán nincs mit, OldalGazdának? írt előző bejegyzésemben leírtam, a szakmai együttérzés is beszél belőlem, és még hozzáteszem ami az előbb lemeradt: változatlanul úgy érzem, hogy nagyon szubjektív dolog a kinek mi a jelentős weboldal fogalma. (természetesen fejet hajtva az igazán sikeres oldalak előtt).

Mi releváns egy enciklopédiában? -- Fri, 02 Feb 2007 08:25:45 -0500 reply
Nekem is van weblapom, büszke is vagyok rá meg lelkesen csinálom (és még látogatottsága is egész tűrhető), mégsem hiszem, hogy szócikket érdemelne egy ilyen tudástárban - legyen az bármilyen szabad(on szerkeszthető).

Nem az a legfontosabb kérdés, hogy ilyen vagy olyan definíció szerint mi a jelentős weblap, hanem az, hogy mire lehetnek emberek kiváncsiak egy enciklopédikus forrásból.

Egy index.hu vagy szanalmas.hu kaliberű oldal azért való a Wikipédiába, mert van annyira fontos kulturális jelenség, vagy magyar internettörténeti szempontból érdekes oldal, hogy az emberek kiváncsiak lehetnek a hátterére, létrejöttére, tulajdonos(váltás)aira, kapcsolódó érdekességekre stb.

Egy hunvista.hu-ról ugyanezt - sértődés ne essék - nem tudom elképzelni.

Szerintem normális értékítéletű ember többé-kevésbé kell, hogy érezze, mi lehet a nagy nyilvánosság számára érdekes, és mi nem. Még akkor is, ha pont a szeretett-imádott "édesgyermekéről" van szó.

(Egyébként nem vagyok/voltam Wikipédia-szerkesztő)

re: Mi releváns egy enciklopédiában? -- Fri, 02 Feb 2007 08:41:54 -0500 reply
Ne érts félre, én sem gondolkodtam azon hogy bármelyik weboldalamról szócikket írjak a Wikipédiában, de ahogy JJózsi? a vitalapon megírta, nem teljesen egyértelmű hogy ki kerülhet be és ki nem, mivel magyar honlapokról volt szó. Tételezzünk fel egy képzeletbeli esetet: Pl.: a "küllőszárnyú pillngó"-ról készít valaki egy mindent átfogó weboldalt, ami ebben a tárgykörben egyedülálló és egyetlen oldal magyarországon. A látogatottsága havi 10 látogató, de nincs más, ebben a témában elérhető információ a net-en. Van helye egy szócikk erejéig a Wikiben? Jelentős? Nem jelentős?

Csak még annyit -- Fri, 02 Feb 2007 08:53:22 -0500 reply
hogy jeleztem én is, hogy nem azért vitázom a wikiben, mert olyan nagyon jelentős oldalnak tartom a HunVistát?! Egyébként a Miskolc szócikkhez akartam írni (teljesen mást), de a rendszer kínálta föl, hogy készítsek HunVista? szócikket, mert olyan még nincs. Természetesen előte csekkoltam, hogy milyen oldalak vannak a "Magyar honlapok" kategóriában és ezek után tettem amit tettem. Pusztán az zavart, hogy egy akkora közösségben 3-4 ember dönti el mi a jelentős. jazz: Az eredeti bejegyzést és az azóta is törölt bejegyzést a laptörténetben megnézheted. A kifogások után írtam pár sort újra nehogy az legyen, hogy mostmeg üres a szócikk. Írtam egy bevezetőt általában a webkatalógusokról. Törölték. A hirtelen meghatározott elveknek megfelelően feltűntettem 2 sajtó forrást a HunVistával? kapcsolatban a szócikkben. Törölték. Most elnézek a wikire, lehet, hogy már az egész szócikket törölték :)

HunVista? Lajos

Küllőszárnyú pillangó -- Fri, 02 Feb 2007 10:34:44 -0500 reply
A "küllőszárnyú pillangó"-ról készült, 10 látogató/hó forgalmú site-nak azért nincs helye a Wikipédiában, mert reálisan nézve nem nagyon lesz ember, aki ennek a site-nak a hátterére, ehhez a site-hoz kapcsolódó információkra lesz kiváncsi.

Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy egy honlap milyen színvonalas, különleges, egyedi, ötletes, hasznos, szép vagy profi. Az ilyen honlapot persze bizonyára olvassák, szeretik, kiváncsiak a RAJTA MEGTALÁLHATÓ információkra.

Egy enciklopédiában viszont csak akkor van helye, ha az internetezők nemcsak az adott honlapon található információkra kiváncsiak, hanem kifejezetten a honlapRA VONATKOZÓ információk is érdekesek lehetnek a nagyközönség számára.

Küllőszárnyú pillangó - no egy kicsit elkanyarodtunk -- Fri, 02 Feb 2007 11:01:35 -0500 reply
Szerintem, az enciklopédiában helye lenne, mivel egy enciklopédiában az ember, információért kutat, mégha kevés emberről is van szó pl. egy speciális témával kapcsolatban. Egy enciklopédiában, szerintem senkit nem az adott oldal elkészítésének háttere érdekel, hanem a témakörről nyújtott információ, amit az enciklopédia nyújtani tud. Ha a kereső személy, kifejezetten a "k. pillangó" élőhelyére, szokásaira kíváncsi, vajmit sem érdekli hogy ki készítette, s-hogyan az oldalt. Viszont ha megtalálja az adott témakörrel foglalkozó oldal leírását a wikiben, és azon keresztül eljut a célállomásra, az mindhárom fél számára hasznos lehet. A készítőnek, a Wikinek és a kereső személynek egyaránt. Nekem változatlanul az a meglátásom, hogy ha valaki veszi a fáradságot, és jól, vagy rosszul, de megír egy ismertetőt a honlapjáról és az esetleges ejnye-bejnye után javítja, marketing mentessé teszi a leírást, azon oldalaknak van jogosultságuk egy enciklopédiában.

ezt nem értem -- Fri, 02 Feb 2007 11:21:25 -0500 reply
Mi az, hogy érdekes a nagyközönség számára? Akkor a mikrobiológiai és az atomkutatással kapcsolatos szócikkekre sem lenne szükség, mivel azok sem a nagyközönség miatt vannak ott.

azért is írtam hogy elkanyarodtunk -- Fri, 02 Feb 2007 11:38:46 -0500 reply
Úgy kezdem az előző hozzászólásom cimsorát, hogy "elkanyarodtunk egy kicsit", csak aztán megfeledkeztem minderről... :) szómiszó kezd feledésbe merülni az oldal eredeti témaköre, "Tematikus katalógusok", javaslom OldalGazdának?, hogy nyisson egy vitaoldalt, végeláthatatlan viták, és vitatkozók számára. Persze ez így egészséges, ha valahol meg tudjuk beszélni ezeket a problémákat és mindenki kifejtheti álláspontját. Ugyan itt van alul az instrukció "Hozzászólásoddal örömet szerzel!' de mégse folytassuk tovább ezt a meddő vitát, mert az okdal tulajdonosa még a végén megelégel bennönket... :)

elkanyarodtunk -- Fri, 02 Feb 2007 12:45:26 -0500 reply
"egy enciklopédiában az ember információért kutat"

Ezért van létjogosultsága egy szócikknek, ami a küllőszárnyú pillangóról szól, de nincs létjogosultsága egy szócikknek, ami a küllőszárnyú pillangóról készült weblapról szól. Ennél világosabban már tényleg nem tudom elmagyarázni.

"a mikrobiológiai és az atomkutatással kapcsolatos szócikkekre sem lenne szükség"

Adott pillanatban bárkit érdekelhet a mikrobiológia vagy az atomkutatás. Elég, ha valamiért szóba kerül a Fókuszban. Az, hogy valami a nagyközönség számára potenciálisan érdekes, nem feltétlenül azt jelenti, hogy a teljes lakosságot napi szinten foglalkoztatja.

ez katalogus? -- Sun, 11 Feb 2007 11:15:47 -0500 reply
a googlen talaltam a www.drapp.hu - t. ez egy legalis, elfogadott katalogus? ismeri valaki? csak mert a keresesemre magas helyen bukkant fol.

P.

Tibi ! -- Mon, 12 Feb 2007 04:32:10 -0500 reply
Ajánlom mindenkinek ! www.webcimtar.com/ Magyar WEbcímtár? !

Re: ez katalogus? --OldalGazda, Mon, 12 Feb 2007 14:13:23 -0500 reply
Tapasztalatom szerint ez egy lelkiismeretesen szerkesztett katalógus, noha az AdSense reklámok egy kicsit túlsúlyosak... Nemrég indulhatott, kíváncsian várom, hova fejlődik. Egyelőre nem látok olyan indokot, ami miatt nem lenne érdemes bejegyezni linkeidet ide is.

Kedves OldalGazda, Kedves Mindenki! -- Wed, 14 Feb 2007 18:30:58 -0500 reply
Napok óta olvasgatom hozzászólás nélkül jelen oldalt, és úgy döntöttem, hogy - mivel OldalGazda is buzdított mindenkit - mégiscsak felhívom az olvasók figyelmét, a gondozásunk alatt álló ÚJ! tematikus linkgyűjteményre, mely objektív megítélésem szerint megfelel minden, az OldalGazda által említett kritériumnak.

