A harmadik leglátogatottabb magyar portál

http://www.index.hu

Az egyik legrégibb hírportál, mely 2006 elején a Medián Webaudit által mért oldalak közül a harmadik legnagyobb látogatottságú, igaz jóval lemaradva a startlap.hu és az [origo.hu]? oldalak mögött.

Az internetto.hu és az index.hu története

Az internetto.hu szerkesztősége egy emberként állt fel 1999-ben, majd indította el régi-új portálját az index.hu címen. A szakítás után három évvel pedig az Index.hu Rt. megvásárolta az Internetto on-line magazin megjelenítési jogait.

A Mancs: iNteRNeTTo - Index sztori című cikkéből megismerkedhetünk az internetto.hu és az index.hu hőskorának történetével, de emellett a Wikipédia'n is olvasható egy meglehetősen terjedelmes szócikk az index.hu-ról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Index.hu

Így nézett ki a www.index.hu 1999 október 12-én a Wayback Machine szerint, az oldal alján a "Most már kikapcsolhatja a számítógépet." felirattal.

www.index.hu és a keresők

Az oldalon rendszeresen írnak a Google Inc. szolgáltatásairól, de egyéb, Keresőoptimalizálással, Kereséssel, Web 2.0-val kapcsolatos cikkek is megjelennek; közérthető formában.

Kattints ide a Google-vel foglalkozó index-es cikkek listájához!

2005. február Mindemellett -ellentétben a többi nagy magyar portállal- nem kapcsolódik semmilyen épkézláb szabadszavas keresőrendszer a www.index.hu égisze alatt működő lapokhoz. Eléggé el nem ítélhető módon egy utoljára kb. 2004-ben fissített "zombi kereső", a goliat.hu "szolgáltatásait" kínálják fel olvasóiknak az interneten való kereséshez.


comments:

Interjú: Megkezdte a magyarországi nyomulást a Google -- Fri, 15 Sep 2006 02:56:45 -0500 reply
A cím nem teljesen aktuális, legalábbis azok számára, akik rendszeresen olvassák a webni-t is: egyáltalán nem most kezdte meg a Google a magyarországi nyomulást, bármit is jelentsen ez.

http://index.hu/tech/net/ggle060914/

Interjú Dennis Woodside-vel, a Google fejlődő piacokért - többek között Magyarországért - felelős igazgatójával.

JJózsef

A Google okosabb, mint az ember --OldalGazda, Tue, 20 Mar 2007 05:53:03 -0400 reply
http://index.hu/tech/net/cha0313/

Legalábbis az index újságírói által tapasztaltak szerint, amikoris egy http://www.chacha.com nevű keresőszolgáltatást teszteltek, mely lehetővé teszi, hogy a weben kereső felhasználók egy chat ablak segítségével emberi segítséget vegyenek igénybe kereséseikhez.