A LinkDr?.hu 2006 utolsó hetében indult, jelenleg 3 PR értékkel bír (valószínűleg jó ütemben indultunk a legutóbbi Google Dancehez képest), valid, és keresőbarát! linkeket tartalmaz, minden linkhez külön leírás tartozik kulcsszósűrűsége jónak mondható. Fennálásának bő másfél hónapja alatt közel 14.000 látogatót szolgált ki, melynek túlnyomó része keresőkből érkezett, főleg a Google -ből (független, nem hitelesített statisztika).

Jelenleg 37 külső szerkesztő működik velünk együtt, igaz, egy részük még nem hozta oldalát olyan állapotba, hogy publikussá tehessük, de folyamatosan dolgoznak rajta (ezúton is köszönet nekik).

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a linkgyűjtemény nem! nonprofit, ám ez nem azt jelenti, hogy nem tartjuk szem előtt az oldalak minőségi összeállítását. (Ettől függetlenül lenne még mit javítani, habár a minőség mindíg relatív.)

"Egyenlőre" ennyit szerettem volna megemlíteni weboldalunkról, valamint szeretnék mindenkit bíztatni, hogy ha komolyan! kedvet érez egy téma elkészítésére, ne habozzon, szívesen fogadunk minden javaslatot, jelentkezést, valamint, - akár ennek az oldalnak a keretein belül is - minden kritikát.

Linket szándékosan nem tettem a hozzászólásba, akit komolyan érdekel, meg tudja nézni.

Űdvözlettel. LinkDr? admin.

Re: Kedves OldalGazda, Kedves Mindenki! --OldalGazda, Thu, 15 Feb 2007 05:05:08 -0500 reply
Köszönjük, hogy hírt adtál oldaladról, beraktam a fenti listába. Sok sikert hozzá!

Ui: Linket nyugodtan be lehet tenni a hozzászólásba :).

LinkDr? felvétel -- Thu, 15 Feb 2007 14:14:02 -0500 reply
Kedves József!

Ezúton szeretném megköszönni, hogy oldalunkat felvetted a "Feltörekvő" katalógusok közé.

LinkDr? admin

article dir -- Fri, 16 Feb 2007 14:24:39 -0500 reply
bocs a kis intermezzoért de ha már ennyi "katalógus tulajdonos" erre jár gondoltam megkérdem, Mo-on vannak article directory-k vagy még nem nagyon? No meg oldalak ahol cikkeket lehet publikálni különböző témakörökben. deje lenne már csinálni, mert tudomásom szerint nem nagyon létezik

Longhand (info@webfejlesztes.info )

nem roszz ötlet -- Fri, 16 Feb 2007 14:33:42 -0500 reply
Nem rossz ötlet, mi helyet biztosítunk, mindenféle az adott témakörhöz kapcsolódó konkrét (és maradandó), cikknek. Talán ez adhadná a létjogosultságát egy hír directory-nak is, persze csak speciális és nem napi hír témakörökben. KatalógusGazdák?, a maradandó cikkeket szeretik... :)

... -- Fri, 16 Feb 2007 14:37:57 -0500 reply
Ki az a "mi", ha nem vagyok túl szemérmetlen (vagy rossz helyen keresem az aláírást :)) :)

Longhand

jazz -- Fri, 16 Feb 2007 14:43:18 -0500 reply
Ó, bocsánat! Jazz voltam, a magyar-honlap, wyw, hun-web, hungarian-web katalógusok szerkesztője, ill. azok megalkotásában tevékenyen résztvevő személyzet.

article dir -- Fri, 16 Feb 2007 14:44:12 -0500 reply
Longhand: Kifejtenéd bővebben az ötleteted?

HunVista? Lajos

jazz -- Fri, 16 Feb 2007 14:44:51 -0500 reply
ahh, veled már leveleztünk is magánban akkor ha nem tévedek ? :)

Longhand

Nem tévedsz -- Fri, 16 Feb 2007 14:47:00 -0500 reply
Jól gondolod, írtunk már egymásnak néhány sort... :)

A nagy 5let -- Fri, 16 Feb 2007 14:52:14 -0500 reply
Jöjjünk össze 1 sörre, aztán fésüljük össze az adatbázisainkat és csináljuk meg az életem-világ legnagyobb magyar katalógusát :) - remélem van humor érzéketek :)

article dir -- Fri, 16 Feb 2007 14:53:48 -0500 reply
"Longhand: Kifejtenéd bővebben az ötleteted?"

Örömmel kedves Lajos. Arról van szó, hogy világszerte már nagyon elterjedt dolog cikk katalógusokat üzemeltetni, ahol teret adhatsz különböző érdeklődésű embereknek, hogy cikkeket publikáljanak a katalógusodban a szakterületükön. Magyarország persze elég kicsi és kellene hozzá elég sok idő amíg egy ilyen kezdményezés tartalmat nyer, de aki először megcsinálja, nem nagyon lesz konkurense ebben a témában emiatt. Webmasterek szemszögéből azért csalogató egy ilyen "article directory"-ban való publikálás, mert bevált gyakorlat így népszerüsíteni látogatókat szerezuni egy weboldalnak. Tulajdonképpen a wikipedia is egy article directory.

Longhand

A nagy 5let -- Fri, 16 Feb 2007 14:56:19 -0500 reply
"Jöjjünk össze 1 sörre, aztán fésüljük össze az adatbázisainkat és csináljuk meg az életem-világ legnagyobb magyar katalógusát :) - remélem van humor érzéketek :)"

Ez az önzetlen ego nélküli emberek fóruma esküszöm, hogy - engem kivéve - majdnem mindenki név nélkül publikál :) Én egyébként szívesen összejövök egy sörre borra majd alkalomadtán, bár elég messze vagyok Pesttől momentán.

Longhand

No most én is összezavarodtam -- Fri, 16 Feb 2007 15:11:09 -0500 reply
No most én is összezavarodtam, a nagy magyar 5letet respektálom, de hogy ki írta... ? A sörrel is egyetértek.

jazz

article directory -- Sat, 17 Feb 2007 02:05:15 -0500 reply
Olyan magyar oldalakat ismerek, ahova lehet feltölteni saját cikkeket és ott publikálják, de article directory alatt azt értitek, amikor szabadon felhasználhatok különböző - az article directory oldalon megtalálható - cikkeket a saját oldalam tartalmi feldobásához? (persze forrás megjelöléssel, stb.)

szabadcikk.hu -- Sat, 17 Feb 2007 05:33:19 -0500 reply

article directory -- Sat, 17 Feb 2007 06:37:50 -0500 reply
Nem a legszerencsésebb ilyen cikkeket használni, mert a keresők ki fognak filterezni eőbb-utóbb duplikált tartalom miatt.

article directory -- Sat, 17 Feb 2007 06:38:09 -0500 reply
Longhand

Linkbank.hu -- Sat, 17 Feb 2007 09:00:24 -0500 reply
Egy barátom helyett (kinek más elfoglaltsága révén nincs ideje efféle marketingre), de szeretném ajánlani a "Feltörekvő katalógusok" közé a LinkBank?-ot: http://www.linkbank.hu/ Teljes értékű linkeket nyújt, az elbírálás aránylag rugalmas. Tartalmas, kategóriák és linkek számát tekintve kielégítő, Pr5-ös link katalógus. Jazz

Válaszok a legutóbbi felvetésekre --OldalGazda, Sun, 18 Feb 2007 15:13:17 -0500 reply
Előszöris örülök az aktivitásotoknak, jó látni, hogy hasznos az oldal számotokra. Mivel ezt az oldalt eredetileg nem abból a célból hoztam létre, hogy az olvasók fórum jelleggel vitassanak meg bizonyos kérdéseket, ezért valóban az oldal jelenlegi formájában nem a legjobban használható az ilyesmire. Mihelyst lenyelvizsgázok márciusban, neki fogok látni, hogy az elmúlt két év alatt az oldal látogatottsága miatt megváltozott igényeknek jobban meg tudjak felelni.

A két felvetésnek nyitottam két különböző oldalt, a releváns hozzászólások áthelyezésével:

 • Katalógusok szerkesztőinek elvárásai: Majd én is fogok írni azokról az elvárásokról, melyek tapasztalataim szerint a legtöbb katalógus esetén jelentkeznek a katalógusok üzemeltetői felől, de én nem látom a másik oldalt, mert én csak bejegyezni szoktam linkeket, úgyhogy a Ti tapasztalatok nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ez jó legyen.
 • Zárt fórum linkkatalógus-gazdáknak?: Kedvesek vagytok, hogy gondoltatok rám, azonban egy darabig még biztos nem lesz hozzá időm, hogy egy új, zárt fórumot elindítsak, azonban minden tőlem telhető segítséget meg szeretnék ahhoz, hogy valamilyen alapokon valamilyen közösség szerveződjék.

Válaszok a legutóbbi felvetésekre --OldalGazda, Sun, 18 Feb 2007 15:18:01 -0500 reply
ja, és még két dolgot elfelejtettem:

Ha bármelyik oldal URL-je után beírjátok, hogy /useroptions , akkor az ott megjelenő angol nyelvű oldalon be tudtok állítani egy felhasználói nevet, amit a böngészőtök tárol el, és amíg jelen van a süti, addig meg fog automatikusan jelenni a hozzászólásotok mellett a választott felhasználói név. Hamarosan fejlesztek valami értelmesebbet a tartalomkezelőnek erre az alap-fícsörére, de addigis használjátok egészséggel ezt az eddig eltitkolt lehetőséget :)

A linkbank.hu-t is felvettem a listába, bár ahogy nő a kilistázott katalógusok száma, egyre érzem, hogy ki kellene találni valami másfajta, jobban használható rendszert az egyes katalógusok bemutatására, használhatóságuk, fontosságuk érzékeltetésére.

nő a kilistázott katalógusok száma -- Tue, 20 Feb 2007 13:51:04 -0500 reply
Igen, ez valóban gondot okozhat. Arra gondolok, gondolom amire Te is, hogy ne legyen km hosszú az oldal egy év múlva. Nincs mást tenned Józsi, mint kölön oldalt csinálni minden úgynevezett jelentősebb katalógus számára, melyek ismertetőjét és leírását, felhívás után rábízod a linkgyűjtemények gazdáira, átreformálod, marketing mentessé teszed (ha szükséges), megírod a szubjektív kritikád, "oszt jónapot!". :) jazz

Re: nő a kilistázott katalógusok száma -- Wed, 21 Feb 2007 09:04:55 -0500 reply
Így lesz, valamerre erre fogunk haladni! Lassan utol fog érni Téged is a dolog :)

JJózsef

Csontee -- Thu, 22 Feb 2007 12:24:34 -0500 reply
Én ezt szoktam használni, és nagyon jó: www.spikesite.hu

Mi benne a jó??? -- Thu, 22 Feb 2007 12:55:16 -0500 reply
És mi benne a jó? A 3-as PageRank, vagy az, hogy tele van iframe-el?

Mi benne a jó??? -- Thu, 22 Feb 2007 12:57:46 -0500 reply
ezt akartam kérdezni én is. Meg partnerprogramnál sem ígér sok jót, helyezd el a logóm aztán majd beszélünk....

Mi benne a jó??? -- Thu, 22 Feb 2007 13:53:45 -0500 reply
Maga az oldal tetszik, az hogy hogyan van megírva az nem érdekel.

iranytu.info --totya, Mon, 26 Feb 2007 17:04:11 -0500 reply
ezt a multkor talaltam: www.iranytu.info

lehet vajon erre jelentkezni meg pageranket kapni?? eleg rosszul nez ki...

Re: iranytu.info -- Tue, 27 Feb 2007 05:09:13 -0500 reply
Klasszikus Made for AdSense oldal, ne foglalkozz vele, scrapelik a tartalmat valami keresőből.

... -- Tue, 27 Feb 2007 08:54:11 -0500 reply
Fizetési előzményeknél megjelent, hogy fizetés folyamatban - ez azt jelenti, hogy kiküldték már a csekket..tegnap jelent ez meg-mostantól 2 hét amig megjön a csekk?

Köszönöm a segítséget!

Jön a lóvé --hunvista, Tue, 27 Feb 2007 11:27:27 -0500 reply
Azt bizony, jön a zseton :)

... -- Tue, 27 Feb 2007 12:11:19 -0500 reply
és a tegnapi nap jelent meg a kifizetési előzményekben ez, és januárban zárult a küldhető 100 dollát... igy akkor mikorra várható a csekk:)

Köszi!

Jön a lóvé --hunvista, Tue, 27 Feb 2007 12:16:44 -0500 reply
Nekem 23-26.-án szokot lenni a "Fizetés folyamatban" és 10.-e környékén szokott jönni a lé.

Hun-Web katalógus és Kereső --JazzBery?, Thu, 01 Mar 2007 13:08:37 -0500 reply
Mint egy "vitalapon" már említettem, le kívántuk váltani egyik domain-ünk tartalmát és arculatát, mely megtörtént, már lehet regisztrálni az új megjelenési formát öltött oldalra, mely jelenleg tesztfászisban van, de első napon közel 1000 honlap jelezte csatlakozási szándékát, (persze köszönhetően ezt a Hun-Web toplista megszűnését közzétevő, partnereinknek kiköldött hírlevélnek). Igyekeztünk szolíd megjelenési formát alkalmazni, és sallangmentessé tenni az oldalt. Jelenleg a kategóriák struktúrájának átgondolt felépítésén és tartalommal való feltöltésén dolgozunk, nem titkolt szándékunk Magyarország legjobb, és legnagyobb faszerkezetű katalógusának megalkotása. Persze, ez így első olvasatra, kicsit fellengzősen és nagyképűen is hangozhat, de maroknyi csapatunk többéves ezirányú tapasztalata, mégis azt mondatja velem, hogy nem. Kétféle kereső opció van az oldalon, az egyik a katalógus adatbázisában, a másik wyw oldalaink keresőjének adatbázisában kutakodik. A katalógus jelenleg nonprofit jellegű, lehetőség van külső szerkesztőként jelentkezésre, de csak komoly, szakmailag eltökéltnek ítélt jelentkezési lapokat hagyunk jóvá, mivel a katalógusokról létrehozott, általános negatív véleményeket akarjuk alapjában megingatni. (pl. magyar dmoz, stb... ). Ha valakinek netán felkeltette az érdeklődését a projekt, az oldalon megtalálja a kapcsolatfelvételi lehetőséget. Az oldal elérési címe: http://www.hun-web.hu/ (jazz)

Hun-Web nem működik ? -- Thu, 01 Mar 2007 14:21:13 -0500 reply
Szia! Próbáltam ajánlani az oldalamat, de nem fogadta el, mert vagy már regisztrálva vagyok, vagy nincs ilyen cím, stb.

Mi lehet az oka? Tudtok ilyenről?

Hun-Web nem működik? - re -- Fri, 02 Mar 2007 00:50:43 -0500 reply
Szia! Igen tudunk, eszerint az url címmel volt baja az oldaladdal kapcsolatban. Próbálj rákeresni az oldaladra a bal oldali keresőmezőben (címtár), mert az is lehet hogy már valóban szerepel az oldalad az adott kategóriában, mivel folyamatosan töltjük fel tartalommal. Ha nincs és mégsem tudod beküldeni, akkor pls. küldd el nekem e-mail-ben és megnézem mi lehet a baj. (jazz)

RE: Hun-Web katalógus és Kereső --OldalGazda, Fri, 02 Mar 2007 13:56:16 -0500 reply
Szia jazz! Szeretnék hírt adni erről az új kezdeményezésről is. Légyszíves küldj egy e-mailt a kapcsolatfelvétel céljából! Köszi! JJózsef

Kezdőlapok, linkgyűjtemények dobogósai: -- Fri, 09 Mar 2007 08:28:26 -0500 reply
Szerintem a legjelentősebb linkgyűjtemények (kezdőlapok):

 1. startlap 2.hasznosoldalak 3.kapu

A különböző nyilvános Page Rank és bejövő linkek alapján.

Kezdőlapok, linkgyűjtemények dobogósai: -- Fri, 09 Mar 2007 12:51:50 -0500 reply
Miért van az az érzésem, hogy a hasznosoldalak csak valami erős elfogultság miatt kerülhetett egyáltalán a dobogó közelébe?

Re: Kezdőlapok, linkgyűjtemények dobogósai -- Fri, 09 Mar 2007 14:06:43 -0500 reply
Szerintem reálisan (és PR és bejövő linkek alapján is): 1. Startlap 2-3. Linkcenter / Lapozz

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 11:29:47 -0500 reply
Bocsánat, hogy itt, de nem látok olyan szekciót ahol hirdetni lehetne munkát: szóval bérmunkát ajánlanék, katalógus szerkesztésre, konkrétan linkek felvételére katalógusba. Title, Url, Description, Keywords. Fix árat fizetnék/link, ha van érdeklődő, a részletekről is beszélek neki szívesen. ( gmail-es email account-on longhandcoder -re írj)

Magyar katalógus lista II. --Astron, Sat, 10 Mar 2007 11:38:08 -0500 reply
http://www.sharelook.hu http://www.linkkatalogus.hu http://www.katalogus.biz/submit.php http://www.webdoor.hu http://www.drapp.hu/reg.php http://www.keresolap.com/reg.phtml http://startvonal.design-top.hu http://www.cegallomas.hu http://www.webmuhely.hu/katalogus.html http://legjobblap.hu http://www.halad.hu http://www.megaport.hu http://www.netrevalo.hu

Re: MUNKA --OldalGazda, Sat, 10 Mar 2007 11:45:45 -0500 reply
Pedig van ilyen oldal: Állásajánlatok :) Úgyhogy engedelmeddel berakom a hozzászólásod oda is.

Re: MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 11:48:42 -0500 reply
Ohh, bocsáss meg, nem figyeltem eléggé és köszönöm a segítséget! ;)

Magyar katalógus lista II. --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 11:49:37 -0500 reply
Köszi szépen, volt egy-kettő amit nem ismertem!

Magyar katalógus lista II. --OldalGazda, Sat, 10 Mar 2007 11:57:45 -0500 reply
Pár napon belül fogok csinálni egy galaktikus magyar katalógus táblázatot, ez a lista is jól fog jönni hozzá :)

... --Astron, Sat, 10 Mar 2007 12:01:54 -0500 reply
Nincs mit,épp SEO-zom az új oldalam és ha találok újabb katalógusokat akkor megosztom majd;)

Re: Magyar katalógus lista II. --OldalGazda, Sat, 10 Mar 2007 12:04:31 -0500 reply
Ja, elfelejtettem: Köszi!

MUNKA --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 12:46:32 -0500 reply
Beizgultál? :))) Erről írtam, hogy befektetés és 6 hónap. A hátrányos helyzetüekben pedig a szegény rokkantak és rokkant nyugdíjasokra gondolta igazán, akik olyan sok reményt fűznek a távmunkához. És most léptél. Jöjjön be és csináld. Hajrá!!! Ha komolyan lesz folytatás és nem csak egy fellángolás akkor ott leszel a topon vazzze - és mindenki jól jár. Csak én nem, mert a HunVista? megint egy kicsit kissebb lesz :)

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 12:53:34 -0500 reply
Nem rabszolga munkát akarok végeztetni, tisztességes árat ajánlok, csupán arról van szó, hogy a partneremmel nincs elegendő időnk egy olyan méretü katalógus feltöltéséhez mint amiről most szó van. Van már másik két tematikus, azokat én magam szerkesztem és a partnerem, ez most egy nagyobb, tágabb témakörrel rendelkező általános dolog, ide már alkalmazni kell másokat is. De a szerkesztés itt másként működne én kifizetem a felvitt linkeket azonnal és végigmegyek a felvitt tartalmon, ellenőrzöm javítgatom stb.

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 13:02:09 -0500 reply
"Erről írtam, hogy befektetés és 6 hónap. "

Azért nem ilyen egyszerü szerintem, ha így lenne már megcsináltad volna! ;) Amúgy meg a Hunvista már most elég jó, nem kell szerénykedni.

MUNKA --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 13:03:51 -0500 reply
Félreérthető voltam??? Az nem rabszolgamunka, hogy munkát adsz azoknak, akik sajnos helyhez vannak kötve vagy egyéb okok miatt nem tudnak dolgozni. Ez egy frankón korrekt dolog. Emlékszel amikor rokkantakkal és gyengénlátokal válogattak gombokat, csak azért, hogy támogatáshoz jussanak? Amire én gondoltam, és amit te most ajánlasz az egy tiszteséges dolog.

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 13:11:13 -0500 reply
"Az nem rabszolgamunka, hogy munkát adsz azoknak, akik sajnos helyhez vannak kötve vagy egyéb okok miatt nem tudnak dolgozni. "

Minden dolgozót helyhez köt a munkája és ez is egy munka, hogy az ember elmegy az "internethez dolgozni" :) Tulajdonképpen mi itt sokan az "internetnél dolgozunk", rólad tudom van más munkád is, de én például otthon dolgozom (programozok).

MUNKA --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 13:31:23 -0500 reply
Közben bejött egy posztod. A befektetésre és 6 hónapra válaszolnék. Gondold át mit kell tenni ... - 20 percig írtam egy posztot de töröltem. Leírtam egy stratégiát a megvalósítással kapcsolatban. Majd folytatom, de most inkább sörözök és kész!:) ap*csába nem lehet már, hogy akkor is itt ülök amikor "csak a buli meg a pia meg a haverok" és függőnek neveznek :)

MUNKA --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 13:36:25 -0500 reply
Ne bosszats már, könyörgöm mintha nem tudnád, hogy mennyi mozgáskorlátozott várna tisztességes munkára

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 13:39:56 -0500 reply
Megírhatod privátban is. De meg mondom neked mit kell tenni egy mondatban. Összefogni és akkor lehet esély arra, hogy együttesen a piacon érjünk bármit is a cápákkal szemben.

cél a cápaság :) --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 13:45:04 -0500 reply
és ha minden happy, akkor mi leszünk a cápák - remélem van humor érzéked :) ebben a pillanatban eszembe jut egy jelmondat: vendéglátóegységbenazerő - elég volt mára a hülyeségeimből

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 13:46:46 -0500 reply
Tudom, csak kicsit túlhangsúlyoztad ezt a hátronyos helyzetűség dolgot, én nem ilyen emberekre hajtok csak azért mondtam. Miattam lehet bármilyen.

cél a cápaság :) --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 13:49:53 -0500 reply
nyomasd csak Lui én bírom a stílusod! ;)

MUNKA --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 13:56:01 -0500 reply
Na, még 1 poszt és over. Én voltam olyan céggel kapcsolatban, ahol ilyen embereket foglalkoztattak. Szerintem nem kell ragozni, mert ha más nem a tv-ből vagy bármely sajtóból hallhatál ilyen dolgokról. Ez a munka egy tisztességes ajánlat lenne. Ennyi és nem több.

MUNKA --Longhand, Sat, 10 Mar 2007 13:59:57 -0500 reply
tudom és azt i hogy arra utaltál tegnap, hogy ezért támogatást kap a cég az államtól.

MUNKA --hunvista, Sat, 10 Mar 2007 14:37:48 -0500 reply
és ez után kikapcs az email értesítő :) Most újdonságot mondok azzal, hogy milyen támogatásokat lehet kérni különböző státuszu munkavállalók után. Átmenjünk adó és vállalkozási tanácsadásba, hogy milyen munkavállalók után milyen támogatásokat lehet igénybe venni?! Az idevágó emberek foglalkoztatása és a feladat megoldása frankón egybevág. Közülük milyen sokan csak az interneten tartják a kapcsolatot a külvilággal és annak idején az állami támogatást kihasználva jutottak számítógéphez és internethez, aztán magukra hagyták őket, orbitális távmukáság lehetőségeivel. Nehéz dolog innentől politika mentesen folytatni. De a lényeg a kérdésedre, hogy ezeket az embereket foglalkoztatva valahogy úgy tűnik jól járna mindenki. És elnézést a stílusért, de még kibaszás sem benne, csak sima webkatalógus szerkesztés, pénzért.

MUNKA --hunvista, Sun, 11 Mar 2007 04:58:04 -0400 reply
Globális elnézést, én tegnap már az istené voltam. Többet nem írogatok sörrel a kezemben. Még jó, hogy végre elindultunk 9 felé, mert ki tudja meddig evett volna itt a fene.

MUNKA --Longhand, Sun, 11 Mar 2007 09:57:58 -0400 reply
ugyan már miért kedves Cálali barátom, nem mondtál semmi olyat. Cápeti.

qwqw.eu - kulcsszavak alapján kategorizált linkgyűjtemény --OldalGazda, Thu, 15 Mar 2007 07:20:18 -0400 reply
http://qwqw.eu/

Most akadtam erre az oldalra, a lapozz.hu webtár fejlesztője készíti, gondolom, felhasználva a lapozz.hu-ba regisztrált weboldalakat.

witamin.hu --crt, Sat, 17 Mar 2007 16:07:43 -0400 reply
Sziasztok.

Látom, hogy más is küldött linket a witamin.hu katalógusba. Nemrég elküldtem egy e-mailt Nekik, érdeklődtem a feltételekről, mert az oldalon nem találtam semmi információt. Kb. egy hét múlva kaptam választ, hogy havi xxxxx ezer forint a havi díjszabása. Ugyanakkor a kategóriában sok külföldi cím szerepel, akik nyilvánvalóan nem fizetnek még évente sem ennyit, nem hogy havonta. Vagy csak mostanában alakultak fizetőssé?

Re: witamin.hu --OldalGazda, Sun, 18 Mar 2007 14:05:23 -0400 reply
Szerintem ez nem tematikus katalógus, inkább ilyen nyitóweblap jellegű oldal: a szerkesztők által érdekesnek tartott linkek nyilvánvalóan ingyen kerülnek be, míg ha reklámozni szeretnél, akkor fizetned kell.

Re: witamin.hu --crt, Sun, 18 Mar 2007 15:01:28 -0400 reply
Értem, köszönöm. Hogy lehet megkülönböztetni egy tematikus katalógust a nyitóweblapoktól? Kinézetre úgy látom nem nagyon.

Re: witamin.hu --OldalGazda, Sun, 18 Mar 2007 16:56:07 -0400 reply
* Klasszikus tematikus katalógus: pl. http://dmoz.org/ - többezer link témakörök szerint csoportosítva: célja minél több jó minőségű oldal linkjét rendszerezni, minél jobb tematikus besorolással, minél jobb minőségű rövid leírásokkal, minél naprakészebb állapotban tartva (halott linkek kiszűrése, stb.).

 • startpagina klónok: mint pl. a lap.hu oldalak - a legkisebb egység az egy témakört feldolgozó, külön Aldomainen, saját szerkesztővel, nagyrészt a szerkesztő ízlése szerint szerkesztett linkgyűjtemény, melyen 150-600 link található. Ezeket a lapokat egységes adminisztrációs felület által biztosított egységes formátum, és hasonló formátumú, a webhely üzemeltetői által részben a szerkesztők által létrehozott tartalomra építő nyitóoldal(ak) fogják egybe (mint pl. a http://startlap.hu/ ).
 • nyitóweblapok: max. párszáz link található rajtuk, általában egyetlen weblapon, melyek legtöbbször valamilyen módon testreszabhatóak. Sokban a startpagina klónokra hasonlítanak, azonban nem áll mögöttük többezernyi linkből álló kategorizált gyűjtemény, ezért se kapacitás, se lehetőség nincsen arra, hogy ingyen bekerüljünk weboldalunkkal (például linkajánló űrlap se szokott lenni). Általában első látásra megkülönböztethetőek a startpagina-klónoktól, de ha nem, elég csak beírni a site:oldalneve.hu Speciális kereső-kifejezést a Google keresőbe, és máris látszik, hogy milyen kevés weblapból is áll az adott webhely.

Re: witamin.hu --Longhand, Sun, 18 Mar 2007 17:02:27 -0400 reply
és akkor az egy adott témán belüli ktalógusokat minek nevezzük? Nekem pl. van utazási katalógusom.

beetetés -- Mon, 19 Mar 2007 03:51:00 -0400 reply
Vigyázzatok a directory.wyw.hu magyar-honlap.hu hun-web.hu és klónolt társaival! Elvárják hogy a minibannerüket feltedd az oldaladra, majd a linkajánlásodat jóváhagyják és felkerül a linked... Örülsz, mész tovább. Az átverés abban rejlik, hogy az oldaladat nagy valószínűséggel törlik a rendszerből 1-2 hét múlva, a te oldaladon meg örökre ottmarad az ő linkjük. Ajánlom mindenkinek, hogy keressen rá az adott oldalakon a régebben ajánlott oldalaira. Ha nem találja, vágja ki az ő linküket is.

beetetés - re -- Mon, 19 Mar 2007 04:14:40 -0400 reply
Erre csak tömören annyit, hogy nem így van. A Magyar-honlap.hu és társoldalairól egy főkategóriát valóban töröltünk, ez a felnőtt tartalom. Illetve, nem fogadunk el warez és illegális tartalmú oldalakat. Célunk az építés és nem saját katalógusaink rombolása. Örülünk minden beküldött oldalnak, és nem találunk ki ilyesféle rafinált megoldásokat. (jazz)

Re: witamin.hu -- Mon, 19 Mar 2007 04:15:43 -0400 reply
Ezek vegytiszta típusok, másszóval kiforrott webes műfajok, persze van még rengeteg oldal, ami nem sorolható be ennyire egyértelműen ezekbe a kategóriákba. Tényleg, mi a katalógusod címe?

Re: witamin.hu --Longhand, Mon, 19 Mar 2007 04:37:48 -0400 reply
http://www.utaznek.hu

Re: beetetés - re --OldalGazda, Mon, 19 Mar 2007 04:44:50 -0400 reply
én még soha sem raktam ki semmilyen bannert semmilyen linkért cserébe, és mégis bennt maradtak az általam ajánlott linkek jazz oldalain, sőt néhány esetben pont a segítségükkel ér első helyezést el az egyik kulcsszó tekintetében az egyik általam gondozott oldal. Kicsit nyakatekerten fogalmaztam, de hétfő a reggel.

Ja, és semmi közöm ezekhez az oldalakhoz, nem nyomatom őket, vagy ilyesmi.

Re: witamin.hu --Longhand, Mon, 19 Mar 2007 04:45:15 -0400 reply
ui.: lehet csak az üldözési mániámból fakad, hogy nem szeretem az anonym hozzászólásokat, de annyit miért nem lehet odabiggyeszteni a végére, hogy béla, feri, teri vagy ami a jele volt az óvodában az embernek :)

Re: witamin.hu --OldalGazda, Mon, 19 Mar 2007 04:46:23 -0400 reply
igen, akkor még annyi kiegészítés kell a kategorizáláshoz, hogy amiről írtam,azok az általános tematikus katalógusok, a Tied pedig témaspecifikus? szűkebb témakört, speciális témát feldolgozó katalógus, szakkatalógus?, valami ilyesmi.

Re: witamin.hu --Longhand, Mon, 19 Mar 2007 04:51:59 -0400 reply
témaspecifikus inkább talán. angol ajkú fórumokon asszem niche-nek (niche directory) mondják, de azt fordítsa le valaki.

Onlinewebáruház.hu --TothZsuzsanna?, Mon, 19 Mar 2007 14:56:51 -0400 reply
Én is idebiggyeszteném a nemrég indult webáruház, webshop katalógus oldalunkat, amely valóban inkább témaspecifikus - aztán várom a hideget, meleget, és bízom benne az Oldalgazda is marasztalja ezt a bejegyzést :D

http://www.onlinewebaruhaz.hu

Köszönettel

Tóth Zsuzsanna

Onlinewebáruház.hu --Longhand, Mon, 19 Mar 2007 15:02:20 -0400 reply
Nekem bejön, csempe is jó körülötte ;)

Joomla Mosets komponens ? (illetve a kisöccse)

Re: witamin.hu --crt, Mon, 19 Mar 2007 16:23:40 -0400 reply
Sziasztok.

Köszönöm a válaszokat.

Longhand: azt hittem, hogy a regisztrációnál megadott nevet mások is láthatják.

Zoli

Re: witamin.hu --Longhand, Mon, 19 Mar 2007 17:03:59 -0400 reply
"Longhand: azt hittem, hogy a regisztrációnál megadott nevet mások is láthatják."

Szerintem így van, csak elfelejtettél bejelentkezni (?) De lényegtelen.

Re: witamin.hu --crt, Mon, 19 Mar 2007 17:23:15 -0400 reply
Ezzel együtt ez a harmadik hozzászólásom, minden alkalommal be voltam jelentkezve. No mindegy, ezentúl jobban figyelek és írom a nevet is...

Zoli :)

Re: witamin.hu --Longhand, Mon, 19 Mar 2007 17:27:29 -0400 reply
ezt honnan tudhatnám egy anonym posternél ;))

Re: Na az enyém így sikerült: --OldalGazda, Thu, 22 Mar 2007 04:12:09 -0400 reply
Úgy tűnhet, hogy én is kötekedős kedvemben vagyok, de

 1. az említett oldal nem kapcsolódik a webni témájához. 2. a hirdetést rövid i-vel írják

Az 1.-es pont miatt le is töröltem a hozzászólást.

Sajt! - az nem frame volt, csak a stíluslap miatt jelent meg a scrollbar a mező alján!

oldal.info --OldalGazda, Mon, 02 Apr 2007 05:12:58 -0400 reply
http://www.oldal.info/

Nemrég indulhatott az oldal, az swi.hu fejlesztésében. Idézet:

"Az oldal.info célja, egy olyan linkgyűjtemény adatbázis létrehozása, amelyet a felhasználók szerkesztenek és a látogatóink döntik el a linkek használhatóságát. Az oldal.info-n ugyanis nem csak megjelennek a linkek, hanem egy-egy linkre bárki adhat szavazatot vagy véleményt írhat a link tartalmáról. Szerkeszd velünk az oldal.info-t!"

Összetartó SEO közösség --Longhand, Tue, 03 Apr 2007 10:32:58 -0400 reply
1. Egy szép magyar történetet had osszak meg veletek: rgisztrálgatom oldalaimat a katalógusokba, végigjárom a lap.hu releváns oldalait. Elérkezek a keresoregisztracio lap hu -hoz. Ajánlok két katalógus oldalt, egyik egy utazási, másik egy ingatlanos, plusz van egy webfejlesztes.info című oldalam azt konkrétan a 'keresőoptimalizálásról' című dobozba. Első kettőre jön a válasz, hogy nem illik a laptémakörébe. Ok fogadjuk el, katalógus oldalak, konkurrensek is valamelyest lap.hu néhány oldalával, bárén azért azt tartanám lényegesnek ilyenkor, hogy vendéglátással vagy ingatlannal foglalkozó oldalak készítői talán örömmel vennék, hogy ingyen regisztrálhatnak ide.

Kiváncsian várom a harmadik oldalt www.webfejlesztes.info ,ott nem lehet kifogása mondom úgyse. Erre jön a mail 20 perccel később: "Köszönom a linkajánlást, de a lap témáját csak részben érinti."

Bravó!

 1. Kezdeményezek a szipeter fórumán (bocs Józsi, nem reklám) egy del.icio.us bookmark cserét, ami mindenkin segítene kicsit,külföldi fórumokon megy ezerrel a téma, 49 ember olvassa, ebből egyetlen ember jelentkezik.

Miért van az, hogy ennyire összetartóak, segítőkészek vagyunk egymással é ennyire megbízunk egymásban?

(bocs OG, ha rossz helyre postoltam, max. majd nyitsz neki egy 'dühöngő' threadet, ha nem gond :) )

Re: Összetartó SEO közösség --OldalGazda, Tue, 03 Apr 2007 11:22:45 -0400 reply
Remélem, azért a dolog nem általános: én mindenesetre gyakran találkozom együttműködési készséggel ezen a téren, úgyhogy hacsak mások tapasztalatai nem támasztják alá a Te tapasztalataid általánosíthatóságát, addig nem nyitok róla új bejegyzést. Egyébként nyugodtan írd le, hogy http://www.hatekonyan.hu/forum/index.php volt az a fórum, abból, hogy szipeter fóruma, sokan nem biztos, hogy tudják miről beszélsz.

Talán írtam már valahol, de itt nincs olyan kategória, hogy reklám/nemreklám meg konkurens oldal, egyedül az számít, hogy ha belinkelsz egy oldalt, akkor az elsősorban az olvasók számára legyen hasznos, ne pedig elsősorban az oldal tulajdonosa számára.

Re: Összetartó SEO közösség --Longhand, Tue, 03 Apr 2007 11:40:29 -0400 reply
annyit még hozzátennék ha tényleg szigorúan minőségi okokból szórt volna ki, akkor nem lenne egy halott link meg egy 1 éve megszűnt fórum threadje a keresőoptimalizálás dobozában, mert az még kevésbé "kapcsolódik az oldal témájához" (Most lehet majd kiveszi, hogy megírtam neki.)

Csak remélem, hogy tényleg így van ahogy mondod? te végülis régóta benne vagy több tapasztalatod van.

Re: Összetartó SEO közösség --Longhand, Tue, 03 Apr 2007 11:59:28 -0400 reply
végül amikor megjegyeztem neki visszafogottan, hogy a 9 linkből 2 nem működő a dobozban, eltüntette az egész dobozt demonstratívan, had utálhasson majd engem az az egy-két ember akinek fenn volt a linkje. Na ennyit erről, érdemes inkább ilyen embereken túllépni szó nélkül.

Re: Összetartó SEO közösség --OldalGazda, Tue, 03 Apr 2007 15:41:35 -0400 reply
Nyitottam egy új bejegyzést a lap.hu oldalakra regisztrálásról, ahol írtam arról is, hogy mit lehet tenni, ha nem fogadták el al linkajánlásodat.

Re: Összetartó SEO közösség --Longhand, Tue, 03 Apr 2007 16:27:28 -0400 reply
Köszönöm, elolvastam, korrekt írás és felmerült bennem is, de csak egy pillanatra, nem akarok ellenségeskedést a dologból és egyébként sem stílusom megfúrni az illetőt, ezzel nem leszek beljebb, meg a lap.hu sem fog sokat javulni tőle, hogy kirugatok egy szerkesztőt.

Re: Összetartó SEO közösség --OldalGazda, Tue, 03 Apr 2007 17:06:13 -0400 reply
Szerintem ennyi miatt tuti, hogy nem rúgnak ki egy szerkesztőt, de qz abszolút csak a Te vérmérsékletedtől/ízlésedtől függ, hogy meddig mész el érdekeid érvényesítésében :)

Re: Összetartó SEO közösség --Longhand, Tue, 03 Apr 2007 17:25:32 -0400 reply
mint mondottam semeddig

Re: Összetartó SEO közösség --Longhand, Tue, 03 Apr 2007 19:10:40 -0400 reply
amúgy meg érzem részedről az óvatosságot az állásfoglalást illetően, pedig elég jól ismertettem a részleteket :) Szóval akár nyugodtan állást is foglalhatsz az ügyben ha úgy gondolod és más is aki olvassa a fórumot. :) Másik félnek is megadtam az elérhetőséget, mert nem lenne korrekt, ha őt kihagytam volna, tehát valószínű már olvasta/olvassa a threadet, remélhetőleg hozzá is szól. Anélkül hogy szét flamelnénk a fórumot, mert ez tényleg nem hiányzik, ez a webni.innen.hu jelenleg a legértékesebb magyar SEO fórum. Úgyhogy ígérem részemről ezt maximálisan próbálom elkerülni (flame-etés a webni rongálását)

Re: Összetartó SEO közösség --OldalGazda, Wed, 04 Apr 2007 03:05:53 -0400 reply
Köszi! Amúgy ha nem lenne már ilyen névvel egy párt, akkor azt mondanám, hogy ez egy liberális oldal. Ha úgy érzem, hogy valaki túlment azon a határon, amit az ízlésem (és a hangulatom) szab meg, szoktam szólni, de addig kábé mindent lehet mindaddig, amíg egy adott hozzászólás az olvasók számára is érdekes információt tartalmaz. Egyébként pedig dolgozom rajta, hogy az oldal a maga módján közelebb kerüljön a hagyományos fórum ideájához, így a flame-léseket is jobban tudja kezelni majd :).

Döglődik a Startlap -- Sat, 07 Apr 2007 07:35:53 -0400 reply
Valaki tudja mi van a Startlappal (lap.hu oldalak, adminportal), már napok óta? Se linkajánlásokról, se a linkajánlások elfogadásról és visszautasításról nem küld ki e-mailt (tudom, mert lap.hu oldalam is van, és ajánlgatok is más oldalaimat), linkajánlásnál nem ír ki semmit, eddig kiírta, hogy sikeres, most már csak egy üres oldal jön elő. Az adminportal is érdekesen működik, gyakorlatilag használhatatlan. Mind IE, mind FF alatt előjönnek ezek a problémák. Azért vagyok most kicsit ideges emiatt, mert most indult egy új oldalam, beajánlottam tegnap vagy 10 lap.hu oldalra, de így simán elveszhet az összes ajánlásom.. Gondolom javítják majd, de nagyon nem kapkodják el..

már jó a startlap -- Sun, 08 Apr 2007 14:48:17 -0400 reply
Már megjavultak a lap.hu oldalak, és egyszerre megjöttek a "beragadt" linkajánlás, és linkajánlás elfogadás / elutasítás e-mailek.

Marketing Linktár -- Mon, 24 Dec 2007 00:23:19 -0500 reply
Készítettem egy oldalt, ahol a marketing oldalakat, linktárakat, toplistákat szeretném összegyűjteni. Aki ilyen oldalal rendelkezik, be is küldheti, de én is folyamatosan tömöm az oldalt. Az oldal lényege, hogy könnyen ki lehessen választani, hogy hová érdemes regisztrálni, és mit érdemes olvasni, ugyanis lehet szűrni + rendezni + van kép + page rank + minden. :) Teljes értékű linket ad, nem kell regisztrálni, és backlink-elni. Remélem hasznosnak találjátok az oldalt. Ha van véleményetek az oldalról, akkor szivesen fogadom e-mailt ott találtok.

Remélem az oldalgazda nem bánja ezt a kis reklámot. De "ami az olvasóknak hasznos..." :)

üdv: Ash

majd el felejtettem -- Mon, 24 Dec 2007 00:25:28 -0500 reply
http://marketinglinktar.extra.hu

RE: majd el felejtettem --OldalGazda, Thu, 27 Dec 2007 04:03:37 -0500 reply
Szuper, már egy ideje készülök rá én is, hogy összeszedjem, összegezzem, milyen oldalak érhetőek el SEO/SEM témakörben, de mostmár inákább csak megvárom, míg a végére érsz :). Régebben ez ugye nem volt probléma, de mostanában annyi új oldal indult, hogy egyre kevésbé érzem magam képben.

RE: Marketing Linktár --OldalGazda, Thu, 27 Dec 2007 04:05:38 -0500 reply
Az ilyen reklámot pedig sosem bánom (hiszen kapcsolódik az oldal témaköreihez) csinálok is rendes linket belőle, inkább csak csodálkozom olykor, hogy ilyen kevesen élnek a lehetőségekkel.

Oldalgazdának -- Thu, 27 Dec 2007 18:27:38 -0500 reply
Kösz szépen. Bíztam benned! :) Ash

Linky.hu -- Tue, 01 Jan 2008 15:06:22 -0500 reply
linky.hu Nemrég indult, színvonalasnak látszik, itt is lehet saját linkgyűjteményt szerkeszteni.

Linky.hu --OldalGazda, Wed, 02 Jan 2008 11:39:16 -0500 reply
Újabb [Startpagina klón]?...

Egy új linktár -- Sat, 05 Jan 2008 12:33:05 -0500 reply
Az előzőekhez: tetszik amikor a tulajdonos dicséri az oldalát mintha más lenne. :) Én ezért nem is írok semmit. Majd mások leírják a véleményüket, ha érdemesnek találják. www.netfilter.extra.hu/

"linktár" -- Sat, 05 Jan 2008 14:06:26 -0500 reply
Azért ez igazán minőségi linktár, mert nem friss és nem népszerű oldalak nincsenek is benne. ... és ahová a Wikipédia is bekérte magát....!

Gyerünk mindenki fel a Netfilterre, előre a 11-es pédzsrenkért! Ja most látom: netFILTER... akkor biztos kiszűrte a többi linket.

netfilter -- Sat, 05 Jan 2008 15:59:00 -0500 reply
Azért a Magyarországot lehetne helyesen írnod az oldaladon netfilter!

Nem nagyon értem a kifakadásodat. -- Sat, 05 Jan 2008 17:14:40 -0500 reply
Nem mondta senki hogy minőségi, igazából senki semmit nem mondott az oldalról. Nyilvánvaló hogy most indult, és az is nyilvánvaló, hogy nem én szeretném beküldeni az összes magyar weblapot(ezt a tulajdonosok szokták). Az meg, hogy felraktam mutatóba néhány non-profit oldalt..? A te oldaladon, és biztos más oldalakon sincs egy elgépelés sem. Tényleg nem értem...

Nem nagyon értem a kifakadásodat. -- Sat, 05 Jan 2008 17:15:31 -0500 reply
Nem mondta senki hogy minőségi, igazából senki semmit nem mondott az oldalról. Nyilvánvaló hogy most indult, és az is nyilvánvaló, hogy nem én szeretném beküldeni az összes magyar weblapot(ezt a tulajdonosok szokták). Az meg, hogy felraktam mutatóba néhány non-profit oldalt..? A te oldaladon, és biztos más oldalakon sincs egy elgépelés sem. Tényleg nem értem...

arra -- Sat, 05 Jan 2008 17:17:36 -0500 reply
Arra gondolt ő, hogy magyar-orosz ág csak egybe sikerült...

elgép -- Sat, 05 Jan 2008 17:19:42 -0500 reply
Mellesleg meg valószínű, hogy az én oldala(i)mon is van elgépelés, de ha könyvben kiadnánk, lenne vagy 500 oldalas. Ez mennyi lenne, 2 ?

Szerintem nevetséges -- Sat, 05 Jan 2008 17:21:39 -0500 reply
Szerintem nevetséges ez a hiszti. Meg tiszta óvodás stílus. "Jaj! a Magyarországot rosszul írta."

Muta! -- Sat, 05 Jan 2008 17:57:10 -0500 reply
Muta már meg az oldalaidat, szívesen megnézném. Ha akarod meg is keresem azt a 2 hibát. :) Tuti több lenne.

ha -- Sat, 05 Jan 2008 18:06:25 -0500 reply
Ha a krumplipüré szó lenne kétszer is a menüben elírva azt is megemlítette volna szerintem.

... -- Sat, 05 Jan 2008 18:08:12 -0500 reply
ez ám a szakmai vita....

menü -- Sat, 05 Jan 2008 18:14:39 -0500 reply
a menüben?!

Ok -- Sat, 05 Jan 2008 18:17:29 -0500 reply
Szerintetek min akadt ki? Mert nem a helyesírási hibán az biztos. Mivel azt 2 órával később írta...?..?? Lehet, hogy nem is ugyanaz írta?

Én azt hittem... -- Sat, 05 Jan 2008 18:56:00 -0500 reply
"előre a 11-es pédzsrenkért!" Én azt hittem, hogy csak 10-ig van. :) Gyúrok még egy kicsit.

aho -- Sat, 05 Jan 2008 19:25:22 -0500 reply
Ahogy látom a humorérzéked is igen fejlett...

Ok -- Sun, 27 Apr 2008 07:43:41 -0400 reply
Találtam még egyet, ha gondoljátok nézzétek meg: Milliolap.hu

Jónak tartom -- Sun, 27 Apr 2008 15:22:09 -0400 reply
Találtam 1 linkgyűjtemény elég jól kategórizált, de linket nem érdemes küldeni, mert a kapu.hu-hoz szeretnének hasonlítani és nem a weblink.hu-hoz,tehát 1 kategóriába max.10-12 link általában a legismertebbek.Próbálkozni persze lehet. www.mindennapok.hu

re: Jónak tartom -- Sun, 27 Apr 2008 21:12:34 -0400 reply
Jaj, de ügyetlen fórumspam ez is.. Honnan tudod, mihez szeretnének hasonlítani? Elmondták neked? Mert hogy az oldalra nincs írva, az biztos. :) Szerintem valószínüleg azért tudod, mert tied az oldal. :) Persze, biztos, hogy lehet ide katalógus-linkeket beküldeni, mert azért van itt ez a téma, de ez a "jónak tartom" vicces.

Re: jónak tartom -- Mon, 28 Apr 2008 04:52:21 -0400 reply
Tényleg remek kis linkgyűjtemény. Lap.hu oldal például alig 200 található a linkek között. Milyen hasznos!

(Ha elég sok ilyen készül, idővel lehet majd lap.hu linkeket gyűjtő linkgyűjteményeket gyűjtő linkgyűjteményt is készíteni.)

bungalo.hu -- Wed, 07 May 2008 11:40:13 -0400 reply
találtam egy újabb linkgyűjteményt, a bungalo.hu-t sajnos, ahogy nézem csak szállások vagy mik regisztrálhatnak

HAHAHA -- Wed, 07 May 2008 20:41:29 -0400 reply
Te is ennyire hülyének nézel minket, fiam?! Nem vagy ravasz.

Linkmegoszto.com -- Sat, 10 May 2008 07:09:54 -0400 reply
Egy teljesen átlagos linkmegosztó oldal egy különlegességgel, mégpedig a teljes értékű kimenő link használatával.

Linkmegoszto.com -- Sat, 10 May 2008 07:12:45 -0400 reply
Egy teljesen átlagos linkmegosztó oldal egy különlegességgel, mégpedig a teljes értékű kimenő link használatával.

detto: hunvista.net/linkring/ -- Sat, 10 May 2008 07:56:15 -0400 reply
Ez is, de ez jobban indult úgynézem

linkring versus linkmegoszto -- Sun, 11 May 2008 01:08:27 -0400 reply
Nem véletlenül ugyanazon alkalmzás fut mind a linkmegoszto.com és a hunvista.net/linkring címeken? :D Ha esetleg a megérzésem helyes, akkor tudna valaki segíteni, hogy honnan lehet ezt az alkalmazást megszerezni? (hacsaknem ugyanaz a tulajdonos és saját fejlesztésű a cucc). Köszi! ;)

linkring versus linkmegoszto -- Sun, 11 May 2008 02:08:06 -0400 reply
megtaláltam... :)

linkring versus linkmegoszto -- Sun, 11 May 2008 12:59:09 -0400 reply
Ezek is pligg-gel mennek, csakugy, mint idosebb batyjuk az internetmedia.hu

linkring versus linkmegoszto --Sajt, Mon, 12 May 2008 16:38:53 -0400 reply
Azért vicces hogy el lehet rontani egy ingyenes css templatet-et :) http://www.solucija.com/templates/demo/Internet_Music/ vs. http://hunvista.net/linkring/

linkgyujto -- Thu, 29 May 2008 05:25:10 -0400 reply
itt egy másik: linkgyujto.info

teljes erteku linkeket ad ha jol latom

linkgyujto -- Thu, 29 May 2008 05:35:00 -0400 reply
Linkgyújtó ?

re:linkgyujto --patai, Mon, 02 Jun 2008 03:11:29 -0400 reply
Mióta lehet 8 Google Adsense hirdetés egy oldalon? (linkgyujto.info) :)

re:linkgyujto -- Mon, 02 Jun 2008 04:21:47 -0400 reply
Én 3 normál hirdetést és 3 linkegységet látok, ami megengedett papíron, az hogy marha zavaró az már más tészta, mint ahogy az is, hogy egyes weboldalak kizárólag Adsense felületnek jönnek létre..

linkgyujto -- Mon, 02 Jun 2008 04:23:00 -0400 reply
itt van 3 ajanlas, 3 linkegyseg es harom hirdetesi egyseg

linkgyujto -- Mon, 02 Jun 2008 05:04:48 -0400 reply
jah azt a 2 FF ajánlót láttam,de az még mindig nem szabálysértő

Xeon -- Mon, 07 Jul 2008 22:55:41 -0400 reply
Azert van meg par katalogus ami tetszik nem csak dizanjban, az a linkunderground.

Tisztelt József -- Sat, 19 Jul 2008 09:56:25 -0400 reply
Segítségét szeretném kérni. Nemrég lett egy honlapom, ezt szeretném több helyre beajánlani. Ezekhez már beajánlottam. Segítségét köszönöm. www.ahova.hu www.best-top.hu www.hasznoslink.hu www.hasznosoldalak.hu www.hu.hungaroo.com www.hungarian-web.hu www.hunvista.hu www.lapozz.hu www.linkbank.hu www.linkcenter.hu www.linkdr.hu www.linkem.hu www.linkpark.hu www.linkweb.hu www.magyar-honlap.hu www.ok.hu/linktar www.sargalap.hu www.startolj.hu www.linkstart.hu www.t-online.hu/linktar www.toppon.hu www.webcim.info www.webkatalogus.mconet.hu www.weblink.hu www.witamin.hu www.wyw.hu www.webcimtar.com www.drapp.hu

Linkunderground -- Fri, 01 Aug 2008 18:52:13 -0400 reply
Linkunderground.hu linkgyűjteményről mi a véleményetek?

re: Linkunderground -- Sun, 03 Aug 2008 07:57:07 -0400 reply
Sok a PR nélküli oldal, pl. a kezdő is!

Pro -- Sun, 03 Aug 2008 17:49:10 -0400 reply
A kezdő oldal 4-es.

re: Pro -- Sun, 03 Aug 2008 18:03:16 -0400 reply
Igazad van, elnéztem. Az egyes kategóriákat néztem. Szerintem az számítana igazán, hiszen ott a linked, na azok mind semmik. Mármint pédzsrenkileg... Azonkívül, bal fent a Linkgyűjtemény linkre kattintva, egy 2-es PR oldalra jutunk, de ez ua. mint a kezdőoldal. Egy linket kellene használni, főleg, ha index nélkül PR4, vagy átirányítani, ha már így van, vagy valami...

Magyar RSS katalógus --OldalGazda, Thu, 07 Aug 2008 07:33:00 -0400 reply
http://rsskatalogus.com/

Magyar nyelvű, [PHP Link Directory]?-ra épülő katalógus, mely RSS-sel rendelkező weboldalakat kategorizál, illetve megjeleníti a beküldött oldalak RSS csatornáit, egyenként linkelve a csatornák által mutatott weblapokat. Annyiban több ez egy átlagos katalógusnál, hogy a katalógus weblapjai jóval kulcsszó-gazdagabbak, mert egy bejegyzés alatt nem (sokszor rengeteg egyéb katalógusban is megtalálható) rövid, rosszabb-jobb leírás található, hanem a katalogizált oldal legújabb weblapjairól származó, összességében sokkal hosszabb kivonat. A webmester számára pedig hasznos lehet, hogy a katalógus a feed-ben található weblapokat közvetlenül, Mélylinkeléssel linkeli úgy, hogy a lapok címe alkotja a Linkre rakott kulcsszavakat. Persze az RSS természetéből fakadóan a katalógus mindig más és más lapokat fog linkelni, ez pedig nem feltétlenül előnyös az optimalizálás szempontjából.

WQW webkatalógus --JazzBery?, Thu, 11 Sep 2008 06:46:19 -0400 reply
Sziasztok!

Szeretnék egy újabb webkatalógust ajánlani oldalgazdáknak és webmestereknek.

Mélylinkelési és ajánlott link elhelyezési lehetőséggel (szinte ingyen :) ). Rövid segítség: http://webkatalogus.wqw.hu/segitseg.htm Webkatalógus: http://webkatalogus.wqw.hu/

Örömmel fogadjuk a honlaptulajdonosok és webmesterek lapajánlásait egyaránt. Linkajánlásoddal örömet szerzel! (OldalGazda után szabadon... :) ). Jó linkelést!

jazz

Katalógus ajánló --djarni, Wed, 15 Apr 2009 05:26:28 -0400 reply
Szeretnék ajánlani nektek 2 katalógusrendszert. Ha gáz a linkelés, lehet rakni rá nofollow-ot :)

Az egyik egy Zenei linkkatalógus, mely a nevéből adódóan csak zenei oldalakat tárol, illetve, ami esküvővel kapcsolatos. Főoldala PR4, és ami még előny, hogy több aloldalai is PR4, vagy PR3, mivel mélylinkelve vannak. Kevés regisztrált oldal, de magas google bizalom, jó látogatottság, és én erősnek érzem. Link: http://lakodalmas-zenekarok.hu

A másik még fiatal, de folyamatosan növekedik, ezért érdemes még most regisztrálni bele, hogy a te oldalad is a katalógussal együtt erősödjön :) Ez tulajdonképpen egy rendszer, a http://www.katalogusa.hu oldalról lehet kiindulni, és több katalógussal találkozhatsz, amik egymást erősítik egy jól megtervezett linképítési technikával. Pagerank értékkel még nem jeleskedik, de a katalogusa.hu pr3, illetve az egyik katalógus is (webkatalógus)

Bárki oldalát szívesen látom bármelyik katalógusba, minimális feltételekkel, visszamutató link nem szükséges, gyorsan szoktam reagálni az ajánlásokra is.

Jó linkelést! :)

Üdv.: djarni

katalógusa? -- Wed, 15 Apr 2009 05:50:37 -0400 reply
Ez inkább mfa, mint egy jól használható lap.

katalógusa? -- Wed, 15 Apr 2009 06:26:01 -0400 reply
Írtam, hogy még fiatal, és fejlődik. Aztán meg miért baj, ha én is látok belőle pénzt? Majd ha megérett a lap, aki szerepel benne, azért jó, nekem meg azért, mert fizet az adsense. Én nem látok ebben problémát. Igyekszem úgy megcsinálni a dolgokat, hogy azoknak is megérje majd, aki szerepelnek a katalógusban.

RE:katalógusa? --OldalGazda, Thu, 16 Apr 2009 06:00:17 -0400 reply
Az új oldalamon — ha tetszik a webni utódján — kicsit más megközelítésben és feldolgozásban szerepel ez a téma, úgy oda fel is fog kerülni (ha valóban SEO barát az adott katalógus), bármennyire is MFA legyen, hiszen ebben az esetben is potenciálisan segíthet a látogatottságnövelésben: http://www.oldalgazda.hu/linkgyujtemeny

RE:katalógusa? -- Thu, 16 Apr 2009 06:12:44 -0400 reply
Egyetértek veled, és köszi a lehetőséget. A seo barát forráskódra, url-re, valamint az optimalizálásban igen fontos relevanciára mindig igyekszem a lehető legjobban odafigyelni. Ez a katalógusaimra is vonatkoznak.

Katalógusok-regisztrálás.. -- Thu, 16 Apr 2009 06:15:37 -0400 reply
A zeneivel nem tudok mit kezdeni, a továbbiakból biztos lesz, de nem találtam regisztráció lehetőséget.

... -- Fri, 17 Apr 2009 12:30:43 -0400 reply
Sziasztok! Tudna nekem valaki angol linkkatalogusokat ajanlani?

katalogus -- Fri, 17 Apr 2009 12:33:35 -0400 reply
Bocsika, hogy az elobb lemaradt a cim! Egyebkent nagyon jonak tartom a weboldalt es azt, hogy ennyien hozzaszoltok a dolgokhoz! Sokat lehet belole tanulni! Sok-sok koszonet mindenkinek erte!

Újabb webkatalógus -- Thu, 29 Oct 2009 19:41:02 -0400 reply
Szia József!

Valamelyik nap még régebben idelátogattam az oldaladra és ajánlottam egy webkatalógust. Reagáltál is rá és rögtön fel is vetted a SEO szempontból megfelelő katalógusok listájába. Most a bajom az, hogy azóta se találom itt az oldaladon azt a témát ahol a linkgyűjteményekkel foglalkoztál. Pedig próbáltam rákeresni ezzel a Guglival is úgy hogy webni.innen.hu rádiógombot aktiváltam de nem akadtam a nyomára. Na mind1 béna vagyok :) Te viszont tudod, hogy miről beszélek és szerintem az újabb webkatalógusom is szívesen felvinnéd a valóban önzetlenek listájára.

Női Lapozó - hXXp://www.noi-lapozo.netai.net/

Nos eigen mint utóbb kiderült ezt a nevet az Origo már kitalálta, de mikor kipattant az agyamból egy leginkább hölgyeknek kedvező szintén PHPLD alapú webkatalógus akkor még nem is tudtam annak létezéséről. Most már marad ez a név, egyedi vagy sem. A feltételek ugyanazok. Visszamutató link nem kell, fizetni nem kell semmiért és igyekszem az alkategóriáit is megszerettetni a keresőgépekkel, ahogyan azt a Link Feléd Katalógus esetén is tettem.

Re:Újabb webkatalógus --OldalGazda, Mon, 02 Nov 2009 11:23:18 -0500 reply
Úgy látom, hogy akkor megtaláltad az új oldalon az általad keresett listát :)

Fixlink linkkatalógus --tutilusz, Tue, 03 Nov 2009 04:44:38 -0500 reply
Sziasztok én most találtam rá egy link katalógusra htt://www.fixlink.hu

elrontottam :S --tutilusz, Tue, 03 Nov 2009 04:45:54 -0500 reply
Sziasztok én most találtam rá egy link katalógusra http://www.fixlink.hu

Fixlink linkkatalógus --tutilusz, Tue, 03 Nov 2009 04:46:50 -0500 reply
helyesen: http://www.fixlink.hu

RE: Fixlink linkkatalógus --OldalGazda, Wed, 04 Nov 2009 08:39:59 -0500 reply
Kár, hogy csak e-mailben lehet linket ajánlani. Így nem nagyon tudom értelmezni ezt a katalógust.

Article Directory -- Tue, 08 Oct 2013 09:09:40 -0400 reply
Korábban valaki kereste ...nem most volt :) Egy mostanában indult article directory: sajtoszoba.hu

És egy linkkatalógus: linkkatalogus.e-vita.hu


Google
 

A webni.innen.hu nyugdíjba vonult, hozzászólások letiltva.